ספגטי בסיר אחד

רותי קינן
המצרכים (ל-6-4 מנות):
1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות 1/3 כוס שמן זית 2 שיני שום, כתושות (לא חובה) 1 חבילה ספגטי או מקרוני 1 ליטר מים רותחים 1 כף שטוחה מלח גס פלפל, לפי הטעם צרור רוקט (ארוגולה) או עלי בייבי תרד
להגשה - חופן גבינת פרמזן מגוררת
4 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מניחים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
  3. מעבירים לצלחות ומתבלים בגבינת פרמזן.

פסטה ברוטב גבינות

אפרת סיאצ'י
המצרכים (3-2 מנות): 1 כף שמן זית או חמאה 2-1 שיני שום, כתושות 250 מ"ל שמנת לבישול או שמנת מתוקה 3 כפות חלב 1/4 כוס מוצרלה, מגוררת 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת 1/4 כוס גבינת בולגרית או פטה, מפוררת מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 1/2 חבילת פסטה (250 גר'), מבושלת לפי הוראות היצרן
4 צפייה בגלריה
פסטה ברוטב גבינות
פסטה ברוטב גבינות
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום כחצי דקה על להבה נמוכה (הקפידו שהשום לא יישרף).
  2. מוסיפים את השמנת ואת החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית במשך דקה.
  3. מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומבשלים עד להמסתן ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים עד לציפוי אחיד ומגישים מיד.

פשטידת תירס במחבת

אפרת סיאצ'י
המצרכים: 1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים או מוקפאים) 1 ביצה 1/2 כוס קמח לבן 1/2 כוס חלב או חלב סויה 1 כף קטשופ 3 כפות גבינה צהובה, מגוררת 1 כף פטרוזיליה או עירית, קצוצה (לא חייבים) 1/2 כפית מלח פלפל שחור, לפי הטעם 1 כף שמן כלים - מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, בקוטר 24-20 ס"מ
4 צפייה בגלריה
פשטידת תירס במחבת
פשטידת תירס במחבת
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
  2. מחממים את השמן במחבת, ויוצקים לתוכה את התערובת.
  3. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ומתייצבת.
  4. הופכים לצד השני, מבשלים עוד כ-5 דקות עד להזהבה, ומגישים.

תפוחי אדמה אפויים בתנור עם שום

המצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה, שלמים עם הקליפה 7-6 שיני שום, שלמות ומעוכות 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. בקערה, מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם שיני השום ושמן הזית.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (רצוי להניח את תפוחי האדמה מתחת לנתח בשר שניכנס לתנור לצלייה ארוכה).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות.

פרגית בתפוז

אפרת מוסקוביץ'
המצרכים: 1 ק"ג פרגיות 1 תפוז מעט שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט 1/2 כוס (170 גר') סילאן טהור ללא תוספת סוכר 3 כפות רוטב סויה 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף 2 כפות קורנפלור
4 צפייה בגלריה
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
(צילום: אפרת מוסקוביץ')
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הפרגיות וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע.
  2. שוטפים את התפוז וחוצים אותו יחד עם הקליפה. חותכים כל מחצית לפרוסות (לא מקלפים).
  3. מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות תוך כדי ערבוב, עד שהן משנות את צבען ללבן מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  5. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
  6. יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך.