פיצה
המצרכים (ל-4 פיצות אישיות, בקוטר כ-30 ס"מ):
לבצק -
500 גר' קמח לפיצה
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 שקית שמרים יבשים (10 גר')
1/3 כוס מים
1 ו-1/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
לרוטב עגבניות -
3 כפות שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
1.5 כוסות עגבניות מרוסקות
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
1 כף סוכר
מלח לפי הטעם
לציפוי -
1/2 ק"ג מוצרלה מגוררת, אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה
עלי אורגנו
עלי בזיליקום
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- לבצק - בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת.
- מכסים ומתפיחים במקרר במהלך הלילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים, לא פחות.
- לרוטב - מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום.
- מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה.
- מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
- להרכבת הפיצה - מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.
- מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה. מתבלים במעט שמן זית ועלי אורגנו.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) ומכניסים אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט, אם יש. אם אין אז אפשר לאפות גם בתנית רגילה. אופים כ-15 דקות עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים מהתנור ומפזרים עלי בזיליקום.
לחם לבן
המצרכים (לכיכר אחת גדולה):
1 ק"ג קמח ללחם
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
1/3 כף סוכר
4 כפיות מלח שטוחות
2.5 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)
2/3 כוס אגוזים קלויים או גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת קלויים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך.
- משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר אובלית ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
- מניחים בסיר רוסטר אובלי משומן, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ-40 דקות.
- בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים על פני הבצק לקישוט.
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים רותחים.
- אופים את הלחם במשך כ-45 דקות עד להזהבה, מצננים מעט לפני הפריסה.
המתכונים באדיבות סולתם והשפית מאיה דרין