מילקשייק
המצרכים לכוס אחת:
3 כדורי גלידה וניל או טעם אחר שרוצים
240 מ״ל (כוס) חלב קר
50 גר' שוקולד מריר
2 עוגיות סנדוויץ', אוריאו או כל סוג אחר
סירופ שוקולד (לא חובה)
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38%
1 כפית אבקת אינסטנט פודינג
1 כפית אבקת סוכר
לקישוט -
עוגיות, חטיפי שוקולד או כל דבר אחר טעים שיש לכם במזווה
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד בקערה קטנה חסינת חום בפולסים במיקרוגל.
- טובלים את הכוס בשוקולד, נותנים לו מעט להתייצב (אפשר להכניס למקרר לדקה-שתיים).
- מכניסים את העוגיות לשקית אטומה, מועכים אותן היטב עד שנוצרת תערובת פירורים דקה. מעבירים לקערה קטנה.
- מפזרים את פירורי העוגיות על שכבת השוקולד כך שהם ידבקו ויכסו אותה.
- מוזגים סירופ שוקולד על דפנות הכוס הפנימיות. מניחים בצד או במקרר.
- מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- שמים את הגלידה והחלב בכוס גדולה ורחבה, טוחנים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר, עד קבלת תערובת סמיכה וחלקה.
- מוזגים את המילקשייק לכוס המקושטת, מזלפים קצפת ומקשטים עם מה שבא לכם.
גלידה ביתית משלושה מרכיבים
המצרכים
לגלידה -
500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז
2 כפיות תמצית או מחית וניל איכותית
לרוטב שוקולד -
125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38%
100 גר' שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
- מוודאים שהשמנת המתוקה והחלב המרוכז מקוררים היטב (יש לשים מראש במקרר).
- מקציפים את השמנת המתוקה במהירות בינונית-גבוהה כשתי דקות, עד לקבלת קצפת יציבה. יש להיזהר מהקצפת יתר.
- שופכים את החלב המרוכז לקערה קטנה ומערבבים עם תמצית הוניל.
- יוצקים ככוס קצפת אל תערובת החלב המרוכז ומקפלים בעזרת לקקן.
- מעבירים את התערובת אל הקצפת, מערבבים בעדינות עד לאיחוד ויוצקים לתבנית.
- מכסים את התבנית ומעבירים למקפיא למשך חמש שעות לפחות.
- מכינים רוטב שוקולד - שמים בקערה קטנה חסינת חום את השמנת המתוקה והשוקולד. מחממים במיקרוגל בפולסים תוך כדי ערבוב כל 20-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- לפני ההגשה, מוציאים את הגלידה מהמקפיא ונותנים לה כ-10-15 דקות להתרכך.
- במידה ורוטב השוקולד התייצב, מחממים אותו כמה שניות במיקרוגל, מערבבים ויוצקים מעל הגלידה.
- מוסיפים תוספות כמו דובדבנים טריים, פירורי עוגיות, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שבא לכם.
הכלים באדיבות Golf & Co