ספגטי ברוטב אדום
חיים כהן
המצרכים:
1/3 כוס שמן זית
קופסה רסק עגבניות (ללא סוכר)
1 כוס מים רותחים
1 חבילה ספגטי או מקרוני, מבושל על-פי ההוראות שעל גבי האריזה
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים. מתבלים במלח.
- מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה. אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל שחור ומעט כמון.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת לתוך הרוטב. מערבבים.
- מבשלים ביחד שתיים שלוש דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב אדום שעוטף כל איטריה לכל אורכה.
שוקי עוף בציפוי פריך
אורלי פלאי-ברונשטיין
אחרי שמשרים אותן בבלילת רוויון מתקבלות שוקיים אפויות בפריכות מושלמת. אפשר לצפות בקמח ללא גלוטן ובפירורי קורנפלקס (לנמנעים מגלוטן).
המצרכים (ל-4 מנות):
8 שוקי עוף ללא עור
1/2 כוס קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית גדושה פפריקה
1 כפית אבקת אפייה
למרינדה:
1 כוס רוויון
1 כפית חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, ומשרים בה את שוקי העוף למשך שעה לפחות ועדיף 12 שעות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכניסים קמח, מלח, פלפל, פפריקה ואבקת אפייה לשקית ניילון ומערבבים. מוסיפים לתוכה את שוקי העוף ומנערים לציפוי. מוציאים ומנערים כל שוק כדי להוריד עודפים ומניחים בתבנית. מברישים או מרססים בשמן.
- אופים שעה עד שזהוב ופריך.
מקרוני ברוטב עגבניות וטונה
חיים כהן
המצרכים:
1/3 כוס שמן זית משובח
1 צנצנת עגבניות חתוכות
1 קופסה של טונה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 לימון, סחוט למיץ
מלח
2 שיני שום, פרוסות דק
מעט חריף לבחירה
1 חבילה ספגטי או מקרוני, מבושל על-פי ההוראות שעל גבי האריזה
אופן ההכנה:
- מוזגים שמן זית למחבת חמה, ומוסיפים מיד את השום. מטגנים מספר שניות (הרעיון הוא לאדות את השום ולא לטגנו).
- מוסיפים את צנצנת העגבניות, ומבשלים כחמש דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטרוזליה ומבשלים עוד כחמש דקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- מוסיפים פנימה קופסת טונה ומערבבים.
- מכניסים פנימה מקרונים מבושלים, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד כחמש דקות. מערבבים מידי פעם עד שאין נוזלים בדפנות המחבת.
- סוחטים לימון פנימה, מערבבים, מסירים מהכיריים, מוזגים לצלחות, ומגישים.
לחם עם ירקות בטוסטר לחיצה
אסנת לסטר
המצרכים (ל-8 לחמים):
לבצק -
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/3 כוס (65 גרם) שמן
3-2 כוסות מים
לירקות -
פלפלים אדומים, צהובים וירוקים חתוכים לטבעות
פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות
זיתים ירוקים או שחורים, שלמים או פרוסים
אפשרות: פרוסות או קוביות מטוגנות של חציל
אפשרות: עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבלים כמה שניות. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבלים כמה שניות נוספות.
- מוסיפים את השמן ו-1.5 כוסות מים. ממשיכים ללוש, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק. לשים 4-3 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים 3 דקות נוספות בידיים.
- שמים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומתפיחים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים בגודלם. מניחים את הכדורים על משטח עבודה (רצוי מעץ), מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.
- משטחים כל כדור בצק בעזרת הידיים למעין פיתה שמנה. מניחים על הבצק מהירקות ומרדדים קלות במערוך.
- שמים את עיגולי הבצק בטוסטר לחיצה חם, וסוגרים בלי ללחוץ. אופים כ-5 דקות. הקפידו שלא לאפות את הלחמים יותר מדי, כדי שלא יתקשו.
נאגטס תירס-עוף
אורלי פלאי-ברונשטיין
אפשר לטגן או לאפות את הנגיסים הטעימים, אבל בכל מקרה כדאי להביא קטשופ מהבית כדי שיהיה במה לטבול.
המצרכים (לכ-30 נאגטס):
1/2 ק"ג עוף (פרגיות או חזה) טחון
400 גר' גרגרי תירס טריים, קפואים או משומרים גרוסים מעט
1 ביצה
2 כפות קוואקר
2 כפות רוטב טריאקי מתוק (או כף סויה וכף קטשופ)
1 כפית פפריקה
1 בצל מגורר דק וסחוט
2-1 שיני שום כתושות
לציפוי -
קמח תירס או פירורי לחם
הוראות הכנה:
- מעבדים את העוף הטחון עם התירס ושאר החומרים במעבד מזון בפולסים. מכסים, ומקררים שעה להתייצבות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית (או מרססים בשמן).
- משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות, אצבעות, כדורים או כל צורה שרוצים (אפשר גם בעזרת קורצן עוגיות). חשוב רק שהנגיסים יהיו בגודל אחיד. מצפים בקמח תירס או בפירורי לחם ומניחים בתבנית.
- מברישים או מרססים בשמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.
ספגטי בולונז
דורית מנו-טל אור
המצרכים (4-3 מנות)
1 חבילה (500 גר') פסטה
5 כפות שמן
1 בצל, חתוך לקוביות
500 גר' בשר בקר טחון
1 קופסה קטנה (100 גר') רסק עגבניות
1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות
2 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
- מוסיפים הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר עם מזלג עד שהוא משחים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, השום והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים האש ומבשלים 20-15 דקות. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מעבירים את הפסטה לכלי הגשה ויוצקים עליה את הרוטב. מערבבים ומגישים מיד.
שניצל פרגיות בתנור
רותי קינן
המצרכים (ל-4 מנות):
4 נתחי סטייק עוף (פרגיות) שלמים
2 כפות חרדל
1 כף רוטב סויה
100 גר' פנקו או פירורי לחם
1 כפית עשבי תיבול מיובשים מעורבים
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
- מניחים את הסטייקים בין 2 יריעות נייר אפייה או ניילון נצמד, וחובטים בפטיש שניצלים כדי לשטח אותם מעט.
- מערבבים את החרדל עם הסויה, ומורחים על כל סטייק משני הצדדים.
- מניחים את הפנקו או את פירורי הלחם בצלחת, וטובלים את הסטייקים משני הצדדים. מניחים על תבנית שטוחה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) במשך 30 דקות. מגישים חם.
אפשר להוסיף גם:
- לתערובת הפנקו - מעט שומשום עם עשבי התיבול או במקומם.
- לתערובת החרדל - פפריקה, מתוקה וחריפה, במקום הסויה או כתוספת לה.
- לתבנית שבה נאפים השניצלים – תפוחי אדמה קטנים או ירקות אחרים, שייצלו בזמן שהשניצלים נאפים.
קציצות עוף על מקל
שי-לי ליפא
צורת ההגשה עושה את האפקט - הילדים אוחזים במקלות ואוכלים את הקציצות בהנאה, כאילו מדובר בסוכרייה על מקל.
המצרכים (ל-12 קציצות):
500 גר' בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.
- יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזן ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.
- אופים כ-15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.
פתיתים עם בשר טחון
חיים כהן
המצרכים:
1 חבילה פתיתים
1/2 ק"ג בשר טחון, טלה או בקר
1/3 כוס שמן זית
1 צרור נענע, קצוצה
2 תרמילי הל, שבורים
מלח, פלפל שחור
1/4 כפית שטוחה כמון
1/4 כפית שטוחה כורכום
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וההל. מניחים לזה להתבשל כדקה על להבה בינונית, מבלי לערבב. אחרי דקה מערבבים בעזרת כף עץ ומניחים לזה להתבשל. בטיגון השני – מגבירים מעט את האש. אם השתמשתם בבשר בקר, אני ממליץ להשתמש באונטריב כי הוא גם מתמסר טוב לטיגון, ואפשר לאכול אותו בבישול קצר וגם בבישול ארוך. מעבר לזה הוא מאוד טעים.
- חמש דקות אחרי שטיגנו את הבשר עם ההל, מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. מוסיפים את צרור הנענע הקצוצה, מערבבים. מוסיפים את הפתיתים. חשוב לטגן את הפתיתים בצורה כזאת שיקבלו צבע חום: גם פה שמים את הפתיתים בסיר ולא מערבבים מיד. מחכים כדקה-שתיים ואז מערבבים. לא לערבב בלי סוף, אין לזה תכלית.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים (או על פי ההוראות שעל גב האריזה), וגם מעט מלח. חשוב מאוד לתבל גם את הבשר במלח, כי הוא לא יקבל מליחות מהאורז או מהפתיתים, הוא חייב לקבל מלח משלו.
- מבשלים על להבה בינונית בסיר עם מכסה סגור כעשרים דקות. מכבים את הלהבה, ומשאירים את הסיר לנוח עם מכסה סגור כעשר דקות נוספות. מגישים.
פסטה עם עגבניות וגבינה
אורלי פלאי-ברונשטיין
מערבבים פסטה מבושלת עם גבינה, עגבניות ובזיליקום ואופים בתבניות מאפינס חד-פעמיות לקבלת מנות אישיות ויפות.
המצרכים (ל-8 תבניות קאפ-קייק או מאפינס חד-פעמיות):
2 כוסות פסטה קצרה מבושלת
1 גביע גבינת קוטג'
1 ביצה
עלים קצוצים גס מ-2 גבעולי בזיליקום
8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
50 גר' גבינת מוצרלה, עמק או גבינה דומה מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים בקערה, ומחלקים בין השקעים בתבנית.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.