![ביניים (איור: ynet) ביניים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/09/09/rk4AIiL4v/rk4AIiL4v_0_0_490_45_xx-large.jpg)
העוגה הזאת חגיגית ויפה, וזה הרבה בזכות הציפוי הטעים והורוד שלה, אבל לפני הכל - היא קלה מאוד להכנה, אינה דורשת מיקסר וגם לא להפריד ביצים.
המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק):
4 ביצים בגודל L
300 גר' סוכר לבן
240 מ"ל שמן קנולה
1 כף גרידת תפוז
240 מ"ל מיץ תפוזים
350 גר' קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס יין תירוש
להרטבה אחרי האפייה -
1/2 כוס יין מתוק או תירוש
להגשה -
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות יין תירוש
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
- טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ויין, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס יין, באופן אחיד.
- מערבבים סוכר ויין ומשאירים בצד למשך 20 דקות. מוזגים על העוגה, ומגישים.
![ביניים (איור: ynet) ביניים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/09/09/HkxcUNL8VP/HkxcUNL8VP_0_0_490_45_xx-large.jpg)
קינוח מרשים ואלגנטי במינימום עבודה וגם בלי גלוטן. זהירות, זה מתחסל מהר!
המצרכים:
200 גר' שוקולד לבן
100 מ"ל יין תירוש
150 גר' קוקוס
חופן אגוזי לוז קלופים למילוי
1/2 כוס קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
- מחממים את היין ויוצקים על קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררים לשעתיים במקרר.
- בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור.
![ביניים (איור: ynet) ביניים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/09/09/SJ58NI8Vv/SJ58NI8Vv_0_0_490_45_xx-large.jpg)
קינוח עדתי ששורשיו ביון (Halvas), המבוסס במקור על סולת וקינמון. הקינוח הזה אפילו לא דורש אפייה.
המצרכים:
350 גר' סולת
200 מ"ל שמן
1 ליטר יין תירוש
200 גר' דבש
200 גר' סוכר
3 מקלות קינמון
50 גר' אגוזי לוז קלופים
50 גר' חמוציות
אופן ההכנה:
- מטגנים קלות את הסולת עם השמן.
- מביאים לרתיחה בסיר קטן את שאר המרכיבים.
- שופכים את שאר המרכיבים על הסולת ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהכל מסמיך.
- מוציאים את מקלות הקינמון, ומעבירים את המסה לתבנית. מכניסים למקרר לפחות לחמש שעות, מוציאים, חותכים לקוביות, ומגישים.
המתכונים באדיבות יקבי כרמל