הקיץ כבר כאן, החופש הגדול בעיצומו והלחץ בבוקר ירד - זה הזמן המושלם להיכנס למטבח, עם או בלי הילדים, ולאפות עוגיות שוות במיוחד לקפה של הבוקר - ככה גם סידרתם לעצמכם תעסוקה במזגן, וגם משהו טעים שתוכלו לנשנש בנחת ליד הקפה של הבוקר. הנה שלושה מתכונים לעוגיות נהדרות שיעשו לכם את היום.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
עוגיות פיצוץ שוקולד
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים וסוכר במהירות איטית כ-3 דקות.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים מעט.
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם המלח בקערה נפרדת.
- מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לתבנית פיירקס, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (ל-1-3 שעות).
- קורצים כדורים מתוך הבלילה, מגלגלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-8 דקות בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות טורבו.
שומשומיות פריכות שמכינים ברגע
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר את הסוכר, המים והחמאה.
- בקערה נפרדת מערבבים את השומשום והקמח.
- שופכים את תכולת הסיר על תערובת השומשום, ומערבבים. מכניסים למקרר לקירור (1-3 שעות).
- מוציאים מהמקרר ומעבירים את הבלילה לשק זילוף. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה מזלפים כדורים במרווחים של 5 ס"מ זה מזה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים את הכדורים בתבנית על ידי טריקת התבנית על משטח העבודה. אופים כ-15-17 דקות.
גביניות שמרים חלומיות
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים בקערת המיקסר בעזרת וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים חמאה, ביצה, שמנת, וחצי מכמות המים, ולשים כדקה.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים פנימה כדי שהבצק יהיה משומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ועליו מניחים מגבת. מניחים לתפיחה במשך כשעתיים.
- מכינים את הסירופ - מביאים לרתיחה את הסוכר, המים והתמצית וניל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות. מניחים בצד ושומרים עד סוף האפייה.
- מכינים את המלית - מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומניחים במקרר לחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מההתפחה ומחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים כל כדור לריבוע דק. מחלקים כל ריבוע לריבועים שווים בגודל 6X6 ס"מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממלית הגבינה וסוגרים לצורת מעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומניחים להתפחה אחרונה של חצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 25 דקות או עד שהגביניות מקבלות צבע חום עמוק.
- מברישים בסירופ סוכר מיד כשהגביניות יוצאות מהתנור.
המתכונים באדיבות מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן