הפולנים מתים על עוגות גבינה. כמעט בכל בית קפה בורשה, תוכלו למצוא מנה של עוגת גבינה. היום אני אכין את עוגת הגבינה המפורסמת שיש בה לא פחות מקילוגרם גבינה פולנית - גבינה רזה ולא שמנה (אל דאגה, לעוגה עוד נוסיף חמאה ומסקרפונה), המזכירה את הגבינות הישראליות הכחושות.
מתכונים נוספים של ניר צוק:
המצרכים:
1 ק"ג גבינת טבורוג
250 גר' מסקרפונה
5 ביצים
100 גר' חמאה רכה
50 גר' קמח
300 גר' סוכר
אופן ההכנה:
- מניחים את גבינת הטובורג על בד סינון למשך לילה.
- במעבד מזון מעבדים את הגבינה (טובורג) למרקם חלק.
- מוסיפים חמאה, ביצה אחת ומעבדים כדקה נוספת. מוסיפים את המסקרפונה ומעבדים כדקה נוספת.
- מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים בהדרגה לתערובת הגבינה תוך כדי עיבוד.
- מקציפים את החלבון, ולאחר שהקצף התייצב מוסיפים סוכר תוך כדי למרקם קצץ קשה.
- מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, מערבבים פנימה את הקמח ומקפלים פנימה את הקצף.
- מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 28. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות מראש בבן מארי (מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר ממנה עם מים) כשעה וחצי.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי למשך כשעה. מכניסים למקרר ומגישים קר.
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין