ספגטי בסיר אחד
רותי קינן
המצרכים (ל-6-4 מנות):
1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום, כתושות (לא חובה)
1 חבילה ספגטי או מקרוני
1 ליטר מים רותחים
1 כף שטוחה מלח גס
פלפל, לפי הטעם
צרור רוקט (ארוגולה) או עלי בייבי תרד
להגשה -
חופן גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מניחים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
- מעבירים לצלחות ומתבלים בגבינת פרמזן.
פסטה ברוטב גבינות
אפרת סיאצ'י
המצרכים (3-2 מנות):
1 כף שמן זית או חמאה
2-1 שיני שום, כתושות
250 מ"ל שמנת לבישול או שמנת מתוקה
3 כפות חלב
1/4 כוס מוצרלה, מגוררת
1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
1/4 כוס גבינת בולגרית או פטה, מפוררת
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2 חבילת פסטה (250 גר'), מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום כחצי דקה על להבה נמוכה (הקפידו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את השמנת ואת החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית במשך דקה.
- מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומבשלים עד להמסתן ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים עד לציפוי אחיד ומגישים מיד.
פשטידת תירס במחבת
אפרת סיאצ'י
המצרכים:
1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים או מוקפאים)
1 ביצה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס חלב או חלב סויה
1 כף קטשופ
3 כפות גבינה צהובה, מגוררת
1 כף פטרוזיליה או עירית, קצוצה (לא חייבים)
1/2 כפית מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
1 כף שמן
כלים -
מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, בקוטר 24-20 ס"מ
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
- מחממים את השמן במחבת, ויוצקים לתוכה את התערובת.
- מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ומתייצבת.
- הופכים לצד השני, מבשלים עוד כ-5 דקות עד להזהבה, ומגישים.
תפוחי אדמה אפויים בתנור עם שום
המצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה, שלמים עם הקליפה
7-6 שיני שום, שלמות ומעוכות
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערה, מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם שיני השום ושמן הזית.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (רצוי להניח את תפוחי האדמה מתחת לנתח בשר שניכנס לתנור לצלייה ארוכה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות.
פרגית בתפוז
אפרת מוסקוביץ'
המצרכים:
1 ק"ג פרגיות
1 תפוז
מעט שמן
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט
1/2 כוס (170 גר') סילאן טהור ללא תוספת סוכר
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
- מנקים את הפרגיות וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע.
- שוטפים את התפוז וחוצים אותו יחד עם הקליפה. חותכים כל מחצית לפרוסות (לא מקלפים).
- מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות תוך כדי ערבוב, עד שהן משנות את צבען ללבן מכל הצדדים.
- מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
- מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
- יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך.