אחד הסודות הכמוסים של מתווכים בבתים למכירה הוא להכניס מאפה לתנור וכך לעטוף את הקירות בריח משכר של אפייה שמתפזר בכל הבית. מי לא היה רוצה לגור בבית כזה שמטריף לו את כל החושים? אז אני אימצתי את הטריק של עולם התיווך ואני משתמשת בו בעיקר בשבת בבוקר. למרות שאת העוגות של המשפחה אני נוהגת לעתים קרובות לאפות בבית הקפה שלנו והן מגיעות הביתה כבר אפויות, בשבת אני אופה רק בבית וכך אנחנו מפיצים ריח של אפיה שמשגע את כל בני המשפחה. ממליצה לנסות את זה בבית.
אז איך בעוגת השמרים המושלמת הזאת מקבלים טעם של חלבה בלי חלבה? זה טריק פשוט שאני חולקת עכשיו אתכם: טעם של חלבה אפשר לקבל מערבוב של טחינה וסוכר. יחד עם הקקאו שמתווסף לעגה הזאת, הטעמים מאוזנים והתוצאה היא חגיגה בפה.
קראנץ שוקולד חלבה
המצרכים:
לבצק -
25 גר' שמרים טריים או 9 גר' שמרים יבשים
1/2 כוס (115 גר') מים
2 ביצים
500 גר' קמח לחם
1/2 כוס (110 גר') סוכר
1/4 כפית מלח
80 גר' חמאה מומסת
למילוי -
4 כפות (40 גר') קקאו
1/4 1 כוס (250 גר') סוכר
150 גר' חמאה מומסת
100 גר' טחינה גולמית
לזיגוג -
1/2 1 כוס (300 גר') סוכר
3/4 כוס (150 מ"ל) מים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.
- לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה, ולשים במהירות בינונית כ-4 דקות.
- מניחים לבצק להתקרר במקרר במשך לילה.
- פותחים את הבצק בעזרת מערוך.
- ממיסים את החמאה, ומערבבים אותה עם כל חומרי המילוי. מורחים את המילוי על הבצק.
- מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים את הגליל במרכז ומגלגלים את שני החלקים לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות, לאחר שהתנור מתחמם מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות.
- מכינים את הסירופ לזיגוג - מרתיחים יחד סוכר עם מים ומבשלים כ-10 דקות ומקררים היטב.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומזגגים בסירופ בעודה חמה.
קרן קדוש היא הקונדיטורית והבעלים של קפה קדוש בירושלים