פיצה

המצרכים (ל-4 פיצות אישיות, בקוטר כ-30 ס"מ):
לבצק - 500 גר' קמח לפיצה 1 כף מלח 2 כפות סוכר 1 שקית שמרים יבשים (10 גר') 1/3 כוס מים 1 ו-1/4 כוסות מים פושרים 1/3 כוס שמן זית
3 צפייה בגלריה
פיצה
פיצה
(צילום: גל בן זאב)
לרוטב עגבניות - 3 כפות שמן זית 3 שיני שום, פרוסות 1.5 כוסות עגבניות מרוסקות 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות 1 כף סוכר מלח לפי הטעם
לציפוי - 1/2 ק"ג מוצרלה מגוררת, אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה עלי אורגנו עלי בזיליקום מעט שמן זית
3 צפייה בגלריה
פיצה
פיצה
(צילום: גל בן זאב)
אופן ההכנה:
  1. לבצק - בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד.
  2. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת.
  3. מכסים ומתפיחים במקרר במהלך הלילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים, לא פחות.
  4. לרוטב - מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום.
  5. מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה.
  6. מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
  7. להרכבת הפיצה - מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.
  8. מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה. מתבלים במעט שמן זית ועלי אורגנו.
  9. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) ומכניסים אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט, אם יש. אם אין אז אפשר לאפות גם בתנית רגילה. אופים כ-15 דקות עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים מהתנור ומפזרים עלי בזיליקום.

לחם לבן

המצרכים (לכיכר אחת גדולה): 1 ק"ג קמח ללחם 2 כפות שמרים יבשים 6 כפות שמן זית 1/3 כף סוכר 4 כפיות מלח שטוחות 2.5 כוסות מים פושרים (600 מ"ל) 2/3 כוס אגוזים קלויים או גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת קלויים (לא חובה)
3 צפייה בגלריה
לחם לבן
לחם לבן
(צילום: גל בן זאב)
אופן ההכנה:
  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך.
  2. משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר אובלית ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
  4. מניחים בסיר רוסטר אובלי משומן, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ-40 דקות.
  5. בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים על פני הבצק לקישוט.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים רותחים.
  7. אופים את הלחם במשך כ-45 דקות עד להזהבה, מצננים מעט לפני הפריסה.
המתכונים באדיבות סולתם והשפית מאיה דרין