טורטייה עם שווארמה הודו
דנה אלמוסני
המצרכים:
2 בצלים סגולים, פרוסים
3 שיני שום, קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה
500 גר' שווארמה הודו, חתוכה לרצועות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
1 חבילת טורטיה קפואה
להגשה:
עגבנייה, חסה, טחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי
אופן ההכנה:
- בסיר או מחבת רחבה מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את רצועות ההודו והשום.
- מתבלים בתבלינים, מנמיכים את האש למינימום מבשלים כ-15-20 דקות.
- במחבת נפרדת מחממים את הטורטיות כדקה מכל צד, מניחים את הטורטייה על צלחת ומורחים טחינה וצ'ימיצ'ורי, מניחים פרוסות עגבניה וחסה ואת ההודו.
- עושים קיפול בחלק התחתון ומגלגלים.
חזה הודו אפוי בחרדל, סויה ולימון
מתכון של אתי דר
המצרכים (ל-6-5 מנות):
1 חזה שלם (פרפר) של נקבת הודו
כ-250 גר' חרדל דיז'ון (כ-3/4 צנצנת במשקל 350 גר')
5 כפות סוכר חום
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים היטב את הבשר בשכבה עבה של חרדל מכל צדדיו. מכניסים חרדל גם לקפלים שבבשר.
- מניחים את הנתח בתבנית ומפזרים עליו את הסוכר.
- מערבבים את השמן, רוטב הסויה והלימון ויוצקים בזהירות על הנתח.
- אופים כ- 20 דקות (חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי שהבשר לא יתייבש).
חזה הודו עם ירקות בתנור
המצרכים (ל-6 מנות):
1 עד 1.2 ק"ג חזה הודו
למרינדת ההודו -
1/4 כוס סילאן
4 שיני שום, קלופות וכתושות
3 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין
למרינדת הירקות -
1 כפית שטוחה מלח גס
8 גבעולי טימין
1 כף נענע קצוצה
1/4 כוס שמן זית
לירקות -
4 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
2 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים
3 בצלים סגולים גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
10 שיני שום, קלופות
2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי מרינדת ההודו. מניחים את נתח ההודו בתבנית גדולה בעלת שוליים שתכיל את הנתח והירקות בנוחות. יוצקים עליו את המרינדה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה לירקות.
- מוציאים את התבנית מהמקרר ומסדרים את הירקות, פרט לעגבניות, סביב נתח ההודו. יוצקים עליהם את מרינדת הירקות ומערבבים בעדינות.
- אופים 50 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מוסיפים את העגבניות ואופים 30 דקות נוספות. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. את ההודו (ללא הירקות) - עד חודש במקפיא.
קציצות הודו ברוטב צהוב
אפרת סיאצ'י
המצרכים (לכ-20 קציצות):
500 גר' חזה הודו טחון
1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1/3 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק-דק
1 כפית מלאה כמון
1 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס
לרוטב -
2 בצלים בינוניים
3-2 כפות שמן
2 שיני שום, קצוצות
3 כוסות מים רותחים
1/2 1 כפיות מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- להכנת הקציצות - מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה.
- להכנת הרוטב - חוצים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
- יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, בלי לערבב (כדי שהקציצות לא יתפרקו).
- הופכים את הקציצות בזהירות ומבשלים כ-35 דקות נוספות. מדי פעם הופכים את הקציצות.
חזה הודו עם ירקות
המצרכים (ל-6-4 מנות):
שמן לטיגון
2 בצלים, פרוסים
1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות
2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות
2 פלפלים צהובים, פרוסים לרצועות
400 גר' חזה הודו, פרוס לרצועות
10-8 יח' תירס גמדי
15-10 פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
4 כפיות רוטב סויה
3 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שומשום (לקישוט)
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בווק. מוסיפים את הבצלים ומקפיצים עד להזהבה כמה דקות. מוסיפים את הגזר וממשיכים להקפיץ כדקה.
- מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- משמנים שוב את הווק, מוסיפים את ההודו ומערבבים. מטגנים עד שההודו משנה את צבעו ומוכן.
- מחזירים לווק את הפלפלים, מוסיפים את התירס הגמדי ואת הפטריות, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות.
- יוצקים לתוך הווק את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים עוד כמה דקות עד לציפוי אחיד ברוטב.
- מעבירים לקערת הגשה ובוזקים מעט שומשום מעל. מגישים חם.
תבשיל הודו עם עגבניות ופטריות
המצרכים:
500 גר' חזה הודו, פרוס לרצועות
1 כוס יין לבן
שמן זית
1 בצל סגול קטן, פרוס
3 גבעולי טימין טרי
1 עלה דפנה
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
300 גר' פטריות טריות, פרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שיני שום, כתושות
3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
1 כף רסק עגבניות
חופן זיתי קלמטה
פטרוזיליה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
- שמים את רצועות ההודו בקערה, יוצקים מעל את היין הלבן ומניחים בצד לכשעה.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, הטימין, עלה הדפנה, הפלפל האדום, הפטריות, המלח, הפלפל השחור והשום, מערבבים ומטגנים כחמש דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את העגבניות ואת הרסק, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את ההודו, יחד עם הנוזלים ואת הזיתים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה עד שהבשר משנה את צבעו ללבן ואטום. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים.
סלט פסטה והודו ים תיכוני
המצרכים (ל-5 מנות):
1/2 ק"ג חזה הודו
לרוטב -
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף מיונז
1 כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
לסלט -
1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
5 עגבניות מיובשות, קצוצות
2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וקצוצים
1 כף צלפים, קצוצים
1 חבילה פסטה קצרה (למשל פנה או קונכיות), מבושלת לפי הוראות היצרן
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מניחים את חזה ההודו בסיר, יוצקים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים 10 דקות. מכסים ומניחים בצד למשך רבע שעה בלי לפתוח את המכסה. מצננים ומפוררים לחוטים.
- להכנת הרוטב - מערבבים את מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
- להכנת הסלט - מניחים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפטרוזיליה. מוסיפים את הבשר ויוצקים את הרוטב מעל. מערבבים עד לפיזור המרכיבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים שוב ומגישים.