עוגת פרווה בשני צבעים
מירי צדוק
המצרכים:
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר + 3 כפות סוכר לחלבונים
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס אבקת קקאו
לציפוי -
100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כפית שמן
(אפשר לוותר על ה יפוי ובמקומו לפזר אבקת סוכר מעל)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את החלמונים ו-1/2 כוס סוכר. מקציפים במשך 3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- מוסיפים את תמצית הווניל ואת מיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
- מנפים לקערה נפרדת את הקמחים ואת אבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים לתערובת עם המיץ ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. חלקים את הבלילה לשתיים.
- מוסיפים את אבקת הקקאו למחצית אחת של הבלילה ומערבבים עד להטמעתה.
- מעבירים את שתי הבלילות לתבנית באופן הבא: מוסיפים כף פעם מתערובת הבהירה ופעם כף מתערובת הלבנה. בסיום מכניסים כף ומערבבים בתנועה סיבובית, ליצירת מראה השיש. אופים 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי - ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל, מערבבים עם השמן ויוצקים על העוגה. לחלופים אפשר לפדר באבקת סוכר.
עוגת ביסקוויטים של פעם
תיקי גולן
המצרכים (לתבנית מרובעת או מלבנית):
1 חבילה ביסקוויטים
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
לטבילה -
5 כפות שמנת
5 כפות חלב
1 כף ויסקי
לציפוי -
2 חבילות שוקולד מריר
5-7 כפות שמנת מתוקה
חופן שוקולד לבן, מגורר
אופן ההכנה:
- מכינים את הפודינג – מערבלים במיקסר 1 כוס שמנת יחד עם 1 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג.
- שופכים לצלחת עמוקה את מצרכי הטבילה - חלב, שמנת וויסקי, וטובלים כל ביסקוויט בנוזלים במשך שתי שניות מכל צד.
- מסדרים את הביסקוויטים בתבנית, מורחים מעל שליש מכמות הפודינג, וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים, עד שנוצרות שלוש קומות לעוגה.
- מכניסים למקרר למשך רבע שעה.
- ממיסים שוקולד מריר עם מעט שמנת, ומקררים מעט. התערובת שמתקבלת צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים עליה את השוקולד.
- מכניסים למקרר למשך רבע שעה.
- מוציאים מהמקרר, ומפזרים מעל את השוקולד הלבן. ומאחסנים במקרר עד להגשה.
עוגת תפוזים הפוכה
אורלי חרמש
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לתפוזים בסירופ -
1 תפוז לא קלוף
50 גר' חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
מיץ מתפוז אחד
1 מקל וניל חצוי לשניים לאורכו או 1 כפית תמצית וניל
לעוגה -
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 כוס (85 גרם) סולת
1/2 כפית מלח
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
קליפה מגוררת מתפוז אחד או שניים
3 ביצים
מיץ מתפוז אחד (1/2 עד 3/4 כוס)
אופן ההכנה:
- מכינים את התפוזים בסירופ - חותכים את התפוז לפרוסות דקות (הכי נוח לעשות זאת באמצעות סכין משוננת).
- שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, מיץ התפוזים ומקל הווניל החצוי. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסים.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את פרוסות התפוז ומבשלים כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות והופכות לשקופות.
- מכינים את העוגה - מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו ואת דפנות התבנית.
- מניחים בתבנית את פרוסות התפוז (שומרים את הסירופ שנשאר במחבת).
- מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: הקמח, הסולת, המלח ואבקת האפייה.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, שמן הזית וקליפת התפוז, ומערבלים כ-3 דקות עם וו הגיטרה במהירות בינונית, עד שכל המרכיבים מתאחדים (אפשר לערבב את המרכיבים גם באופן ידני, עם כף עץ).
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים לערבל.
- לאחר שהביצים נטמעו בתערובת מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת המרכיבים היבשים ואת מיץ התפוז.
- מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית, מעל התפוזים, ומיישרים.
- אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
- מצננים את העוגה כ-5 דקות, מחלצים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מקלפים בזהירות את נייר האפייה ומברישים את העוגה בסירופ שנשאר מבישול התפוזים.
- פורסים את העוגה רק לאחר שהיא הצטננה לגמרי. אפשר להגיש עם כף קצפת או קרם פרש.
עוגת גזר מקמח מלא
תומר כבירי
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק בגודל של כ-8X20 ס"מ)
2 ביצים בגודל L
2 כפות שמן
3/4 כוס (150 גר') סוכר
1 כוס ועוד 1 כף (135 גר') קמח מלא
1/3 כוס (45 גר') קמח לבן (רצוי קמח מיוחד ללחם – נמכר בכל רשתות השיווק)
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
1 כוס דחוסה (150 גר') גזר מגורד
1/3 כוס (50 גר') אננס (טרי או משומר)
1/3 כוס (50 גר') אוכמניות (טריות או קפואות)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והשמן, ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מערבבים היטב את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה.
- מקפלים לקציפה גם את הגזר, האננס והאוכמניות.
- אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת בננה עם שקדים ושוקולד
מימי נאמן
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר לבן
3 ביצים
60 גר' שקדים מולבנים טחונים
4 בננות קטנות מרוסקות במזלג
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים שמן, סוכר לבן, סוכר חום, וניל ביצים, קינמון, מלח ובננות מרוסקות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת השקדים הטחונים, ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית.
- יוצקים את התערובת לתבניות, ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר.