לפעמים נוחתים עלינו אורחים או שאנחנו סתם משתוקקים לביס מתוק, אבל אין לנו זמן להיכנס למטבח ולטרוח - אז עכשיו יש פתרון גם לזה - שיטה מהירה להכנת עוגיות במיקרו.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
העוגיות אמנם יוצאות בהירות כי הן לא מקבלות צבע במיקרו, אבל הן נהדרות וטעימות והתוצאה היא עוגיות חמאה פריכות ומושלמות.
ויש לי עוד טיפ: אם תקפיאו את בצק העוגיות, ובכל פעם שיבואו אורחים תחתכו ממנו כמה עיגולים, תכניסו למיקרו לדקה וחצי וקיבלתם עוגיות חמאה טעימות וטריות.
המצרכים (ל-12 עוגיות):
110 גר' (3/4 כוס) קמח לבן – אפשר להחליף בכל סוג אחר של קמח שרוצים
65 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
30 גר' (2 כפות) סוכר חום
20 גרם (כף + כפית) סוכר לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 ביצה טרופה
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את החמאה עם הביצה והסוכרים במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה (אם אין מעבד מזון – אפשר לערבב את החומרים בקערה עם מטרפה).
- מוסיפים את כל שאר החומרים, ומערבבים שוב בפולסים עד שהבצק מתאחד.
- מעבירים לניילון נצמד ומגלגלים לנקניק בצק.
- מעבירים למקפיא ל-30 דקות (אפשר לשמור אותו עד חודשיים במקפיא ובכל פעם להכין עוגיות טריות).
- מוציאים את הבצק הקפוא ובעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מניחים על גבי נייר אפייה, מפזרים קצת סוכר חום מעל כל עוגיה ומכניסים למיקרו.
- אופים במיקרו במשך דקה וחצי עד שתי דקות בעוצמה גבוהה (דקה וחצי תיתן עוגיות רכות יותר ושתי דקות יתנו עוגיות פריכות מאוד).
- מוציאים מהמיקרו, נותנים לעוגיות להתקרר כמה דקות ואפשר לאכול.