מתכונים סלמון במחבת ברוטב סויה, שומשום וצ'ילי מתוק
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן
להגשה: פלפל צ'ילי פרוס, בצל ירוק פרוס
סלמון:
400
גרם
פילה סלמון
נקי מעור ועצמות
רוטב:
1/3
כוס
רוטב סויה
1/4
כוס
יין לבן
1/4
כוס
רוטב צ'ילי מתוק
1/4
כוס
מירין
2
כפות
שמן שומשום
2
כפות
שומשום
קלוי במחבת ללא שמן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הסלמון לקוביות. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
  2. מחממים מחבת, מוסיפים את השמן וצורבים את הסלמון כדקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים כדקה, עד שהוא מסמיך מעט. מוסיפים את קוביות הסלמון ומבשלים כדקה, תוך שמוזגים מהרוטב על הדג בעזרת כף.
  4. מעטרים בפלפל צ'ילי ובבצל ירוק ומגישים מיד, מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן או פירה.
שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה