קציצות איטלקיות ברוטב עגבניות, בדיוק כמו שמאמא איטלקיה מכינה - בדיוק כמו שאתם רואים בסרטים האיטלקיים. אל תוותרו על התבלינים שנותנים לנו את הטעם האיטלקי - הבזיליקום והאורגנו.
מנות נוספות לצהריים:
את הקציצות אני מציע לתת לילדים להכין, וכך הם גם יוכלו להיות חלק מהכנת ארוחת הצהריים וגם תהיה להם הפסקה קלה מהזום ומשאר המסכים.
המצרכים:
לכדורי בשר -
750 גר' בשר טחון
1 כף אורגנו יבש
1/2 בצל לבן, קצוץ
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם (או שתי פרוסות לחם רטוב וסחוט, ללא הקרום)
2 כפיות מיונז
מלח ופלפל
לרוטב עגבניות -
1 שורש סלרי, קלוף ומגורר בפומפייה
6 שיני שום, קצוצות
1/2 בצל לבן, קצוץ
1 כף אורגנו יבש
1 כף רסק עגבניות
1 ליטר מיץ עגבניות (מקופסת שימורים)
1 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
להגשה -
בזיליקום, זעתר או אורגנו
אופן ההכנה:
- מכינים את כדורי הבשר - להכניס את כל המצרכים לקערה. לערבב היטב בעזרת הידיים, וליצור כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
- מכינים את הרוטב - בסיר עמוק וגדול מחממים שמן זית. מאדים ומטגנים את הבצל והשום כשלוש דקות.
- מוסיפים את הסלרי ואת כל שאר מרכיבי הרוטב, ומערבים. מבשלים במשך חמש דקות עד שהרוטב רותח ומסמיך מעט.
- מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר, ומבשלים כשבע דקות על להבה בינונית.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה. מסננים את הפסטה ומוסיפים לסיר עם כדורי הבשר. מבשלים ביחד שתי דקות נוספות.
- מקשטים בעלי בזיליקום או זעתר או אורגנו, ומגישים.