צפו: כך תכינו עוגת יומולדת ללא קמח
(צילום: ירון ברנר)
יש עוגה גם בלי חגיגה: יש לכם יומולדת בסגר? זו לא סיבה לוותר על עוגה, להפך - זה הזמן לעשות את כל הניסיונות שתמיד רציתם, ולתייק לכם בזיכרון את המתכון המושלם עבורכם. והיי, אל תשכחו שתמיד יש סטורי בשביל להשוויץ ביצירה.
תזכרו, שכדי לגוון ולהוסיף עניין לעוגה שלכם, ברוב המקרים אפשר לאפות את אותה עוגה בצורות אפייה שונות, ולא חייבים להיצמד לתבנית עגולה או מלבנית. כך תעשו:

עוגה עגולה גדולה, גבוהה ומרשימה

אם המתכון שלכם מפיק עוגה נמוכה הוסיפו 30-50% מכל המרכיבים והאריכו את משך האפייה עד שקיסם שיינעץ בעוגה ייצא יבש. כדאי מאוד "לאבטח" את התבנית מלמטה, באמצעות יריעת אלומיניום מהודקת סביב תחתית התבנית. אם לא תעשו כן, יש סיכוי שהעיסה תנזל (גם בתבנית החדשה והטובה ביותר) ותלכלך את התנור.
8 צפייה בגלריה
עוגת יום הולדת - אילוסטרציה
עוגת יום הולדת - אילוסטרציה
עוגת יומולדת
(צילום: shutterstock)

עוגה עגולה חצויה לרוחב, ממולאת בקרם ומצופה

חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין משוננת (מקפידים לחתוך בקו ישר), מרימים את החלק העליון בעזרת שתי סכינים משוננות או סכין משוננת ומרית ארוכה מאוד, מניחים בצד, ממלאים בקרם ומחזירים את החלק העליון. מהדקים, מצפים ומצננים במקרר.

מאפינס או קאפקייקס

תוכלו להשתמש בתבניות סיליקון או בתבנית שקעים מצופה טפלון, שיש לשמן היטב, למרות מה שאמרו לכם בחנות. אם משתמשים במנג'טים בתוך התבניות הללו, אין צורך לשמן את התבנית, אך יש להקפיד שלא למלא את המנג'טים מעבר למחצית גובהם, משום שהעיסה תדבק לתבנית. אם המנג'ט מעוטר, כדאי להשתמש בשלושה מנג'טים, אחד בתוך השני, בכל שקע בתבנית, כדי שהמנג'ט יישאר נקי כלפי חוץ והעיטור יישמר.

עוגות בצורות שונות

אפשר להשיג בחנויות כלי הבית וחנויות הציוד לאירועים תבניות בצורות שונות: לב, כוכב, פרפר וכו'. אחרי האפייה תגיע מלאכת הקישוט בעזרת סוכריות וקרמים צבעוניים.

תבנית קוגלהוף גדולה

מומלץ להשתמש בתבנית מתכתית (משומנת היטב ומקומחת קלות) ולא מסיליקון. תבניות הסיליקון הגדולות אינן מוליכות חום היטב והעוגה אינה נאפית היטב במרכזה. יש להמתין שעה-שעתיים לפני היפוך העוגה, בשביל שלא תתפרק.

עוגות אפויות בגביעי גלידה מוופל

זהו טריק שילדים מאוד אוהבים. אפשר לאפות בגביעים הללו כל עוגה בחושה, חשוב לבחור בגביעים בעלי קצה קטום, כלומר גביעים מרובעים ולא מחודדים בקצותיהם. גביעים שכאלה לא ניתן להשיג בכל המרכולים (אני מצאתי ברשת "שופרסל"). חשוב להקפיד שלא לעבור את קו מחצית או 2/3 הגובה של הגביעים, כדי שהעוגה לא תגלוש.

עוגות בקומות

מכינים מקום מתאים במקרר מבעוד מועד. אופים מספר עוגות, עגולות או מרובעות, בגדלים שונים. מניחים את העוגה הגדולה ביותר על מגש ומצפים בגנאש שוקולד או כל ציפוי אחר. מניחים לצינון. אופים עוגה קטנה יותר בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצננים, מסירים את דופנות התבנית והופכים כשצדה העליון פונה מטה, מעל העוגה התחתונה. מסירים את בסיס התבנית ואת נייר האפייה. מצפים בציפוי שוקולדי ומכניסים למקרר. עוגת קומות אינה מומלצת לשינוע, אבל גם ככה אתם בסגר.
ביניים
המצרכים (לתבנית 24):
7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר לבן
100 גר' שקדים טחונים דק
300 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
לרוטב שוקולד -
100 גר' שוקולד מריר
¾ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
  1. טורפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה עד שהם הופכים להיות בהירים וקציפתיים.
  2. מוסיפים את השקדים ובוחשים.
  3. ממיסים 300 גרם שוקולד בסיר קטן (או במיקרו) מוסיפים לו את החמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי ומתאחדת עם השוקולד.
  4. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ובוחשים היטב.
  5. מקציפים בנפרד את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתוך תערובת השוקולד והחלמונים (יש להימנע מבחישת יתר).
  6. משמנים תבנית בקוטר 24 ויוצקים את התערובת.
  7. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
  8. לרוטב שוקולד: ממיסים 100 גר' שוקולד ומוסיפים לו את השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. שופכים את הרוטב (כשהוא עדיין חם) על העוגה, כדקותיים לאחר הוצאתה מהתנור.
ביניים
רינת ואליס מויאל
מצרכים:
לבסיסים -
2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה
5 ביצים
3 כוסות קמח לבן מנופה
1/2 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
צבעי מאכל בצבעים הבאים:
סגול, כחול, ירוק, כתום, צהוב ואדום (עדיפות לצבע מסוג ג'ל או אבקה)
18 כפיות חלב
לקרם גבינת שמנת -
מעט חמאה רכה לשימון התבניות
1 חבילה גבינת שמנת
3 כפות אבקת סוכר
1/2 מקל וניל
קורט מלח
1/2 כוס חלב
8 צפייה בגלריה
עוגת קשת בענן
עוגת קשת בענן
עוגת קשת בענן
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר יחד כ-10 דקות או עד אשר התערובת תופחת ומבהירה.
  2. שוברים את הביצים בקערה נפרדת, וטורפים קלות. ממשיכים להקציף את החמאה ומוסיפים את הביצים לחמאה המוקצפת, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
  3. מוסיפים גרגרים מחצי מקל וניל (או 2 כפיות תמצית וניל), קורט מלח וכפית אבקת אפייה, וממשיכים להקציף במהירות בינונית.
  4. אחרי שהתערובת הופכת אחידה והביצים נטמעות היטב בבלילה, מוסיפים את הקמח בשני שלבים, ומערבבים. בשלב זה אפשר לעבור לכף עץ ולערבב ידנית, או לוו גיטרה במערבל במהירות נמוכה. אחרי הוספת הקמח וערבוב התערובת מחלקים את המסה ל-6 קערות שוות.
  5. מערבבים את הצבעים - משתמשים ב-6 כוסות, אפשר ורצוי כוסות חד פעמיות. בכל כוס 2 כפיות חלב וצבע מאכל. מוסיפים צבע עד אשר החלב מקבל צבע עז מכל גוון. מוסיפים לכל קערה של בלילה כוס חלב צבועה, ומערבבים בכף עץ עד שכל המסה מקבלת את הצבע.
  6. משמנים בחמאה 6 תבניות אפייה חד פעמיות (אחת לכל צבע) ומקמחים קלות. מעבירים את הבלילה לתבניות האפייה, מישרים ואופים בתנור 15 דקות. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה - אם קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש - העוגה מוכנה. יש להיזהר לא ליבש את העוגה בתנור.לאחר האפייה מקררים את העוגות ומחלצים אותן מהתבניות. מניחים כל שכבת עוגה על נייר אפייה נפרד, ומניחים בצד.
  7. להכנת קרם שמנת - מכניסים למיקסר את החמאה והגבינה ומתחילים להקציף עד איחוד מלא. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, ואת תמצית הוניל וקורט מלח. לקראת הסוף מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד איחוד מלא. שומרים במקרר. מכוסה ניילון נצמד.
  8. הרכבת העוגה - מומלץ מאוד ליישר את העוגות על מנת להקל על תהליך הרכבת העוגה ולמנוע גושים לא צפויים. מכל שכבת עוגה להוריד כסנטימטר מגובהה בעזרת סכין ארוכה. לישור הדפנות מומלץ להשתמש בצלחת שקטנה במעט מקוטר העוגה, ובעזרת סכין מיישרים את הדפנות.
  9. מרכיבים את העוגה על קרש שטוח ויבש או על מעמד יעודי להרכבת עוגות. בכל מקרה מומלץ מאוד להניח 4 ניירות אפיה בקצוות הקרש או המעמד, ועליהם להעמיד את שכבת העוגה הראשונה.
  10. מעל כל שכבה מורחים שכבה דקה כנייר של קרם השמנת, על מנת למנוע קרעים וחורים. לאחר מכן מעבים את הקרם לגובה של כסנטימטר, ומעמידים שכבה נוספת של עוגה, וחוזר חלילה - שכבה דקה לפני שכבה עבה.
  11. סדר הצבעים יכול להיות איך שתרצו, אבל אנחנו עשינו כך: תחילה סגול ואז כחול, ירוק, צהוב, כתום ומסיימים עם אדום. מורחים שכבה דקה ושקופה של קרם השמנת על כל דפנות העוגה, ומעבירים לקרור של 30 דקות עד שעה במקרר. אחרי שהעוגה מתייצבת אפשר לסיים את העיצוב והקישוט.
  12. מוציאים מהמקרר ומורחים שכבה נדיבה של הקרם, ומיישרים. מומלץ להשתמש בקלף עיצוב או בשפכטל. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות. שומרים את העוגה במקרר עד ההגשה. מומלץ תחת כיסוי ייעודי מפלסטיק או זכוכית.
ביניים
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר, רצוי עם יותר מ-50% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
1/2 כוס חלב (אפשר גם מים)
2 כפות גדושות קקאו
1/2 1 סוכר
מעט תמצית וניל טהור
5 ביצים
5 כפות גדושות קמח תופח
2 כפות קוקוס, מגורר
8 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד
עוגת שוקולד
(צילום: jupiter)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים היטב תבנית קפיץ בקוטר 22-24 ס"מ.
  2. ממיסים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, החלב, הקקאו וכוס סוכר (את היתר שומרים).
  3. כשהתערובת חלקה לגמרי מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הווניל ומפרישים כוס מהתערובת, שאותה שומרים במקרר.
  4. מפרידים את החלמונים מהחלבונים, ומוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד שנותרה. מערבבים היטב.
  5. מקציפים את החלבונים עם יתר הסוכר לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה, ואופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  7. מצננים מעט את העוגה ומשחררים מהתבנית. חוצים את העוגה באמצע ומורחים את החלק התחתון ב-1/3 מכמות הקרם שהופרש. מניחים את החלק העליון, ומצננים לחלוטין.
  8. מורחים את שארית הקרם על חלקה החיצוני של העוגה ומגישים עם פתיתי קוקוס, או סוכריות צבעוניות.
ביניים
המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
150 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
200 גר' קמח תופח
210 גר' סוכר
200 גר' שמנת חמוצה
4 ביצים
לציפוי -
100 גר' שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר, מופרד לקוביות
8 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את העוגה - ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי. מסירים מהאש ומניחים להצטנן כמה דקות. בעזרת מטרפה מערבבים פנימה את הסוכר ולאחר מכן את הביצים, את השמנת החמוצה ולבסוף את הקמח התופח.
  2. מעבירים לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  3. מכינים את הציפוי - מרתיחים את השמנת, ושופכים על קוביות השוקולד שבקערה. מערבבים עם מטרפה עד למרקם חלק. יוצקים ישירות על העוגה ומקשטים בסוכריות.
ביניים
המצרכים:
6 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
140 גרם קמח תופח
75 גרם חמאה מומסת
לקצפת -
500 גרם שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
לקישוט -
1 פחית שימורי פירות חתוכים, מסוננים מהמיץ
8 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
  2. בקערה נפרדת ובעזרת מטרפה, מערבבים במרץ את החלמונים עם שארית הסוכר. כשהחלמונים הופכים לבהירים, מוסיפים את החמאה המומסת והקמח לסירוגין בשני חלקים.
  3. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך מסת החלמונים, ומערבבים. יוצקים את העוגה לתבנית משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 25 דקות. מצננים את העוגה היטב.
  4. להגשה - מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה במיקסר נקי מאד. פורסים את העוגה לרוחבה, מורחים שליש מהקצפת ומפזרים את הפירות. מניחים מעל את השכבה השנייה של העוגה, ומצפים בשאר הקצפת את כל העוגה. ניתן לשמור מעט קצפת בשק זילוף עם צנתר כוכב לקישוט. מפזרים את שאר הפירות מעל העוגה. שומרים במקרר, ומצננים היטב (שעתיים לפחות) לפני ההגשה.
ביניים
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
1 כוס (250 מ"ל) שמן
3 כוסות (600 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
4 ביצים
1 כוס (140 גר') קקאו, מנופה
3 כוסות (420 גר') קמח לבן, מנופה
1 שקיק (10 גר') אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת קפה נמס/מגורען
לציפוי פרווה -
200 גר' שוקולד מריר
6 כפיות שמן
לשימון: מעט שמן
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, משומנת במעט שמן קנולה.
  2. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרף ידני שמן, סוכר וסוכר וניל.
  3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים במרץ רב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף: קקאו מנופה, קמח מנופה, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה.
  5. בקערה קטנה מערבבים כפית קפה עם 1/2 כוס מים רותחים, עד להמסה.
  6. מוסיפים לקערה עוד 1 ו-1/2 כוסות מים בטמפרטורת החדר ומערבבים.
  7. מוסיפים לקערת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומהקפה, ומערבבים עד להִטמעות, אך לא יתר על המידה.
  8. יוצקים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור. אופים במשך 70-75 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.
  9. ציפוי - ממיסים בקערית חסינת חום, שמתאימה למיקרוגל (או בסיר קטן, על אש קטנה ביותר) שוקולד ושמן, במשך 30 שניות בדיוק. מוציאים, מערבבים ומכניסים שוב למשך 30 שניות בדיוק. מוציאים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מצפים את העוגה, מצננים מעט ומכניסים למקרר עד שעה-שעתיים לפני ההגשה.
ביניים
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
5 ביצים L, מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות שמן
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
מעט שמן לשימון
למלית -
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
לעיטור - דובדבנים מסוכרים (או כל עיטור אחר, לפי טעמכם)
8 צפייה בגלריה
עוגת טורט עם קצפת
עוגת טורט עם קצפת
(צילום: יולה זובריצקי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ במעט שמן.
  2. בקערת המיקסר, נקיה ויבשה מאוד, מקציפים חלבונים בעזרת וו הקצפה (או במיקסר חשמלי ידני) במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח.
  3. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים לקצף תמצית וניל, שמן ואת החלמונים. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת מסה חלקה.
  4. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, עד להִטמעות ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית, מיישרים, מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
  5. מלית - בקערת המיקסר, נקיה ויבשה, מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה במשך 2-3 דקות.
  6. מוסיפים וניל וסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 2-3 דקות או עד לקבלת קצפת יציבה.
  7. הרכבה - משחררים את דופנות התבנית ומניחים את העוגה המצוננת היטב על צלחת הגשה עגולה בקוטר 28-30 ס"מ. מכינים צלחת נוספת בקוטר זה לצדה.
  8. בעזרת סכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, בעדינות ובזהירות. משחילים את סכין המסור וסכין נוספת או מרית ארוכה בין שני חצאי העוגה ומזיזים את המחצית העליונה לצלחת הנוספת.
  9. מורחים שליש מן הקצפת בין שני חצאי העוגה ומעבירים את המחצית העליונה של העוגה, בעזרת סכין המסור והסכין הנוספת (או מרית ארוכה), ומניחים מעל המחצית התחתונה. מהדקים ומורחים את יתרת הקצפת למעלה וסביב סביב, לכל אורך היקף העוגה. מעטרים בדובדבנים מסוכרים ומצננים במקרר עד למועד ההגשה.
ביניים
סאני דרעי
המצרכים:
300 גר' שוקולד
250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
200 גר' סוכר
4 ביצים
85 גר'׳ קמח
קורט מלח
לגנאש שוקולד -
150 גר' שוקולד מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה
8 צפייה בגלריה
עוגת פאדג' שוקולד
עוגת פאדג' שוקולד
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
  3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  4. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
  5. מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
  6. את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפיה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
  7. מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
  8. שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).
ביניים
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר (60/72 אחוזים מוצקי קקאו, אני מעדיפה שוקולד פחות מריר לעוגה הזאת)
200 גרם חמאה
6 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות שקדים טחונים
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. ומשמנים תבנית עגולה.
  2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים היטב.
  3. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. מאחדים בין התערובות ומוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מניחים להתקרר.
  6. אפשר לצפות בגנאש שוקולד (100מ"ל שמנת + 100 גרם שוקולד) או פשוט להגיש עם קצפת לא ממותקת.
ביניים
המצרכים:
3 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות מים
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 כף מיץ לימון או חומץ
2/3 כוס שמן
לציפוי -
2 כפות קקאו
2 כפות שמן
6 כפות סילאן
6 כפות חמאת בוטנים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים מים, שמן, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. יוצקים לתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות.
  4. מערבבים את חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומורחים על העוגה לאחר האפייה.