![תבשיל עוף עם זיתים ותפוחי אדמה](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/14/Bkmdrwv3n/Bkmdrwv3n_193_60_788_474_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
כפות
שמן זית
12
יח'
שוקי עוף
6
יח'
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
שיניים מ-1 ראש שום, קלופות
1/2 1
כוסות
זיתים שחורים (מהסוג המקומט,( מגולענים
עלים מ-5-4 גבעולי תימין טרי
2
כוסות
יין לבן
2
כפות
חומץ בלסמי
3
כפות
דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
בסיר אחד: עוף עסיסי עם זיתים ותפוחי אדמה
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהסיר.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ושיני השום, ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את שוקי העוף, הזיתים, עלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים.
- שמים בקערה את היין, החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך שעה. מגישים.