המצרכים:
1/4 כוס בורגול דק
3 צרורות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור של נענע טרייה וקצוצה
1 בצל ירוק קצוץ דק
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול במים כשעה עד שהוא תופח, ומסננים את המים היטב.
- בקערה שמים את כל המצרכים - פטרוזיליה, נענע, בצל ועגבניות ומערבבים בעדינות, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון סחוט.
*מומלץ להקפיץ בשמן זית תערובת של שקדים, פיסטוק חלבי וקשיו ולפזר מלמעלה.
המצרכים:
10 קישואים בלדי קטנים
300 גר' בשר טחון (חצי טלה וחצי כבש)
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
מלח פלפל
בהרט
חופן צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
- להכנת מילוי הבשר יש לערבב את כל המצרכים (פרט לקישוא) ולתבל לפי הטעם.
- יש למלא את הקישוא במלית הבשר.
- במחבת עם שמן זית, יש לטגן את הקישואים עד להזהבה.
- אופן הבישול - ניתן לבשל את הקישואים בסיר עם מים או ביוגורט מדולל עם מים, בשתי הדרכים יש להוסיף לנוזל שום כתוש, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם), ו-3 גבעולי נענע, לבשל על אש קטנה עד לקבלת מרקם רך של הקישוא והבשר.
המצרכים:
200 גר' בשר עגל טחון
100 גר' בשר כבש טחון
100 גר' בצק
1 יח' בצל קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
250 גר' רוטב עגבניות
קורט כמון
חופן צנובר קלוי
חצי צרור נענע טרי קצוץ
אופן ההכנה:
- להכנת הקבב - יש לערבב את הבשר, בצל, פטרוזיליה ובהרט עד קבלת עיסה אחידה.
- יש להכין את הקציצות קבב עגולות אך לא דחוסות מדי, את הקציצות יש לצרוב קלות בגריל.
- להכנת הבצק - יש לערבב קמח לבן ומים עד לקבלת תערובת אחידה.
- להכנת הרוטב - מערבבים את רוטב העגבניות, כמון, צנובר, נענע, יוצקים לתוך סיר שניתן להכניס לתנור ומבשלים את הרוטב כ-5 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב ועוטפים את הסיר בבצק כמו מכסה.
- בשלב האחרון יש להכניס את הסיר לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות ל-20 דקות.
המצרכים:
לבלילת הבצק -
2 כוסות קמח
2 כפות סולת
1 כף שמרים יבשים
קורט מלח
כף סוכר
מים פושרים לפי הצורך
למילוי -
300 גר' גבינת עכאווי (עכואית) מתוקה
30 מ"ל מי ורדים
2 כפות סוכר לבן
קורט קינמון
לרוטב וקישוט -
4 כוסות מים
4 כוסות סוכר לבן
מיץ מלימון שלם
פיסטוק חלבי
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק - לערבב בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, להניח לבצק לנוח כשעה, שעה וחצי.
- לקרוץ מהבצק חתיכות עגולות – אפשר על ידי כוס גדולה.
- להכנת המילוי - יש לערבב את כל מרכיבי המילוי בקערה עד לקבלת מרקם אחיד.
- להכנת הקטאיף - יש למלא כל חתיכה של בצק בגבינה, את הגבינה יש לשים על מחצית צד אחד ולאחר מכן לסגור את הבצק ליצירת חצי עיגול, באצבעות רטובות יש להדק את הבצק.
- למרוח תבנית אפייה בחמאה ולאפות כ-15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
- להכנת רוטב מי סוכר - יש לחמם 4 כוסות מים ולהמס 4 כסות סוכר ומיץ מלימון 1.
- לסיום יש לטבול את הקטאיף בתוך מי הסוכר ולפזר מעל פיסטוק חלבי.
מהראן אבו אחמד הוא השף של מסעדת לוקנדה במלון רמדה בנצרת