יהודים, מוסלמים ונוצרים בארוחת רמדאן אחת: ריאיון עם מנכ"ל ושף בית המלון רמאדה בנצרת
המצרכים:
1/4 כוס בורגול דק 3 צרורות פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 צרור של נענע טרייה וקצוצה 1 בצל ירוק קצוץ דק 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
4 צפייה בגלריה
סלט טבולה - מסעדת לוקנדה
סלט טבולה - מסעדת לוקנדה
סלט טאבולה
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. משרים את הבורגול במים כשעה עד שהוא תופח, ומסננים את המים היטב.
  2. בקערה שמים את כל המצרכים - פטרוזיליה, נענע, בצל ועגבניות ומערבבים בעדינות, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון סחוט.
*מומלץ להקפיץ בשמן זית תערובת של שקדים, פיסטוק חלבי וקשיו ולפזר מלמעלה.
המצרכים:
10 קישואים בלדי קטנים 300 גר' בשר טחון (חצי טלה וחצי כבש) 1/4 כוס שמן זית 1 בצל קצוץ מלח פלפל בהרט חופן צנוברים קלויים
4 צפייה בגלריה
קישואים ממולאים - מסעדת לוקנדה
קישואים ממולאים - מסעדת לוקנדה
קישואים ממולאים
(צילום: שגיא מורן)
אופן ההכנה:
  1. להכנת מילוי הבשר יש לערבב את כל המצרכים (פרט לקישוא) ולתבל לפי הטעם.
  2. יש למלא את הקישוא במלית הבשר.
  3. במחבת עם שמן זית, יש לטגן את הקישואים עד להזהבה.
  4. אופן הבישול - ניתן לבשל את הקישואים בסיר עם מים או ביוגורט מדולל עם מים, בשתי הדרכים יש להוסיף לנוזל שום כתוש, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם), ו-3 גבעולי נענע, לבשל על אש קטנה עד לקבלת מרקם רך של הקישוא והבשר.
המצרכים:
200 גר' בשר עגל טחון 100 גר' בשר כבש טחון 100 גר' בצק 1 יח' בצל קצוץ 1 צרור פטרוזיליה קצוצה 250 גר' רוטב עגבניות קורט כמון חופן צנובר קלוי חצי צרור נענע טרי קצוץ
4 צפייה בגלריה
קבב חלבי - מסעדת לוקנדה
קבב חלבי - מסעדת לוקנדה
קבב חלבי
(צילום: שגיא מורן)
אופן ההכנה:
  1. להכנת הקבב - יש לערבב את הבשר, בצל, פטרוזיליה ובהרט עד קבלת עיסה אחידה.
  2. יש להכין את הקציצות קבב עגולות אך לא דחוסות מדי, את הקציצות יש לצרוב קלות בגריל.
  3. להכנת הבצק - יש לערבב קמח לבן ומים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. להכנת הרוטב - מערבבים את רוטב העגבניות, כמון, צנובר, נענע, יוצקים לתוך סיר שניתן להכניס לתנור ומבשלים את הרוטב כ-5 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב ועוטפים את הסיר בבצק כמו מכסה.
  5. בשלב האחרון יש להכניס את הסיר לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ל-20 דקות.
המצרכים:
לבלילת הבצק - 2 כוסות קמח 2 כפות סולת 1 כף שמרים יבשים קורט מלח כף סוכר מים פושרים לפי הצורך
למילוי - 300 גר' גבינת עכאווי (עכואית) מתוקה 30 מ"ל מי ורדים 2 כפות סוכר לבן קורט קינמון
לרוטב וקישוט - 4 כוסות מים 4 כוסות סוכר לבן מיץ מלימון שלם פיסטוק חלבי
4 צפייה בגלריה
קאטייף - מסעדת לוקנדה
קאטייף - מסעדת לוקנדה
קאטייף
(צילום: גילה שוסטר)
אופן ההכנה:
  1. להכנת הבצק - לערבב בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, להניח לבצק לנוח כשעה, שעה וחצי.
  2. לקרוץ מהבצק חתיכות עגולות – אפשר על ידי כוס גדולה.
  3. להכנת המילוי - יש לערבב את כל מרכיבי המילוי בקערה עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. להכנת הקטאיף - יש למלא כל חתיכה של בצק בגבינה, את הגבינה יש לשים על מחצית צד אחד ולאחר מכן לסגור את הבצק ליצירת חצי עיגול, באצבעות רטובות יש להדק את הבצק.
  5. למרוח תבנית אפייה בחמאה ולאפות כ-15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  6. להכנת רוטב מי סוכר - יש לחמם 4 כוסות מים ולהמס 4 כסות סוכר ומיץ מלימון 1.
  7. לסיום יש לטבול את הקטאיף בתוך מי הסוכר ולפזר מעל פיסטוק חלבי.
מהראן אבו אחמד הוא השף של מסעדת לוקנדה במלון רמדה בנצרת