לחם עם פירות יבשים
המצרכים:
3 ו-1/3 כוסות (500 גר') קמח כוסמין מלא
2 כפות מייפל טבעי
1 כף שטוחה סודה לשתייה
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כוס אגוזים או כל דבר אחר שאוהבים - שקדים, צנוברים, גרעיני דלעת, צימוקים וחמוציות
1/2 1 כוס חלב סויה
2 כפות חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה מערבבים חלב וחומץ ומניחים בצד למשך חמש דקות.
- קוצצים את כל התוספות לחתיכות גסות.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית. מוסיפים את החלב והחומץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק.
- מוסיפים את התוספות ומערבבים רק עד לפיזור בבצק. מעבירים לתבנית אפייה ויוצרים חתך עדין למעלה.
- אופים כ-35 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות, עד שהלחם מתקשה מכל הצדדים. פורסים רק אחרי צינון מלא.
המתכון באדיבות אריאל בן חמו, בעלת הבלוג בריאלי לחיים מאוזנים ואקולוגיים יותר, חברת אורגניקזון והמותג If you care