פאייה דגים - ספרד

מתכון מהמטבח הספרדי בגרסה כשרה ועם כמה שינויים קלים.
המצרכים:
1/3 כוס שמן זית 4 פילה ברמונדי, חתוכים לקוביות 2 ראשים או אדרה של הברמונדי (מומלץ לציר דגים, לא הכרחי) 1כוס אורז עגול 1 גמבה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות 1 פלפל חריף, חתוך לטבעות 2 כוסות פול ירוק (משקית הקפואים בסופר) 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור, גרוס 1 כפית קארי צהוב 1 כפית כמון 1 כף זרעי כוסברה, טחונים 1 כוס כוסברה, קצוצה 1 כפית רוטב דגים
להגשה - 3 ליים (אם אין אפשר לימון רגיל) 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מתבלים במלח פלפל את פילה הדג, מטגנים את קוביות הדג בסיר נון סטיק על הצד של העור עם מכסה במשך 2 דקות (שיטה זו תן לנו עור קריספי של הדג ובנוסף בזכות המכסה תבשל אך תשמור על עסיסיות של הצד השני).
  2. מטגנים יחד בסיר בצל במשך כמה דקות עד שמזהיב, אורז, פלפלים,ואת הפול הירוק ומוסיפים כפית רוטב דגים.
  3. מוסיפים את ראשי הדג והאדרות (לא לדאוג אנחנו נוציא את זה מהמנה זה רק להעשרת טעם הציר).
  4. מוסיפים את התבלינים והכוסברה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  6. מוציאים את ראשי ואדרות הדגים, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 6 דקות.
  7. מסדרים את קוביות הדג עם העור כלפי מעלה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, תוקעים את פלחי הלימון ליים בצידי הסיר ומגישים.

פאד קפאו תאילנדי מדג סלמון

מתכון זה במקור נעשה עם בשר בקר טחון. המתכון הזה הוא בגרסה מיוחדת עם דג סלמון שמחליף את הבקר הטחון ולדעתי גם עולה על המקור. מנה מושלמת לארוחה משפחתית.
המצרכים:
1/2 ק"ג סלמון נורווגי איכותי מפולט-חתוך לקוביות קטנות 1/2 ראש שום, כתוש 1/2 כוס שמן קנולה 1 צ'ילי חריף אדום טרי 1 בצל סגול, חתוך לקוביות 3 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות צרור עלי בזיליקום, קצוצים 1/2 כוס רוטב סויה 1 כף סוכר חום דמררה 5 ס"מ שורש ג’ינג’ר מעט צ'ילי יבש גרוס 5 ביצי עין מטוגנות
להגשה - 2 כוסות אורז בסמטי
אופן ההכנה:
  1. שמים מעט שמן קנולה רגיל בווק ומטגנים את השום הכתוש, 1 בצל סגול וגינג׳ר. מטגנים 2-3 דקות עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי האדום ואת עלי הבזיליקום הקצוצים, ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את קוביות הסלמון ומעל את רוטב הסויה והסוכר חום.
  3. מערבבים הכל על להבה גבוהה עד שהדג משנה את צבעו (תלוי בגודל הקוביות שחתכתם, אך חשוב לא לבשל יותר מידי, מקסימום 4 דקות).
  4. מפזרים מעל בצל ירוק טרי. מי שאוהב חריף יכול להוסיף מעט צ'ילי גרוס.
  5. סוחטים מעל מעט לימון או ליים, ומגישים לצד אורז בסמטי לבן שעליו ביצת עין מבושלת.

טום יאם - מרק דגים תאילנדי

לקראת החורף קבלו מרק דגים תאילנדי חריף, מנה טעימה ובלתי נשכחת.
המצרכים:
3 דגי סי בס, מפולט ללא עור חתוך לקוביות גדולות מעט שמן קנולה 2 פחיות קרם קוקוס (כל אחת 400 מ״ל) 3 בצלי שאלוט קטנים (אם אין אפשר להחליף בבצל לבן רגיל) 1 שורש ג'ינג'ר קטן 1 צרור בזיליקום או כוסברה, קצוץ 4 שיני שום 2 פלפל צ'ילי אדום 2 גבעולי למון גראס 1 לימון או ליים, סחוט למיץ 2 כפות רוטב דגים 2 כפות סוכר חום כהה (או סוכר דקלים) 1 חבילה של פטריות שמפיניון או פורטובלו (או גם וגם)
להגשה - 1 צרור בצל ירוק ומעט עלי כוסברה
אופן ההכנה:
  1. קוצצים דק את הבצל,השום,הציל׳י,והגי׳נג׳ר.
  2. חותכים את הפיטריות לרבעים (אם זה פורטובלו אז לחתוך לרצועות של חצי ס״מ).
  3. חותכים גס את גבעולי הלמון גראס.
  4. מחממים ווק או סיר בינוני על להבה בינונית ומוסיפים את הבצל,השום,הגי׳נג׳ר והצי׳לי ומטגנים דקה שתיים רק לפתיחת טעמים.
  5. מוסיפים את קרם הקוקוס, 3 כוסות וחצי מים ואת הלמון גראס. מבשלים עד לרתיחה.
  6. מוספים את הפטריות, הבזיליקום, הכוסברה, רוטב דגים, סוכר חום, לימון ופילה הדג ללא העור. מבשלים כעשר דקות על להבה בינונית.
  7. מחלקים לצלחות מפזרים מעל מעט בצל ירוק ועלי כוסברה, ומגישים.

בוריטו מקסיקני עם דג טמפורה

מתכון פשוט וקל שישדרג כל ארוחה משפחתית, והוא מתאים בעיקר כמנה ראשונה.
המצרכים:
4 פילה דג אמנון טרי ללא עור שמן קנולה לטיגון עמוק 1 כוס אבקת טמפורה (או שמכינים לבד, מתכון להלן)
לטמפורה - 1 כוס קמח תופח 1/2 כוס קורנפלור 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 ביצה 1 כוס סודה קרה או בירה בהירה קרה מלח ומעט פפריקה מתוקה
לספייסי מיונז - 1 כוס מיונז רגיל 1/2 כוס קטשופ 1 כפית צילי גרוס 2 כפות מיץ לימון ליים או לימון 1/2 כפית מלח
להגשה - 1 חבילת טורטיות חופן כוסברה טרייה 1 קופסת עלי בייבי 3 לימון או ליים
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הדג לנתחים בגודל בינוני (מכל פילה אמורים לצאת בערך 4-3 חתיכות יפות).
  2. מערבבים את כל חומרי בלילת הטמפורה (לשים לב שהסודה או הבירה יהיו קרים מאוד כי זה מה שיוצר בסוף את הקריספיות הכייפית של הטמפורה).
  3. מרתיחים שמן בסיר עמוק. מכניסים 3-4 חתיכות כל פעם לטיגון של 3 דקות בערך, עד שהדגים הופכים לזהובים.
  4. מוציאים לתבנית אלומיניום עם נייר סופג.
  5. מכינים ספייסי מיונז - מערבבים את כל המרכיבים היטב. שומרים במקרר.
  6. מחממים טורטיה במחבת במשך 30 שניותמ כל צד, עד שהיא הופכת לקריספית ושזופה מעט.
  7. מניחים על צלחת שטוחה טורטיה, ומורחים מעט רוטב ספייסי מיונז. מסדרים מעל מעט עלי בייבי או חסה חתוכה לרצועות ומעל את רצועות הדג בטמפורה. מפזרים מעל מעט כוסברה קצוצה ומגישים עם סלייס לימון ליים. אפשר לקפל את הטורטייה או להגיש אותה פתוחה.

סביצ'ה-סשימי ים תיכוני

המצרכים:
2 דגי לברק או דניס, מפולטים ונקיים ללא העור 1/4 כוס שמן זית
תוספות לבחירה - 1 צנונית, פרוסה לטבעות דקיקות 1 פרי עונתי (תפוז, אשכולית, פומלה, תפוח ירוק, מנגו, ענבים) 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס לעיגולים חופן זיתים סורים מגולענים
להגשה - חופן עלי כוסברה טרייה (או פטרוזיליה), קצוצה 1 כפית תבלין סומק מלח גס 2 לימונים או ליים, סחוטים למיץ שמן זית
אופן ההכנה:
  1. לוקחים צלחת שטוחה ויפה. חותכים את הדג לרצועות ומסדרים יפה על הצלחת.
  2. מוזגים על הדג ומסביב שמן זית בנדיבות.
  3. מוסיפים את התוספת שבחרתם.
  4. סוחטים את הלימון או הליים על הדג לפני ההגשה. מפזרים מעט סומק ועלי כוסברה ומגישים עם קרקרים או לחם.
השף ניצן גת הוא השף של "שוק הדגים" ומתמחה באירועי בוטיק בבתים פרטיים