שקשוקה עגבניות אדומה
המצרכים (6-4 מנות):
6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות
8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על אש גלויה
4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס
1/2 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפל יבש
6-8 ביצים טריות
אופן ההכנה:
- מפרידים חצי מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי ש"תפתח" בשמן החם, מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הביצים והחלמונים, מפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח, ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים.
שקשוקה לבנה
עידן רובין
המצרכים:
6 ביצים עלומות (ביצים המבושלות במים רותחים עם מעט חומץ)
1 ראש כרובית גדול
1 ליטר שמנת מתוקה
1 גזר לבן
1 גזר סגול
3 בצלים קטנים
3 יח' אספרגוס
חופן שקדים קלויים
כמה טיפות שמן כמהין
אופן ההכנה:
- לבסיס השקשוקה הלבנה - שוטפים את הכרובית היטב ומפרקים לפרחים. מניחים בסיר גדול ויוצקים את כל השמנת המתוקה עד לכיסוי. מוסיפים קורט מלח
- מביאים לרתיחה ומבשלים למשך כ-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת לחלוטין.
- מסננים את הכרובית מנוזלי הבישול ושומרים מעט בצד.
- מעבירים את פרחי הכרובית למעבד מזון, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול וטחנים עד לקבלת מרקם חלק. מתקנים תיבול
- לירקות הצלויים - מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הגזרים והבצלים לאורכם ומניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה, מושחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- צולים בתנור למשך כ-25 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט.
- לאחר 25 דקות מוסיפים את האספרגוס לתנור וצולים כ-5 דקות נוספות.
- להרכבת המנה - מחממים את קרם הכרובית ומכינים 6 ביצים עלומות (ראו מתכון למעלה).
- בצלחת ההגשה, מניחים את קרם הכרובית ועליו את הירקות הצלויים. מניחים 2 ביצים עלומות על קרם הכרובית. מפזרים מעל המנה מעט שקדים קלויים. מזלפים מעט שמן כמהין על המנה ומעטרים במעט עלי פטרוזליה.
שקשוקת סלק ורודה
יניב עדן
הרוטב של השקשוקה הזאת מורכב משני חלקים - רוטב בשמל סמיך וקרם סלק וגבינת ברי.
המצרכים (ל-2 סועדים):
לרוטב בשמל -
50 גר' חמאה
100 גר' קמח לבן
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט
לקרם סלק וגבינות -
50 גר' חמאה
1/2 בצל סגול, פרוס
2 שיני שום
1/2 ליטר שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
4 יח' סלק מבושל, חתוך גס
150 גר' גבינת ברי
מלח ופלפל לבן
להגשה -
1 סלק מבושל, חתוך לקוביות
2 ביצים עלומות (ביצים המבושלות במים רותחים עם מעט חומץ)
מעט עלי בייבי סלק טריים
לחם טרי
סלט ירקות
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד להיווצרות גרגירי בצק קטנים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב ואת התבלינים, ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב לא להפסיק את פעולת הערבוב).
- מכינים את קרם הסלק - בסיר ממיסים את החמאה ומאדים קלות את הבצל והשום. מוסיפים פנימה את הנוזלים, 4 סלקים ואת התבלינים ומבשלים עד לרתיחה. מורידים מהאש, וטוחנים היטב במעבד מזון עד לקבלת קרם אחיד. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים 100 גרם מהגבינה ומבשלים במשך 5 דקות עד להמסה.
- יוצקים מהבשמל לקרם סלק, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
- הגשה - במחבת מקפיצים את קוביות הסלק, מוסיפים מרוטב השקשוקה ומסדרים בפנים את הביצים. מפזרים מעל את שארית הגבינה, ומפזרים מעל מעט עלי בייבי סלק טריים. מגישים לצד לחם טרי וסלט ירקות.
שקשוקה כתומה עם דלעת וכורכום
אסנת לסטר
המצרכים (ל-4 מנות):
שמן זית לטיגון
2 בצלים, קצוצים
4-3 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לקוביות
500 גר' דלעת או דלורית (המשקל אחרי קילוף), חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כורכום
2-1 ביצים לכל סועד
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת גדולה או בסיר נמוך ורחב. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב 4-3 דקות, עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את הדלעת (או הדלורית), מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-30 דקות, תוך ערבוב תכוף.
- כדקה לפני סוף הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הביצים לשקשוקה. מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות.
שקשוקה ירוקה עם תרד
המצרכים:
1/2 ק"ג עלי תרד שטופים היטב וחתוכים גס
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס
מלח
6 ביצים טריות
1 פלפל סודני גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות עד לגוון זהוב.
- מוסיפים את התרד, המים, מיץ הלימון, 1 כפית פלפל שחור ומלח (לפי הטעם) מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
- מגלים את המחבת ומוסיפים את הביצים עם מחצית מכמות החלבונים, מפזרים 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ומעט מלח, מכסים ומבשלים כ-5-7 דקות.