מתכונים מאפינס מהירים עם רוטב שקשוקה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 12 שקעים
לרוטב השקשוקה:
1
כף
שמן זית
1
יח'
בצל קטן, קצוץ דק
1/2
יח'
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1
יח'
עגבניה רכה, חתוכה לקוביות
1/4
כוס
רסק עגבניות
1/2
כפית
מלח
למאפינס :
3
יח'
ביצים
1/4
כוס
שמן זית
1
גביע
יוגורט
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור
2
כוסות
קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + 1 כוס קמח כוסמין מלא + 1 כפית אבקת אפייה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בעטרות נייר.
  2. רוטב השקשוקה - מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מוסיפים יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, עד לריכוך הפלפל.
  3. המאפינס - טורפים את הביצים עם השמן, היוגורט, המלח והפלפל, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
  4. ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-2/3 מגובהם, מוסיפים כף מהרוטב לכל שקע ומערבבים עם סכין בתנועה סיבובית. אופים כ-30 דקות. להגיש חם.