אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
210 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כוסות
שעועית אדומה
1/2 2
כוסות
אורז
1/4
כוס
שמן
1
בצל גדול
קצוץ
1/2 1
כפיות
בהרט
לקובה
1
כפית
פלפל שחור
גרוס
500
גרם
בשר בקר
אני משתמשת בכתף אפשר להחליף בכרעי עוף
2-3
פרוסות
עצם בקר
2
גזרים גדולים
פרוסים לטבעות עבות
3
עגבניות בשלות
חתוכות לקוביות
3
כפות
רסק עגבניות
4
שיני שום
קצוצות
1/2
כפית
כורכום
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
2
תרמילי
הל
זרעים מהתרמילים
3
כפיות
מלח גס
6
כוסות
מים
כמספר הסועדים
ביצים
שטופות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את השעועית במים במשך לילה. מסננים.
  2. שוטפים את האורז ומשרים במים במשך 30 דקות. מסננים.
  3. יוצקים 2 כפות מהשמן לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור ומחממים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל, 1/2 כפית מהבהרט ו-1/2 כפית מהפלפל השחור ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את השעועית, האורז ושאר המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה (רצוי להניח את הסיר על דסקית פיזור חום) ומבשלים עד שנשארת בסיר כ-1/2 כוס מים בלבד.
  6. בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  7. מסדרים את הביצים על החמין ומכסים שוב. מניחים את הסיר בתחתית התנור ואופים 8 שעות לפחות. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ואם יש צורך מוסיפים 1/2 עד 1 כוס מים.
עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"