הטטרים היו ידועים באכזריותם, אבל לסוסים שלהם הם התייחסו כמו מלכים, והיו מניחים להם נתח של בשר מתחת לאוכף בשביל שיהיה להם נעים בגב. ככה נולדה אחת המנות הפופולריות - סטייק טרטר, שזה למעשה קוביות קטנטנות של בשר שמוסיפים להם בצל, צלפים ועלים ירוקים.
המנה פשוטה להכנה אבל הדבר הכי חשוב הוא שבשביל סטייק טרטר חייבים להשתמש בנתח בקר משובח - עדיף פילה אבל אפשר גם שייטל.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
המצרכים (למנה זוגית):
200 גר' פילה בקר
1 כפית צלפים
1 כף קוניאק
1 בצל שאלוט
1 כף חומץ
3 יח' קורנישון
4 גבעולי פטרוזילה
2 כפות שמן זית
1/4 כפית פלפל חריף, קצוץ
1 חלמון שליו
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- בעזרת סכין חדה קוצצים את נתח הפילה לקוביות קטנטנות
- קוצצים דק את הבצל שאלוט, את הפטרוזיליה, את צלפים, את הקורנישון ואת הפלפל החריף.
- מעבירים את כל המרכיבים לקערה. מתבלים בקוניאק, חומץ, מלח, פלפל ושמן זית, ומערבבים היטב.
- מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים עם חלמון שליו מעל.
המצרכים:
500 גר' מלפפונים קטנים
3 שיני שום
1/2 פלפל חריף
10 גבעולי שמיר
2 כף חומץ טבעי
מלח גס
מים רותחים
אופן ההכנה:
- מעקרים צנצנת.
- דוחסים את המלפפונים לתוך הצנצנת ביחד עם השום, הפלפל והשמיר.
- יוצקים לתוך הצנצנת את החומץ.
- ממיסים כפית מלח גס בכוס מידה, ושופכים לתוך צנצנת המלפפונים. חוזרים על הפעולה עד שהצנצנת מלאה בנוזל.
- סוגרים היטב, וממתינים בסבלנות להחמצה. המלפפונים יהיו מוכנים בין יומיים לשבוע, תלוי במזג אוויר.
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין