![מתכונים מאפינס מהירים עם רוטב שקשוקה](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/13/B1ylGY8nh/B1ylGY8nh_0_37_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 12 שקעים
לרוטב השקשוקה:
1
כף
שמן זית
1
יח'
בצל קטן, קצוץ דק
1/2
יח'
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1
יח'
עגבניה רכה, חתוכה לקוביות
1/4
כוס
רסק עגבניות
1/2
כפית
מלח
למאפינס :
3
יח'
ביצים
1/4
כוס
שמן זית
1
גביע
יוגורט
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור
2
כוסות
קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + 1 כוס קמח כוסמין מלא + 1 כפית אבקת אפייה)
:רשימת קניות עבור המתכון
להיט: מאפינס ממולאים ברוטב שקשוקה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בעטרות נייר.
- רוטב השקשוקה - מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מוסיפים יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, עד לריכוך הפלפל.
- המאפינס - טורפים את הביצים עם השמן, היוגורט, המלח והפלפל, עד לקבלת בלילה אחידה. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
- ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-2/3 מגובהם, מוסיפים כף מהרוטב לכל שקע ומערבבים עם סכין בתנועה סיבובית. אופים כ-30 דקות. להגיש חם.