הבננה נחשבת לאחד הפירות האהובים על ילדים, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתפריט היומי של ספורטאים ושל שוחרי בריאות.
7 צפייה בגלריה
בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה
בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה
ביסקוטי: בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה
(צילום: ירון שרון)
הבננה משביעה, ונחשבת לפרי עשיר בעמילן ועשיר בסיבים תזונתיים. מסתבר, שהפרי הטרופי הזה, שמכרו לנו כל השנים כפצצת אנרגיה, הוא אכן כזה, ולא סתם היא ה-פרי של הספורטאים: הבננה דלה בשומן, קלה לעיכול ומכילה פחמימות החיוניות לאספקת אנרגיה לפני פעילות גופנית, במהלכה ואחריה. בננות עשירות בברזל, בוויטמין B6 שעוזר למצב הרוח, באשלגן שמסייע לפעולת המעיים וברכיבים רבים נוספים שעושים רק טוב לגוף שלנו.
7 צפייה בגלריה
בננה
בננה
בננה
(צילום: Shutterstock)
בננה היא הפרי החביב על כל הגילאים - מרקמה הרך, טעמה המתוק והקלות שבה אפשר לקלף אותה ולאכול אותה, הפכו אותה לפרי הכי פופולרי בשוק. היא מופיעה בעיקר בעולם הקונדיטוריה, וכמעט אין גבול לקינוחים שאפשר להכין ממנה.
ביניים
ניר צוק
המצרכים (ל-1 מנות): 1 בננה בשלה סוכר חום 1/4 כוס אגוזים, קצוצים 25 גרם חמאה פלפל שחור, טחון דק 1 כף דבש
7 צפייה בגלריה
בננה מקורמלת
בננה מקורמלת
בננה מקורמלת
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים במחבת את החמאה ומבשלים עד לקבלת גוון זהוב (ניחוח אגוזי אמור לעלות מהמחבת).
  2. מסירים את המחבת מהאש, ומוסיפים את הדבש והפלפל ומערבבים.
  3. עוטפים את הבננה בסוכר חום (הסוכר יצמד אל הבננה מהלחות שנמצאת בפרי).
  4. בעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר שעל הבננה עד לגוון חום.
  5. מניחים את הבננה על צלחת ההגשה.
  6. יוצקים מהרוטב ומפזרים אגוזים.
ביניים
רוני ונציה
המצרכים (ל‭2-‬ תבניות אינגליש קייק):
3 ו‭1/2-‬ כוסות ‭370)‬ גרם) קמח 1 ו‭1/2-‬ כפיות אבקת סודה לשתייה ‭1/3‬ כפית מלח 1 כוס ועוד 2 כפות ריוויון, בטמפרטורת החדר ‭3/4‬ כוס רסק בננה ‭2)‬ בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג) 125 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות ‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר חום בהיר ‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר לבן ‭1/4‬ כוס ‭55)‬ גרם) שמן צמחי 1 כפית תמצית וניל טהור 3 ביצים, בטמפרטורת החדר 1 ו‭1/3-‬ כוס ‭150)‬ גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  2. מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.
  3. בקערה בינונית אחרת מערבבים את הריוויון עם רסק הבננה ומניחים בצד.
  4. בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.
  5. בהדרגה מוסיפים את השמן והווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד שכל ביצה מתאחדת היטב בתערובת.
  6. במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (ב‭3-‬ פעמים) עם תערובת הבננה (ב‭2-‬ פעמים‭,(‬ כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב, ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה‭.(‬ לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את ‭1/3‬ כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).
  7. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים. מפזרים מעל פני העוגות את ‭1/3‬ כוס האגוזים הנותרת ואופים כ‭35-‬ דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  8. מצננים בתבנית על רשת 20 דקות, ואז הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
ביניים
לי פטדי
המצרכים:
55 גר' חמאה בטמפרטורת החדר 250 מ"ל מים 1/2 1 כפית מלח 1 כף חלב מרוכז 1 ביצה 500 גר' קמח 50 גר' חמאה למריחה בטמפ' החדר מעט שמן לשימון הקערה ולטיגון
למילוי - 3 בננות, פרוסות לטבעות מעט חלב מרוכז
7 צפייה בגלריה
בננה לוטי
בננה לוטי
בננה לוטי
(צילום: לי פטדי)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה חלב מרוכז, ביצה, מלח ומים, ומערבבים במהירות.
  2. שופכים את הקמח לקערה ומעל את החמאה. לשים בצורת מעיכה את החמאה והקמח עד שמתקבלים פירורים. ממשיכים ללוש את המסה עד לקבלת בצק מעט דביק.
  3. מורחים מעל הבצק שכבה דקה של חמאה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-5 דקות.
  4. מחלקים את הבצק לחתיכות, ומניחים אותו בקערה משומנת מאוד עם חמאה ומעט שמן. מכניסים למקרר מכוסה למשך שעתיים.
  5. לאחר שעתיים מוציאים מהמקרר ומכדררים לכדורים בגודל של כדור פינגפונג, ושוב מנוחה של חצי שעה במקרר.
  6. מוציאים מהמקרר ופורסים כל כדור על השיש עם מעט שמן - כמה שאפשר יותר עגול ודק.
  7. מותחים את הקצוות בעדינות - תופסים בשתי הידיים קצה אחד ומותחים אותו כלפי חוץ, ככה עושים עם כל ארבעת הקצוות של הבצק.
  8. מחממים מחבת עם מעט שמן וחמאה. מניחים במחבת את הבצק שפרשנו, חורכים קצת צד אחד, והופכים.אחרי שהפכנו מניחים במרכז הבצק את הבננה ומזלפים מעל כפית חלב מרוכז. סוגרים את הבצק לצורת ‏מעטפה מרובעת, ‏והופכים שוב לסגירה האחרונה על המחבת. מורידים מהמחבת, מזלפים עוד קצת חלב מרוכז למעלה, ומגישים חם.
ביניים
סאני דרעי
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית): 250 גר' קמח 1 כפית סודה לשתיה 1 כפית אבקת אפיה 2 ביצים 4 בננות בשלות מאוד 200 גר' סוכר 100 גר' שמן בטעם אגוזים 80 גר' פקאנים, קצוצים 60 גר' צימוקים 20 גר' שיבולת שועל - לא חובה
אופן ההכנה:
  1. בקערה שמים את הביצים והסוכר וטורפים. מועכים את הבננות (אפשר ידנית) ומוסיפים אותם לעיסת הביצים והסוכר.
  2. מוסיפים קמח, סודה ואבקת אפיה, מערבבים ותוך כדי מזלפים את השמן ומוסיפים פקאנים וצימוקים.
  3. מעטרים בשיבולת שועל.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-35 דקות או עד להזהבה. מצננים ומגישים.
ביניים
המצרכים:
4 בננות בשלות 3/4 כוס סוכר 75 גר' חמאה מומסת 1 ביצה טרופה 1/2 1 כוסות קמח תופח מאליו קורט מלח 200 גר' צימוקים כהים (שקית קטנה) מעט סוכר חום לציפוי
כלים - תבנית שקעים למאפינס
אופן ההכנה:
  1. מועכים את הבננות - אם הבננות שלכם לא מספיק בשלות - שימו אותן לשתי דקות במיקרו והן יתרככו.
  2. מחחמים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מוסיפים למחית הבבנות סוכר, ביצה וחמאה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים קמח, מלח וצימוקים ומערבבים - אבל לא יותר מדי (זה על הקטע של מאפינס - ערבוב זריז, רק עד שמתקבלת מסה אחידה).
  5. משמנית תבנית שקעים וממלאים את השקעים בתערובת - עד שלושת רבעי מהגובה. זורים למעלה מעט סוכר חום ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס גבוהים ושחומים.
ביניים
נדב קמפ
המצרכים (ל-6 סועדים):
לעוגה - 4 ביצים 1 כוס סוכר לבן 1 כוס חלב 1/2 כוס שמן סויה 1 כוס פקאנים' קצוצים 1 כוס אספרסו קצר קורט מלח 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות סוכר 2 כפיות אבקת אפייה
לרוטב טופי -
1/2 1 כוסות סוכר לבן 1 כוס שמנת מתוקה 1 כוס אספרסו קצר 3 בננות, חתוכות לרבעים
7 צפייה בגלריה
עוגת פקאנים עם בננות מקורמלות
עוגת פקאנים עם בננות מקורמלות
עוגת פקאנים עם בננות מקורמלות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את העוגה - במיקסר מקציפים בהקצפה איטית את הביצים עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את שאר המרכיבים. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-40 דקות. מצננים את העוגה, ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.
  2. מכינים את רוטב הטופי והבננות - בסיר קטן, מבשלים את השמנת והקפה עד לרתיחה ומורידים מהאש. בסיר נפרד, מבשלים את הסוכר תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד לקבלת קרמל, יוצקים בעדינות ובזהירות רבה את תערובת השמנת והקפה על הקרמל, ומערבבים עם כף העץ עד שהמסה מגיעה לרתיחה. מוסיפים את הבננות, ומורידים מהאש.
  3. הגשה - מניחים פרוסת עוגה חמימה על צלחת, מעליה מסדרים את רבעי הבננות ויוצקים את רוטב טופי. מגישים מיד.
ביניים
אמיר פורת ורוסלה יונה
המצרכים (ל-6 מנות):
לעלי בלינצ'ס שוקולד -
1 כוס (140 גר') קמח מנופה לגרסת קקאו - 1/2 כוס (70 גר') קקאו 1 כוס (240 מ"ל) חלב - תוספת של 2 כפות חלב (30 מ"ל) לגרסת הקקאו 2 ביצים 15 מ"ל (כף) שמן 1 שקית סוכר וניל
לטיגון - 1 כף חמאה
למלית קרם גבינה - 2 מכלים (500 גר') גבינת ריקוטה 3/4 כוס (150 גר' סוכר 2 בננות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ 1 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס 1 חלמון 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
  1. הכנת עלי הבלינצ'ס - מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והווניל. לגרסת הקקאו - מוסיפים גם את הקקאו.
  2. לקערה נפרדת מוזגים את החלב ומוסיפים לתוכה בהדרגה את תכולת קערת היבשים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. משמנים קלות מחבת טפלון (אפשר עם ספריי שמן, או נייר סופג טבול בשמן או להמיר בחמאה מומסת)
  4. יוצקים בעזרת מצקת מבלילת הבלינצ'ס על המחבת החמה, ומטים את המחבת כל צדיה כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
  5. מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
  6. הכנת קרם הגבינה - מקציפים את גבינת הריקוטה והסוכר במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס.
  7. מוסיפים למיקסר את הביצים והחלמון, וממשיכים בהקצפה דקה נוספת. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים במהירות נמוכה דקה נוספת.
  8. הרכבת המנה - מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפיה. מורחים בעזרת כף את קרם הריקוטה-בננה (כ-2-3 כפות בהתאם לגודל העלה) ומשאירים 1 ס"מ מכל צד ללא הקרם.
  9. מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה. מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות. מצננים, ומגישים.
ביניים
שאול לוי
המצרכים (ל-4 מנות):
1/4 כוס חלב דל שומן 1% 2 ביצים גדולות, טרופות קלות 3/4 כפית תמצית וניל 1/2 כפית סוכר 1/8 כפית מלח 6 פרוסות לחם מלא מעט שמן זית 1/2 4 כפות סירופ מייפל טבעי 1 כוס בננות, חתוכות דק
להגשה -
1/2 1 כפיות אבקת סוכר מעט בננות חתוכות חופן אגוזים
7 צפייה בגלריה
פרנץ' טוסט מייפל ובננה
פרנץ' טוסט מייפל ובננה
פרנץ' טוסט מייפל ובננה
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את החלב עם הביצים, כפית תמצית הווניל, הסוכר והמלח בקערה שטוחה.
  2. מורחים על שלוש פרוסות לחם כפית וחצי של סירופ מייפל טבעי, מפזרים על כל חתיכה 1/3 כוס בננות חתוכות וסוגרים עם 3 הפרוסות הנותרות.
  3. מחממים שמן זית במחבת טפלון על חום בינוני-גבוה. במקביל, טובלים כל סנדוויץ' בנפרד בתערובת החלב והביצה עד לכיסוי שני הצדדים. שמים את הסנדוויץ' העטוף בבלילה על המחבת בזהירות, ומטגנים במשך 2 דקות בכל צד או עד להשחמה קלה.
  4. חותכים כל סנדוויץ' ל-4 משולשים, מפזרים מעל אבקת סוכר, מעט בננות חתוכות ואגוזים ומגישים.
ביניים
רותי קינן
המצרכים (ל-4 מנות): 3 בננות בשלות 1/4 כוס חלב קוקוס או שקדים 2 כפות סירופ מייפל 1 כפית וניל
7 צפייה בגלריה
גלידה בננות
גלידה בננות
גלידה בננות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הבננות, חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים לשקית ניילון אטומה. מקפיאים למשך לילה לפחות.
  2. מעבירים את הבננות הקפואות לבלנדר, מוסיפים את יתר החומרים ומרסקים למחית חלקה.
  3. אפשר להגיש מיד או להעביר לכלי אחסון, לכסות ולהקפיא שנית ל-6 שעות לפחות.
ביניים
חנוך בר-שלום
המצרכים:
90 גר' חמאה 2 כפות סירופ מייפל או קרמל ‭1/4‬ כוס סוכר ‭1/4‬ כוס סוכר חום 1 ביצה 2 בננות, בשלות ומעוכות 1/2 1 כוסות קמח תופח ‭1/2‬ כפית סודה לשתייה 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר 1 כף חלב
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את החמאה, הסירופ, הסוכר והביצה עד שהתערובת אוורירית. מקפלים פנימה את יתר החומרים.
  2. שמים את התערובת בתבנית טבעת, בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל‭160-‬ מעלות כ‭45-‬ דקות.
  3. משאירים בתנור למשך 5 דקות נוספות, מוציאים ומצננים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.