![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/05/27/9996825/9996825_0_31_700_421_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
2
פרוסות
חלה לא טריה
ללא הקרום או רבע כוס פירורי לחם
1
ק"ג
בשר בקר (צוואר) טחון פעמיים
1
כף
רוטב עגבניות
1/4
כפית
אבקת סודה לשתיה
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור
לפי הטעם
1/2
כפית
כמון
טחון
1
יחידה
בצל
קלוף ומגורר על פומפיה
1/3
כוס
עלי פטרוזיליה
קצוצים דק
2
יחידות
ביצים בינוניות
לתבשיל:
2
כפות
קמח
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור
לפי הטעם
5
יחידות
כרעיים
מחולקים
שמן זית
5
יחידות
בצלצלי שאלוט
או בצלים רגילים קטנים מאוד, קלופים
3
יחידות
גזרים
קלופים ופרוסים
1/2
ראש
שיני שום קלופות
1/2
סלסלת
פטריות שמפניון
נקיות
700
גרם
תפוח אדמה
שלמים או חצויים
1/2 2
כוסות
ציר עוף
(או מים עם חצי כפית אבקת מרק עוף)
1/2
כוס
רוטב עגבניות
או יותר
:רשימת קניות עבור המתכון
בטעם של בית: תבשיל עוף וקציצות בקר
אופן הכנה:
- הקציצות: מרככים את החלה עם מעט מים בקערה, מפוררים אותה וסוחטים קלות מעודפי המים. שמים בקערה גדולה. אם משתמשים בפירורי לחם, פשוט שמים אותם בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים בצד לחצי שעה.
- התבשיל: מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומגלגלים בתערובת את חלקי העוף, עד לציפוי. מנערים קלות.
- מחממים את השמן בסיר גדול שיוכל להכיל את כל המרכיבים בנוחות ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום והגזר, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים את הכול עד להשחמה. מוציאים לקערה.
- מוסיפים שמן זית לסיר ומחממים אותו. מטגנים בו את העוף, עד שהוא בעל צבע שחום ויפה משני הצדדים, מוציאים ושומרים בצד.
- יוצרים קציצות מהתערובת שהכנו, ומטגנים גם אותן בסיר, עד להשחמה משני הצדדים.
- מחזירים את הירקות והעוף לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה ואת יתר המרכיבים. מתבלים, מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 60-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והעוף מוכנים.