כמעט שאין פרי אהוב יותר על הישראלים מהבננה וישראל היא אחת החלוצות בעולם בייצוא שתילי בננה למטעים ברחבי העולם. לכבוד יום הבננה הבינלאומי שחל היום (א'), ניסינו להבין מה סוד הקסם שלה.
עמרי נתנס, חקלאי במטעי הבננות האורגניים של קיבוץ מצובה שבגליל המערבי, מספר כי "הישראלים אוהבים מאוד בננות - מדובר בפרי מתוק וגם משביע שמכיל ויטמינים ועשיר במינרלים שאפשר למצוא אותו כמעט כל השנה. הוא גדל בארץ בצורה נהדרת עם מעט מאוד מחלות וטיפולים כימיים, בניגוד לאיך שמגדלים אותו בשאר העולם, ובסוף מקבלים מוצר נהדר".
היתרונות הבריאותיים של הבננה מגיעים מויטמינים ורכיבים מזינים נוספים כגון פחמימות, ויטמין A, C, ו-B6, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, אשלגן וסוכרים טבעיים כמו סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז - שהופכים את הבננה למזון על.
הבננה מעולה להקלה על צרבת בזכות נוגדי החמצון שבה ואכילתה חיונית להורדת לחץ דם ובטיפול במצבי חוסר דם ואנמיה. בנוסף, מחקרים מצאו כי הבננה חיונית לבריאות הלב ויכולה להפחית גם את הסיכון לשבץ, לוסת את לחץ הדם ולמנוע מחלות לב, והיא אפילו מזרזת חילוף חומרים שכן תכולת השומן שבה נמוכה והיא עשירה בסיבים וויטמינים.
אז בפעם הבאה שמתעורר בכם החשק למשהו מתוק, תזכרו שהבננה היא גם טעימה וגם בריאה, וחוץ מזה - היא תהיה תוספת מושלמת גם לעוגות, שייקים וקינוחים.
מתכון לעוגת בננה ושוקולד צ'יפס
דודו אוטמזגין
(3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-165-170 מעלות ומשמנים שלוש תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ.
- מקציפים שמן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מקציף חשמלי.
- מוסיפים קמח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומקציפים.
- מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים בננות מרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית, בעזרת כף עץ או מרית.
- יוצקים את התערובת לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות. כעבור 45 דקות ניתן לבדוק בעזרת קיסם או חוד של סכין: אפשר להוציא את העוגה מהתנור גם אם היא נראית מעט לחה, שכן מקורה של לחות זו בבננות. בכל אופן מומלץ שלא לאפות את העוגה יתר על המידה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.