אופן ההכנה:
יש להצטייד בסיר קטן (עדיף טפלון).
- מטגנים במחבת עם שמן זית את טבעות הבצל, עד קבלת צבע זהוב. מוצאים את הבצל ומניחים אותו בתחתית הסיר המיועד לבישול.
- במחבת שבה טיגנו את הבצל מטגנים קלות את הבמיה על מנת לסגור את בלוטות הריר ולקבלת צבע זהוב עדין, תהליך זה לוקח דקה.
- מסדרים את הבמיה מעל הבצל בחלק התחתון של סיר המקלובה.
- מוסיפים שתי כוסות פתיתים למחבת, ובאמצעות כף עץ מערבבים עד שהפתיתים משחימים.
- מעבירים את הפתיתים ואת יתרת השמן שנותר במחבת לסיר המקלובה ושופכים מעל הבצל והבמיה. מתבלים במלח, פלפל ובהראט ויוצקים את המים הרותחים או ציר ירקות. מכסים ומביאים לרתיחה במשך חמש דקות.
- מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עם מכסה. מכבים את הלהבה ומשאירים סגור עשר דקות נוספות.
- מצמידים צלחת בגודל מתאים לפתח הסיר, אוחזים בידיות של הסיר ובבת אחת הופכים את תכולת הסיר לצלחת. אפשר לקשט למעלה בבמיה מוקפצת ושקדים.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית