אופן ההכנה:
- משרים את השעועית במים במשך לילה. מסננים.
- שוטפים את האורז ומשרים במים במשך 30 דקות. מסננים.
- יוצקים 2 כפות מהשמן לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור ומחממים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל, 1/2 כפית מהבהרט ו-1/2 כפית מהפלפל השחור ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
- מוסיפים את השעועית, האורז ושאר המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה (רצוי להניח את הסיר על דסקית פיזור חום) ומבשלים עד שנשארת בסיר כ-1/2 כוס מים בלבד.
- בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- מסדרים את הביצים על החמין ומכסים שוב. מניחים את הסיר בתחתית התנור ואופים 8 שעות לפחות. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ואם יש צורך מוסיפים 1/2 עד 1 כוס מים.
עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"