מתכונים עם תותים
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (לתבנית פיירקס מרובעת/מלבנית אטומה, או ל-5 כלים אישיים)::
שאריות של לחם או של חלה אחת (עדיף חלה או לחם לבן)
250
גרם
סלסלת תותים , חתוכים לרבעים, ומושרים בקערה עם 2 כפות סוכר במשך 10 דקות
למילוי :
250
מ"ל
חלב
500
מ"ל
שמנת מתוקה + 100 גר' סוכר
175
גרם
חלמונים (10 ביצים) + 40 גר' סוכר
12
מ"ל
תמצית וניל
צימוקים או אוכמניות מיובשות - לא חובה
להגשה:
גלידת וניל איכותית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את השכבה של החלה והתותים - פורסים את החלה לקוביות בינוניות, ומרפדים עם הפיסות את תחתית התבנית, מוסיפים מעל כמות נדיבה של תותים, מכסים בשכבת חלה נוספת ומעליה מסדרים שוב את התותים.
  2. מכינים את המילוי - בסיר קטן מחממים שמנת וסוכר עד שהסוכר נמס, ומכבים את האש לפני שהתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים לסיר את החלב, ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר והווניל. משווים טמפרטורות, ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד מעט מתערובת השמנת לקערת החלמונים. מעבירים את התערובת שבקערה לסיר, ומערבבים היטב עד שהביצים מתבשלות לגמרי.
  4. אפייה - יוצקים את תערובת המילוי על התבנית עם החלה והתותים (עד כ-3 מ"מ מסוף הכלי), מפזרים מעל את הצימוקים או את האוכמניות המיובשות ומניחים על תבנית נוספת, אותה ממלאים במים עד מחצית מגובהה (בן מארי).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 25 דקות. מסובבים את התבנית, ואופים במשך 25 דקות נוספות. לפני שמוציאים את התבנית מהתנור, יש לוודא שהמלית יציבה מעט ולא נוזלית. מגישים חם עם גלידת וניל מעל.