עוגת פרווה בשני צבעים

מירי צדוק
המצרכים:
4 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר + 3 כפות סוכר לחלבונים 1 כוס שמן 1 כפית תמצית וניל 1/4 כוס מיץ תפוזים 1 כוס קמח כוסמין מלא 1 כוס קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה 1/3 כוס אבקת קקאו
לציפוי - 100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות 1 כפית שמן
(אפשר לוותר על ה יפוי ובמקומו לפזר אבקת סוכר מעל)
5 צפייה בגלריה
עוגת שיש
עוגת שיש
(מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר את החלמונים ו-1/2 כוס סוכר. מקציפים במשך 3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
  3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל ואת מיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
  6. מנפים לקערה נפרדת את הקמחים ואת אבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים לתערובת עם המיץ ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. חלקים את הבלילה לשתיים.
  8. מוסיפים את אבקת הקקאו למחצית אחת של הבלילה ומערבבים עד להטמעתה.
  9. מעבירים את שתי הבלילות לתבנית באופן הבא: מוסיפים כף פעם מתערובת הבהירה ופעם כף מתערובת הלבנה. בסיום מכניסים כף ומערבבים בתנועה סיבובית, ליצירת מראה השיש. אופים 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  10. מכינים את הציפוי - ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל, מערבבים עם השמן ויוצקים על העוגה. לחלופים אפשר לפדר באבקת סוכר.

עוגת ביסקוויטים של פעם

תיקי גולן
המצרכים (לתבנית מרובעת או מלבנית):
1 חבילה ביסקוויטים 1 אינסטנט פודינג וניל 1 כוס שמנת מתוקה 1 כוס חלב
לטבילה - 5 כפות שמנת 5 כפות חלב 1 כף ויסקי
לציפוי - 2 חבילות שוקולד מריר 5-7 כפות שמנת מתוקה חופן שוקולד לבן, מגורר
5 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפודינג – מערבלים במיקסר 1 כוס שמנת יחד עם 1 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג.
  2. שופכים לצלחת עמוקה את מצרכי הטבילה - חלב, שמנת וויסקי, וטובלים כל ביסקוויט בנוזלים במשך שתי שניות מכל צד.
  3. מסדרים את הביסקוויטים בתבנית, מורחים מעל שליש מכמות הפודינג, וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים, עד שנוצרות שלוש קומות לעוגה.
  4. מכניסים למקרר למשך רבע שעה.
  5. ממיסים שוקולד מריר עם מעט שמנת, ומקררים מעט. התערובת שמתקבלת צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית.
  6. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים עליה את השוקולד.
  7. מכניסים למקרר למשך רבע שעה.
  8. מוציאים מהמקרר, ומפזרים מעל את השוקולד הלבן. ומאחסנים במקרר עד להגשה.

עוגת תפוזים הפוכה

אורלי חרמש
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לתפוזים בסירופ - 1 תפוז לא קלוף 50 גר' חמאה 1/2 כוס (100 גרם) סוכר מיץ מתפוז אחד 1 מקל וניל חצוי לשניים לאורכו או 1 כפית תמצית וניל
לעוגה - 2 כוסות (280 גרם) קמח 1/2 כוס (85 גרם) סולת 1/2 כפית מלח 1 שקית (10 גר') אבקת אפייה 100 גר' חמאה רכה 1/2 כוס (100 גר') סוכר 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית קליפה מגוררת מתפוז אחד או שניים 3 ביצים מיץ מתפוז אחד (1/2 עד 3/4 כוס)
5 צפייה בגלריה
עוגת תפוזים הפוכה
עוגת תפוזים הפוכה
(צילום: אורלי חרמש)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את התפוזים בסירופ - חותכים את התפוז לפרוסות דקות (הכי נוח לעשות זאת באמצעות סכין משוננת).
  2. שמים במחבת רחבה את החמאה, הסוכר, מיץ התפוזים ומקל הווניל החצוי. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה והסוכר נמסים.
  3. מנמיכים את האש, מוסיפים את פרוסות התפוז ומבשלים כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות והופכות לשקופות.
  4. מכינים את העוגה - מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו ואת דפנות התבנית.
  5. מניחים בתבנית את פרוסות התפוז (שומרים את הסירופ שנשאר במחבת).
  6. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: הקמח, הסולת, המלח ואבקת האפייה.
  7. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, שמן הזית וקליפת התפוז, ומערבלים כ-3 דקות עם וו הגיטרה במהירות בינונית, עד שכל המרכיבים מתאחדים (אפשר לערבב את המרכיבים גם באופן ידני, עם כף עץ).
  8. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים לערבל.
  9. לאחר שהביצים נטמעו בתערובת מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, את תערובת המרכיבים היבשים ואת מיץ התפוז.
  10. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית, מעל התפוזים, ומיישרים.
  11. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
  12. מצננים את העוגה כ-5 דקות, מחלצים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מקלפים בזהירות את נייר האפייה ומברישים את העוגה בסירופ שנשאר מבישול התפוזים.
  13. פורסים את העוגה רק לאחר שהיא הצטננה לגמרי. אפשר להגיש עם כף קצפת או קרם פרש.

עוגת גזר מקמח מלא

תומר כבירי
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק בגודל של כ-8X20 ס"מ)
2 ביצים בגודל L 2 כפות שמן 3/4 כוס (150 גר') סוכר 1 כוס ועוד 1 כף (135 גר') קמח מלא 1/3 כוס (45 גר') קמח לבן (רצוי קמח מיוחד ללחם – נמכר בכל רשתות השיווק) 2 כפיות אבקת אפייה 2 כפיות סודה לשתייה 2 כפיות קינמון 1 כוס דחוסה (150 גר') גזר מגורד 1/3 כוס (50 גר') אננס (טרי או משומר) 1/3 כוס (50 גר') אוכמניות (טריות או קפואות)
5 צפייה בגלריה
עוגת גזר מקמח מלא
עוגת גזר מקמח מלא
(צילום: שירן כרמלי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים והשמן, ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מערבבים היטב את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה.
  4. מקפלים לקציפה גם את הגזר, האננס והאוכמניות.
  5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת בננה עם שקדים ושוקולד

מימי נאמן
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
1/2 כוס סוכר חום 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כוס שמן 3/4 כוס סוכר לבן 3 ביצים 60 גר' שקדים מולבנים טחונים 4 בננות קטנות מרוסקות במזלג 1 כפית קינמון 1 כפית תמצית וניל קורט מלח 210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן 150 גר' שוקולד צ'יפס מריר
5 צפייה בגלריה
עוגת בננות עם שקדים לצאת הצום
עוגת בננות עם שקדים לצאת הצום
(צילום: מאפה נאמן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים שמן, סוכר לבן, סוכר חום, וניל ביצים, קינמון, מלח ובננות מרוסקות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  3. מנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת השקדים הטחונים, ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית.
  4. יוצקים את התערובת לתבניות, ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר.