אופן ההכנה:
- מכינים את השכבה של החלה והתותים - פורסים את החלה לקוביות בינוניות, ומרפדים עם הפיסות את תחתית התבנית, מוסיפים מעל כמות נדיבה של תותים, מכסים בשכבת חלה נוספת ומעליה מסדרים שוב את התותים.
- מכינים את המילוי - בסיר קטן מחממים שמנת וסוכר עד שהסוכר נמס, ומכבים את האש לפני שהתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים לסיר את החלב, ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר והווניל. משווים טמפרטורות, ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד מעט מתערובת השמנת לקערת החלמונים. מעבירים את התערובת שבקערה לסיר, ומערבבים היטב עד שהביצים מתבשלות לגמרי.
- אפייה - יוצקים את תערובת המילוי על התבנית עם החלה והתותים (עד כ-3 מ"מ מסוף הכלי), מפזרים מעל את הצימוקים או את האוכמניות המיובשות ומניחים על תבנית נוספת, אותה ממלאים במים עד מחצית מגובהה (בן מארי).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 25 דקות. מסובבים את התבנית, ואופים במשך 25 דקות נוספות. לפני שמוציאים את התבנית מהתנור, יש לוודא שהמלית יציבה מעט ולא נוזלית. מגישים חם עם גלידת וניל מעל.