לביבות תירס
המצרכים (ל-כ-16 לביבות):
3 כוסות גרגירי תירס קפואים
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 1 כוסות (כ-200 גר') גבינת מוצרלה, מגוררת
חופן עירית, קצוצה גס
מלח
פלפל שחור גרוס
לטיגון: שמן זית
אופן ההכנה:
- ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
- מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר 6 ס"מ (כדאי לטגן קודם לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול).
- יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ למחבת ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
* אפשר לאחסן עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.