עוף צלוי עם אננס
אפרת סיאצ'י
המצרכים:
1 כף שמן זית
2 כפות גדושות סילאן
1 כף רוטב סויה
3 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
10 נתחי עוף שמעדיפים (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
1 גמבה אדומה, פרוסה גס
8 פרוסות אננס משומר, מסוננות
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים יחד את שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה, השום, המלח והפלפל.
- שמים בתבנית את העוף, תפוחי האדמה, הגמבה והאננס, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מוכנים.
קציצות עוף
רפי כהן
המצרכים:
500 גר' עוף טחון טרי
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
3 שיני שום, קצוצות
1 פלפל ירוק, נקי מגרעינים וקצוץ
4 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח
פלפל לבן גרוס או שחור
2 כפות שמן זית
לטיגון -
שמן תירס או חמניות
4 חלבוני ביצה
1 כוס קמח תירס
2 כפות קמח חיטה
לבישול -
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום, חצויות
מלח ופלפל
2 ענפי טימין
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות - מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערת ערבוב ובעזרת כפות הידיים. מכסים ומצננים במקרר למשך 30 דקות.
- יוצרים בעזרת כפות ידיים משומנות קציצות מהודקות ושטוחות.
- טורפים את חלבון הביצה היטב. מערבבים את קמח התירס עם קמח החיטה. טובלים כל קציצה בחלבון ביצה בשכבה דקה ואז בתערובת הקמח מכל הצדדים.
- מחממים במחבת רחבה שמן תירס בגובה חצי סנטימטר ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
- יוצקים לסיר רחב כוס מים אחת, שמן זית, שום, טימין, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומניחים לחצי שעה לפני שמגישים.
עוף בתבלין משייה מרוקאי
נופר זוהר
המצרכים:
500 גר׳ שוקי עוף
4 כפות שמן קנולה
5 גזרים (350 גר׳), פרוסים במקלף
3 פלפל שושקה מתוק מיובש (אפשר למצוא בכל חנות תבלינים)
6 שיני שום, שבורות
קורט כורכום
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח ים אטלנטי
4 כפות שמן זית
1 כוס מים רותחים
1/4 כפית משייה טחונה (אפשר להשיג בחנויות התבלינים, כדאי לבקש שיטחנו עבורכם טרי במקום)
אופן ההכנה:
- בסיר שטוח שמים את השמן ואת הגזרים ומטגנים על להבה בינונית עד לקרמול של הגזר.
- מוסיפים את השום ואת פלפל השושקה.
- במחבת נפרדת צורבים את העוף עם מלח, פלפל, משייה וכורכום, עד לקבלת צבע זהוב עדין.
- מחברים בין הגזרים המטוגנים לעוף ומוסיפים כוס מים רותחים.
- מבשלים עם מכסה סגור ולא פותחים את הסיר כשעה ורבע או עד שהעוף מתרכך. רק אם המים נגמרו מוסיפים עוד חצי כוס.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים 15 דקות נוספות.
עוף בלימון בנוסח קזבלנקה
נופר זוהר
4 שוקי עוף עם עור (כ-600 גרם)
1 כף סוכר חום
5 פלפל שושקה מתוק יבש
3-4 חתיכות לימון כבוש או כף מחית לימון כבוש שאפשר לקנות בצנצנת
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית משייה, טחונה
1 כפית זרעי כוסברה גרוסים במכתש ועלי
5 שיני שום, שבורות
צרור פטרוזיליה טרייה
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון טרי ממש בסוף
אופן ההכנה:
- מטגנים את הפלפלים היבשים ומוסיפים את השום.
- במחבת נפרדת צורבים את העוף עד להזהבה ומוסיפים לו משייה, כורכום, מלח ופלפל.
- מעבירים את העוף לסיר עם הפלפלים, מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים על להבה נמוכה בין שעה לשעה ורבע עד שמתרכך ומתפרק מהעצמות.
- רבע שעה לפני הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, לימון כבוש ומיץ לימון.
עוף בתנור עם יין לבן
מירי צדוק
המצרכים:
לתיבול -
3 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
2-1 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
6 שיני שום, כתושות
לעוף -
1 עוף שלם טרי במשקל 1.5 ק"ג, שטוף ויבש
1 בצל, קלוף וחצוי
6-4 שיני שום שלמות
4-3 ענפי טימין + עלים מ-2 ענפי טימין
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
1 כוס יין לבן יבש
1 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
- מכינים את התיבול - מערבבים את מרכיביו, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את העוף - מניחים את העוף התבנית משומנת ומורחים אותו בתערובת התבלינים עד לציפוי אחיד. רצוי לעשות זאת לילה לפני ולהניח לעוף לשהות במקרר כמה שעות, כשהוא מצופה בתבלינים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- דוחסים בתוך העוף את הבצל, שיני השום והטימין. מפזרים מעל עלים משני ענפי טימין ואת הפלפל השחור. מניחים את העוף עם החזה כלפי מטה.
- יוצקים לתבנית את היין וצולים בתנור שעה אחת. לאחר חצי שעה, הופכים את העוף, מפזרים פפריקה ומחזירים לצלייה. לקראת הסוף אפשר להדליק את הגריל ולהשחים עד למידה הרצויה.
כרעיים אפויות עם שום
רפי כהן
המצרכים:
6-8 יחידות כרעי עוף טרי
10 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (כ-3 ס"מ)
15 שיני שום גדולות וקלופות
2 ענפי טימין
6 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים 2 ליטר מים עם פלפל אנגלי, 1 כף מלח, עלי דפנה וטימין. מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים שלוש דקות מרגע הרתיחה השנייה.
- מוציאים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
- מכניסים את כרעי העוף לסיר עם הנוזלים בהם בושלו תפוחי האדמה ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה. מסננים.
- מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומורחים עליו 2 כפות שמן זית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות. בוזקים מעט פלפל שחור ומלח ומניחים עליהן את כרעי העוף המבושלות.
- מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את שיני השום.
- מסדרים את שיני השום בין תפוחי האדמה לעוף ובעזרת מברשת מורחים את הכרעיים בשמן זית. בוזקים מלח ופלפל שחור גרוס, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה.
- מסירים את נייר האלומיניום ומרידים את חום התנור ל-160 מעלות. אופים כשעה נוספת, עד שתפוחי האדמה רכים וספוגים ברוטב. מורחים שוב בשמן זית לפני ההגשה.
עוף בחרדל ודבש
המצרכים:
8 שוקי עוף
3 כפות חרדל דיז'ון (חלק או עם גרגירים)
1 כף דבש
1 כף צ'ילי
1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב -
5 שיני שום
חופן כוסברה
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 כפות מיונז
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הצ'ילי והפפריקה. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים היטב, כך שיצופו ברוטב. מכסים ומכניסים ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מסדרים את שוקי העוף בשכבה אחת בתבנית בינונית, ויוצקים עליהן את הרוטב שנותר בקערה. צולים 5 דקות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות. צולים 15 דקות נוספות.
- מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים שוב את חום התנור ל-250 מעלות ומעבירים את התנור למצב טורבו. צולים את השוקיים עוד כמה דקות, עד שהן מקבלות מעטה פריך.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים את השוקיים עוד 15 דקות.
- מכינים את הרוטב - קוצצים את שיני השום והכוסברה. מעבירים לקערה ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, המיונז ומלח. מערבבים. מגישים את העוף עם הרוטב.