סלט-על קיצי
גולדן ברי, המוכר גם בשם "דובדבן האהבה", הוא אחד מהיבולים הקדומים של בני האינקה. הדובדבנים מכילים שילוב רב עוצמה של ויטמינים, מינרלים ותרכובות מזינות.
המצרכים:
1 אננס, חתוך לקוביות
1 תפוח עץ אדום, חתוך לקוביות
3 תותים, פרוסים
1 קיווי, קלוף וחתוך לקוביות
1 כף גולדן ברי
1/2 כפית עשב חיטה
1 כף חמוציות מיובשות
1 כפית זרעי צ'יה
להגשה -
1/2 לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים בקערה.
- מוסיפים חצי לימון סחוט ומערבבים שוב. לתוספת מתיקות - אפשר להוסיף 5 טיפות סטיביה למיץ הלימון ולשפוך על הסלט, או לזלף כף סירופ מייפל ישירות על הסלט.
סופר שייק
ספירולינה היא תחנת כוח קטנטנה של פוטוסינתיזה, שמכילה תרכובות עשירות וכמות חלבון גבוהה. היא עשירה בחומצות אמינו, נוגדי חמצון, כלורופיל, מינרלים וויטמינים, וכן חומצות שומן מסוג אומגה 3 ו-6.
המצרכים:
1 כפית אבקת ספירולינה
1 כפית גולדן ברי
4 פולי קקאו
1/2 כוס ענבים סגולים כהים
1/2 כוס אוכמניות כחולות קפואות
1 כף רכז רימונים טבעי
1 תמר מג'הול מגורען
קוביות קרח
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר.
- מערבלים עד קבלת המרקם הרצוי, ומוזגים לכוס.
סופר סלט עם ברוקולי
המצרכים:
2 חופנים של עלי רוקט
2 גבעולים של בצל ירוק חתוך
1/2 כוס אדממה לאחר בישול
2 כוסות פרחי ברוקולי, מאודים או צלויים בתנור עם כפית שמן זית
1/2 כוס טופו (ניתן להקפיץ לפני כן במעט שמן זית ולהוסיף כפית אחת של רוטב סויה או לצלות אותו יחד עם הברוקולי בתנור)
2 תאנים מיובשות, חתוכות לרבעים
1 כפית פתיתי ספירולינה
לרוטב -
1 כף טחינה מלאה
1 כף ממרח שקדים
1 כפית דבש אמיתי
1 כפית חרדל דיז'ון אמיתי
מיץ חצי לימון
מלח (עדיף הימלאיה ורוד)
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מערבבים היטב את כל רכיבי הסלט, ושופכים מעל את הרוטב. מערבבים שוב ומגישים.
כדורי סופר פוד
פולי קקאו עשירים במינרלים רבים ובעל ערכי נוגדי החמצון מהגבוהים ביותר שקיימים בטבע. הקקאו מכיל תרכובת טבעית בשם פנילאתילאמין, שהיא למעשה אותו הכימיקל הנוצר בגופינו כשאנו מתאהבים.
המצרכים (לכ-20 כדורים):
20 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים
3 כפות אבקת קקאו
3 כפות קוקוס טחון
1 כף גוג'י ברי
1 כף ניבס קקאו
1 כפית אבקה מאקה טריקולור
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומערבלים עד שמתקבל כדור גדול. אם התערובת סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות נוזלים.
- מוציאים ממעבד המזון, קורצים לכדורים ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.
המתכונים באדיבות מורן פלד טבלוביץ, נטורופתית ורואו פוד שף של "ברא צמחים"