עוגת תפוחים עם קראסט אגוזים
מירי צדוק
המצרכים:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר קנים או סוכר לבן
1/4 כוס סוכר להקצפת החלבונים
3/4 כוס שמן
1/2 1 קמח מנופה(אפשר כוס קמח כוסמין וחצי כוס קמח לבן)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחים ירוקים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
לקראסט -
1 תפוח, קלוף ופרוס דק
1 כוס אגוזים, קצוצים (אפשר גם חצי כוס, תלוי בגודל התבנית שבחרתם)
3 כפות סוכר חום כהה לאפייה לקישוט
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מפרידים חלבונים וחלמונים, את החלבונים שמים בקערת מיקסר ומקציפים עם רבע כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
- מעבירים את החלבונים לקערה אחרת ובאותה קערה (אין צורך לשטוף) מוסיפים חלמונים וחצי כוס סוכר חום כהה, מקציפים במשך 3 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מנמיכים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה, עד שהוא מוטמע בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ואבקת אפייה.
- מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך התערובת ולאחר מכן מוסיפים את הקמח המנופה, נותנים ערבוב קצר.
- פורסים שני תפוחים לפרוסות דקות, את התפוח השלישי שומרים לכיסוי העוגה, מוציאים על הליבה של התפוח ופורסים לרבעים ואח"כ לשמיניות ואת השמניות חותכים לשנים עד שמתקבלות פרוסות תפוחים הכי דקות.
- מוסיפים את התפוחים הפרוסים לתערובת כך שכולם יהיו מכוסים ומעבירים את התערובת לתבנית מכוסה בנייר אפייה, תבנית בקוטר 22-26 ס"מ תתאים.
- פורסים את התפוח השלישי ומסדרים אותו יפה מעל העיסה ומעל מפזרים את האגוזים הקצוצים וכף סוכר חום כהה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ל-60-75 דקות, עד אשר קיסם ננעץ ויוצא יבש.
פאדג' שוקולד
סאני דרעי
המצרכים:
300 גר' שוקולד
250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
200 גר' סוכר
4 ביצים
85 גר' קמח
קורט מלח
לגנאש שוקולד -
150 גר' שוקולד מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
- מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
- מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
- את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפיה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
- מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
- שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).
עוגת גזר
רוני ונציה
המצרכים:
2 כוסות ו-2 כפות 300) גר') קמח מנופה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כף קקאו
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
3/4 כוס 175) גר') סוכר לבן
1/2 כוס 110) גר') סוכר חום בהיר
1 ו1/4- כוסות 250) גר') שמן צמחי
4 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות דחוסות 375) גר') גזר מקולף מגורד גס
1 כוס 150) גר') צימוקים מעורבים ב2- כפיות קמח
אופן ההכנה:
- מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קינמון ואגוז מוסקט. מקציפים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את 2 סוגי הסוכר, שמן, ביצים ו-ווניל במשך דקה-שתיים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הגזר ומחצית מכמות הצימוקים ומערבלים כמה שניות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית גבוהה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הצימוקים שנותרו (מחדירים אותם בקלילות לתוך התערובת בעזרת גב של כף 6).
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך שעה, או יותר. עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, והעוגה קפיצית למגע ומתחילה להיפרד מהדפנות.
- מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ10- דקות. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים לשחרור, מסירים את החישוק וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.
עוגה עם סילאן
אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
2 ביצים
2 כפות גדושות סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן
1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
1 כפית שטוחה קינמון טחון
1/3 כוס (כ-35 גרם) אגוזים, קצוצים או טחונים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים את השמן, הסילאן והמים, ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והקינמון, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת גבינה בחושה
קרן אגם
המצרכים (לתבנית 24 ס"מ עגולה מתפרקת):
5 ביצים גדולות
300 גר' סוכר לבן
500 גר' גבינה לבנה 5%
250 מ"ל קרם פטיסייר
100 גר' שמן קנולה ספריי
גרידת לימון מחצי לימון
280 גר' קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
35 גר' קורנפלור
לציפוי -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערה של המיקסר מקציפים ביצים וסוכר, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קרם פטיסייר, גבינה לבנה וגרידת לימון. מקציפים מעט ומוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי הקצפה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה וקורנפלור.
- מעבירים את התערובת היבשה למיקסר עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40-50 דקטת עד שהעוגה מקבלת צבע שחום יפה וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מצננים היטב ומקשטים באבקת סוכר בעזרת מסננת.
עוגת פרג לימון
מיכל וקסמן
המצרכים:
1/2 1 כוסות קמח מנופה
3/4 כוס סוכר
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קמצוץ מלח
3 כפות פרג טחון טרי
גרידה מלימון טרי
3 ביצים טרופות
200 גר' חמאה רכה
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, גרידת לימון ופרג בקערה.
- מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה.
- מרפדים תבנית אינדליש קייק בנייר אפיה.
- יוצקים לתוכה את התערובת ואופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
עוגת שקדים ותפוזים
אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
3 ביצים גדולות
3/4 כוס (150 גר') סוכר
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק שתייה קלה)
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
1/2 1 כוסות (210 גר') קמח רגיל
1 כוס (100 גר') שקדים טחונים דק
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון אחד
לסירופ -
1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
1 כף גדושה סוכר
לקישוט -
חופן קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כשדקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, השמן, מיץ התפוזים והמים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה וקליפת הלימון. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לאיחוד המרכיבים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את הסירופ: מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה. מפזרים קוקוס טחון.
עוגת מנגו
רוני ונציה
המצרכים:
2 תפוזים
175 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר 200) גר')
1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור
2 ביצים
1/4 2 כוסות קמח (315 גר')
1/3 כפית מלח
1/2 1 כפיות אבקת סודה
5 כפות שבבי קוקוס או קוקוס טחון
350 גר' מנגו קלוף, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (כ2- מנגו)
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מגרדים את הקליפה מ2- התפוזים ומניחים בצד. קולפים את התפוזים, נפטרים מהקליפה, חותכים לרבעים ומסירים את הגזע הקשה והחרצנים. מכניסים למעבד מזון, טוחנים למחית חלקה ומעבירים לכלי עם פייה. כעת אמורים להתקבל 3/4 כוס נוזל. אם התקבל פחות, משלימים עם מים לכמות הרצויה.
- מקציפים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, הווניל וגרידת התפוז במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזו אחר זו את הביצים ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים לאט ובהדרגה את הקמח והמלח ומערבלים עד שהתערובת הופכת אחידה.
- מפזרים את אבקת הסודה מעל למחית התפוזים. כשהסודה מתחילה לבעבע, מוסיפים את המחית לתערובת ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית בקוטר 24 סנטימטר. שופכים לתוכה את התערובת, מפזרים את שבבי הקוקוס מעל, ומעליהם מניחים את קוביות המנגו.
- אופים את העוגה במשך כשעה וחצי או עד שהשוליים נפרדים מהתבנית וכשקיסם המוחדר למרכז העוגה נשלף כמעט נקי. אם היא משחימה מדי במהלך האפייה, ניתן לכסות בנייר אלומיניום כדי להגן עליה.
- מניחים את העוגה על רשת לצינון ומעבירים סכין מסביב לשוליים לשחרור. משאירים בתבנית עד לצינון מלא.