האמריקאים אוהבים סוכר - הם אוהבים מתוק ואוהבים הרבה ממנו. מרשמלו, למקרה שלא ידעתם, קיים כבר מימי המצרים הקדמונים, והפרעונים ושאר בני האצולה נהגו לאכול אותו באירועים מיוחדים.
במתכון המקורי, שקיים כבר אלפי שנים, השתמשו בצמח בשם נטופית רפואית - באנגלית קוראים לצמח הזה מרש מלו (MARSH MALLOW ובתרגום מילולי מאנגלית - חלמית ביצות).
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
לצמח הזה פרח יפהפה, שמסמיך את הסוכר. את הצמח הזה מחליף במתכונים העדכניים הג'לטין - המשמש להסמכת העיסה.
המצרכים (ל-30 יחידות):
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס (100 גרם) סירופ תירס (אפשר להשיג היום בכל הסופרים הגדולים)
1 שקית קטנה (14 גר') של ג'לטין (טבעונים יכולים להחליף את הגלטין בכמות זהה של אגר אגר)
1/4 כוס (50 מ"ל) מים קרים – ראו הערה בסוף
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים בכוס את הג'לטין יחד עם המים ונותנים לג'לטין לספוח את המים במשך 30 דקות.
- שמים בסיר את סירופ התירס עם הסוכר הלבן, ומחממים תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת רותחת. מניחים לתערובת לרתוח מבלי לערבב במשך דקה אחת.
- שמים במיקסר את הג'לטין עם המלח, תמצית הוניל ותערובת הסוכר והסירופ תירס החם, ומפעילים את המיקסר על המהירות הגבוהה ביותר למשך 10 דקות (אחרי כמה דקות התערובת תלבין ותתפח מאוד).
- מרפדים תבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומרססים עליהם מעט ספרי שמן.
- לאחר שהתערובת מקציפה מעבירים אותה לתבנית (התאימו את גודל הכלי לעובי המרשמלו שתרצו, התערובת לא תאבד נפח ותתייצב בגובה המקורי שלה).
- מרססים את המרשמלו בשמן גם בחלקו העליון ומכסים בניילון נצמד. לאחר כשעה התערובת מתקררת ואפשר לחלץ אותה מהניילון.
- חותכים את המרשמלו לקוביות בגודל שרוצים ומערבבים אותם באבקת הסוכר, דואגים לצפות אותם מכל הכיוונים ומנערים את אבקת הסוכר המיותרת. שומרים במקפיא עד חודשים בקופסה אטומה.
*המתכון הוא מתכון בסיסי, ואפשר לשחק עם טעמי המרשמלו:
- השתמשו בתמצית אספרסו במקום המים לקבלת מרשמלו קפה
- הוסיפו לתערובת 1/2 כוס תותים טחונים כדי לקבל מרשמלו ורוד בטעם תות
- החליפו את המים במיץ לימון והוסיפו גרידה מלימון אחד לקבלת מרשמלו לימוני וחמצמץ
שף אורן לוקסנבורג הוא בעל בלוג המתכונים "אני תמיד רעב"