צפו: שאול בן אדרת מכין פסטה מיטבולס
(צילום: שחר גולדשטיין והדר יואביאן)
קציצות איטלקיות ברוטב עגבניות, בדיוק כמו שמאמא איטלקיה מכינה - בדיוק כמו שאתם רואים בסרטים האיטלקיים. אל תוותרו על התבלינים שנותנים לנו את הטעם האיטלקי - הבזיליקום והאורגנו.
מנות נוספות לצהריים:
2 צפייה בגלריה
שאול בן אדרת
שאול בן אדרת
שאול בן אדרת
(צילום: הדר יואביאן)
את הקציצות אני מציע לתת לילדים להכין, וכך הם גם יוכלו להיות חלק מהכנת ארוחת הצהריים וגם תהיה להם הפסקה קלה מהזום ומשאר המסכים.
ביניים
המצרכים:
לכדורי בשר - 750 גר' בשר טחון 1 כף אורגנו יבש 1/2 בצל לבן, קצוץ 1 ביצה 1/2 כוס פירורי לחם (או שתי פרוסות לחם רטוב וסחוט, ללא הקרום) 2 כפיות מיונז מלח ופלפל
לרוטב עגבניות - 1 שורש סלרי, קלוף ומגורר בפומפייה 6 שיני שום, קצוצות 1/2 בצל לבן, קצוץ 1 כף אורגנו יבש 1 כף רסק עגבניות 1 ליטר מיץ עגבניות (מקופסת שימורים) 1 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים) 1 כף סוכר 4 כפות שמן זית
להגשה - בזיליקום, זעתר או אורגנו
2 צפייה בגלריה
שאול בן אדרת
שאול בן אדרת
פסטה עם כדורי בשר
(צילום: הדר יואביאן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את כדורי הבשר - להכניס את כל המצרכים לקערה. לערבב היטב בעזרת הידיים, וליצור כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר עמוק וגדול מחממים שמן זית. מאדים ומטגנים את הבצל והשום כשלוש דקות.
  3. מוסיפים את הסלרי ואת כל שאר מרכיבי הרוטב, ומערבים. מבשלים במשך חמש דקות עד שהרוטב רותח ומסמיך מעט.
  4. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר, ומבשלים כשבע דקות על להבה בינונית.
  5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה. מסננים את הפסטה ומוסיפים לסיר עם כדורי הבשר. מבשלים ביחד שתי דקות נוספות.
  6. מקשטים בעלי בזיליקום או זעתר או אורגנו, ומגישים.