כמו הספינג' המרוקאי או הגולב ג'אמון ההודי, גם ליוונים גרסה משלהם לסופגניות: הלוקומדס - כדורי בצק מטוגנים וספוגי סירופ מתקתק שקשה להפסיק לאכול. בשנים האחרונות אפשר למצוא אותן ברחבי יוון ברשתות שמציעות אותן עם מגוון תוספות ורטבים שונים. הכנו לכם מתכון מסורתי שתוכלו לשדרג עם כל תוספת שתרצו - טופי, קרמל מלוח, פירות יער, שוקולד חלבה ועוד.
המצרכים (ל-15-20 יחידות):
180 גר' קמח לבן מנופה
1 שקית אבקת אפיה
250 גר' יוגורט יווני סמיך
5-6 טיפות תמצית וניל
קורט מלח
1 כף אוזו
1 ביצה
2 כפות דבש
לטיגון -
סיר עם שמן עמוק (1 ליטר)
לסירופ -
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
2 פרוסות לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת עיסה אחידה. בינתיים מחממים סיר שמן לטיגון.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים באמצעות גלגול בידיים או עם כפית ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מרתיחים את חומרי הסירופ עד לקבלת סירופ אחיד וסמיך, מוציאים את הלוקומדס מהשמן ישר לסירופ, טובלים ומעבירים לצלחת הגשה.
- ניתן להגיש עם טופינגים שונים ומגוונים: טופי, קרמל מלוח, פירות יער, שוקולד, חלבה ועוד.
המתכון באדיבות שף גיא פרץ, מסעדת סלון יווני