כמה יופי יש בעוגה הזאת, אבל זה לא נגמר רק שם כי יש בה גם הרבה אופי: עוגת קשת בענן יכולה להיות בכל צבע שתבחרו. אתם יכולים להכין אותה מכמה קומות שתרצו, ואין חובה שיהיו בה בדיוק שש קומות כמו במתכון הזה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
ולפני שנתחיל בעבודה הנה לכם סוד: העוגה הזאת כל כך פשוטה להכנה שלפעמים נדמה שרק בגלל שהיא כל כך יפה היא נראית מסובכת ועלולה להרתיע אופים, אבל האמת היא שכל מה שיש כאן זה עוגות טורט רגילות (בטוח שלכל אחת ואחד מכם יש את המתכון שלו לעוגת טורט, אז בהחלט אפשר להשתמש בו, המתכון המצורף הוא רק המלצה) צבועות בצבעי מאכל (כן, אפשר גם טבעיים).
3 צפייה בגלריה
זה רק נראה מסובך
זה רק נראה מסובך
זה רק נראה מסובך
(צילום: ירון ברנר)
מי שנבהל מצבעי מאכל יכול להשתמש בצבעי מאכל טבעיים, אבל רק שיזכור שברוב המקרים צבעם של הטבעיים עדין יותר ופחות בוהק.
לקרם הלבן שאותו מורחים בין השכבות ומחוץ לעוגה יש גרסאות רבות. הבאנו כאן את הגרסה הפשוטה והמהירה עם פודינג וניל, אבל תוכלו להכין אותו גם עם קרם פטיסייר מושקע.
לסיכום נגיד שכל מה שאתם צריכים זה קערות כמספר השכבות שתרצו, מתכון לעוגת טורט בסיסית פשוטה וזהו, אפשר לצאת לדרך. המחמאות שתקבלו שוות את ההשקעה, באחריות.

עוגת גאווה בצבעי קשת בענן

רינת ואליס מויאל
המצרכים:
ל-6 בסיסים של עוגה - 2 כוסות סוכר 200 גר' חמאה רכה 5 ביצים 3 כוסות קמח לבן 2 כפיות תמצית וניל 1 כפית אבקת אפייה צבעי מאכל בצבעים שבחרתם - סגול, כחול, ירוק, כתום, צהוב ואדום
לקרם - (או במסלול מזורז: 3 חבילות פודינג וניל אינסטנט) מעט חמאה רכה לשימון התבניות 1 חבילה גבינת שמנת 3 כפות אבקת סוכר 1/2מקל וניל קורט מלח 1/2 כוס חלב
3 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
3 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר יחד עד שהתערובת תופחת ומבהירה. מוסיפים את הביצים לחמאה המוקצפת, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים תמצית וניל ואבקת אפייה, וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת אחידה והביצים נטמעות בבלילה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, ומערבבים במהירות נמוכה.
  2. מחלקים את המסה לקערות - כמספר השכבות של העוגה. צובעים כל קערה בצבע שרציתם. שימו לב - זה הזמן לרענן את הזיכרון ולערבב צבעי יסוד בשביל לייצר צבעים נוספים.
  3. משמנים תבניות אפייה חד פעמיות כמספר השכבות שבחרתם (אחת לכל צבע). מעבירים את הבלילה לתבניות האפייה, מישרים ואופים בתנור כ-15 דקות. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה. מוציאים מהתנור, מקררים את העוגות ומחלצים אותן מהתבניות. מניחים כל שכבת עוגה על נייר אפייה נפרד, ומניחים בצד.
  4. מכינים את קרם הפודינג, ושומרים במקרר - או מכינים קרם גבינה מושקע. להכנת קרם שמנת - מכניסים למיקסר את החמאה והגבינה ומתחילים להקציף עד איחוד מלא. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, ואת תמצית הוניל וקורט מלח. לקראת הסוף מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד איחוד מלא. שומרים במקרר מכוסה ניילון נצמד.
  5. מרכיבים את העוגה - מסדרים על משטח יציב או צלחת גדולה את שכבת הבסיס. מורחים שכבה דקה של קרם גבינה ועליה מרכיבים צבע נוסף של עוגה. כך עושים עם כל העוגות (הסדר הוא כסדר צבעי דגל הגאווה - סגול ואז כחול, ירוק, צהוב, כתום ומסיימים עם אדום למעלה. כמובן שאתם יכולים להתפרע עם סדר אחר וצבעים בגוונים אחרים). עוטפים את העוגה בקרם שהכנתם, עד שלא רואים שום צבע מלבד צבע הקרם.
  6. מכניסים למקרר להתייצבות של לפחות שעתיים-שלוש, ופורסים בטקס חגיגי.
פורסם לראשונה: 11:48, 25.06.21