מרק בצל צרפתי
המצרכים (כ- 6 מנות):
למרק -
5 בצלים לבנים
5 בצלים סגולים
5 כפות שמן זית
1/2 1 כף קמח
1/2 כף סילאן
2 כפות חמאה (לא חובה)
2 עלים מגבעולי טימין
2 ליטר מים
לצנימים -
לחם כפרי
שמן זית
גבינת מנצ'יגו, מגוררת (אפשר גם פרמזן)
אופן ההכנה:
- קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות, מניחים בסיר רחב ללא שמן ומדליקים את האש.
- מתחילים לאדות את הבצל כ 10 דקות עד שהוא מתחיל לאבד את נפחו, מוסיפים ⅓ כוס מים וממשיכים באידוי על אש גבוהה.
- כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השמן והחמאה (אם רוצים) וממשיכים בטיגון על אש נמוכה עם מכסה סגור לעוד חצי שעה לפחות, תוך ערבוב כל מספר דקות, זהירות שלא ישרף.
- כשהבצל השחים לצבע חום עמוק, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הסילאן ו 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה עד לקבלת טעם עשיר, לקראת סוף הבישול מוסיפים את גבעולי הטימין, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- להכנת הצנימים: מחממים תנור ל 190 מעלות. מסדרים את פרוסות הלחם על תבנית, מזלפים מעט שמן זית על כל פרוסה ומפזרים גבינה מגורדת.
- מכניסים לתנור ל3-4 דקות עד שהגבינה נמסה והלחם פריך. מגישים את הצנימים לצד המרק ומעטרים בעלי טימין.
מרק בטטה וארטישוק ירושלמי
המצרכים:
5 בטטות
500 גר' ארטישוק ירושלמי
1 בצל גדול
3 כפות שמן זית
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור / לבן
1 כפית מלח
3 ליטר מים
להגשה -
1 בטטה גדולה
2 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה:
- קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
- מאדים על אש בינונית בסיר עם שמן זית עד שהם מתחילים להגיר נוזלים.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך מוחלט.
- מכבים את האש, טוחנים עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.
- מדליקים שוב אש נמוכה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- להגשה: ניתן לאפות קוביות בטטה עם מעט שמן זית ומלח על חום של 200 מעלות לכ25 דקות ולהניח לקישוט בקעריות המרק בעת ההגשה.
מרק ויאטנמי טבעוני
המצרכים (כ-6 מנות):
להכנת הציר -
2 בצלים
3 ענפי סלרי עם העלים
3 גזרים
1 ראש שום
5 ס"מ ג'ינג'ר
1 גבעול למון גראס (לא חובה)
1 מארז פטריות שיטאקי מיובשות
תבלין מיקס עלי דפנה ופלפל אנגלי
1 כף מלח (לפי הטעם)
4 כפות רוטב סויה
4 ליטר מים
להגשה -
1 מארז פטריות שימג'י
1/2 חבילת אטריות אורז ישרות
1 מארז טופו
20 גבעולי נענע
5 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור כוסברה
1 מארז נבטים סיניים
אופן ההכנה:
- חותכים את כל ירקות הציר לחתיכות גסות ושמים בסיר גדול ביחד עם כ-4 ליטר מים.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח, כ-10 גרגירי פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה, וסויה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית כשעה, לקראת סוף הבישול- טועמים את המרק ומתקנים תיבול בהתאם.
- בינתיים מכינים את התוספות: מייבשים את הטופו היטב עם נייר סופג, חותכים לקוביות, ממליחים ומטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן זית עד הזהבה מכל הכיוונים, מוציאים לצלחת.
- באותה המחבת - מקפיצים את הפטריות הקפצה קלה שיתרככו מעט ומוציאים לקערה נפרדת.
- מבשלים את אטריות האורז כדקה פחות ממה שרשום על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים.
- מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים וחותכים את הבצל הירוק לפרוסות עבות, את הנבטים שוטפים היטב.
- להגשה: מסדרים בקעריות מרק רחבות קצת מכל תוספת: אטריות אורז, טופו, פטריות מוקפצות ונבטים.
- מוזגים את הציר הרותח בתוך כל קערה ומסדרים מלמעלה עלי נענע, כוסברה ובצל ירוק.
המתכונים באדיבות חברת שוקיט (Shookit) – רשת למשלוחי פירות, ירקות ומוצרי מעדנייה