גלידה ביתית
המצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה (38%)
1 פחית חלב מרוכז (400 מ"ל) קר מהמקרר
תוספות לבחירה -
3 כפות ממרח נוטלה
1/2 כוס שברי שוקולד חלב
1/2 כוס בייגלה מצופה חמאת בוטנים
2 כפות טחינה + 1 כף סילאן
1/2 כוס שברי עוגיות אוריאו או עוגיות חמאה
1/2 כוס שקדים מולבנים חתוכים גס
אופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצבת חזקה ויציבה.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומערבלים כחצי דקה נוספת עד שכל החלב נטמע בקצפת.
- מוסיפים את התוספת שבחרתם ומערבבים בעדינות בתוך התערובת.
- מעבירים לתבנית או לקופסה מלבנית ומכניסים למקפיא למשך ארבע שעות.
- מוציאים מהמקפיא, מפזרים למעלה חופן קטן מהתוספת ששמנו בפנים, ומגישים.