קציצות קינואה עם עדשים
המצרכים (לכ-25 קציצות):
1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
1 כוס (200 גרם) קינואה
3 גזרים, מגוררים
1/2 כוס עירית, קצוצה
3 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית (ועוד מעט שמן לזילוף לפני האפייה)
אופן ההכנה:
- שוטפים את העדשים השחורות, מעבירים לסיר ומוסיפים הרבה מים. משרים במשך 30 דקות. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים 35 דקות. מסננים ומקררים מעט.
- בזמן שהעדשים מתבשלות מכינים גם את הקינואה: שמים אותה בסיר, מוסיפים 1.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 13 דקות עד אש קטנה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים את הקינואה לקערה ומקררים אותה מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מגררים את הגזר בפומפייה וקוצצים את העירית. מוסיפים לקערת הקינואה יחד עם העדשים ושאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג פונג. מניחים אותן בתבנית ומברישים במעט שמן זית.
- אופים 35-30 דקות בתנור, עד שקציצות העדשים והקינואה משחימות.
קציצות קינואה עם סלק
המצרכים (לכ-25 קציצות):
6 סלקים בינוניים (כ-600 גרם לפני קילוף, כ-450 גרם אחרי קילוף)
1 כוס (200 גרם) קינואה
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
6 כפות טחינה גולמית מדוללת ב-6 כפות מים - בסה"כ מתקבלת 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה מוכנה
2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
3 שיני שום, כתושות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- מבשלים את הסלקים כ-45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים.
- בינתיים שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את ה, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- כשהסלקים מוכנים מקלפים אותם ומגררים בפומפייה גסה.
- מעבירים את הסלק והקינואה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
- אופים כ-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות. מניחים להן להתקרר בתבנית לפני שמוציאים אותן (כשהן חמות הן עלולות להתפרק).
קציצות קינואה בסגנון מקסיקני
המצרכים (לכ-16 קציצות):
1 כוס (200 גרם) קינואה
1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 קופסת שימורי תירס קטנה (כ-150 גרם לאחר סינון)
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
חופן כוסברה קצוצה
1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
2 כפות רסק עגבניות
2 ביצים או 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה
2 כפות שמן זית + עוד שמן לאפייה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי להיפטר ממרירות), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מעבירים לקערה שטוחה וגדולה ומצננים מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים לקערת הקינואה את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית. משטחים מעט את הקציצות ומברישים במעט שמן זית. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
- מניחים לקציצות הקינואה האפויות להצטנן מעט בתבנית לפני שמחלצים אותן, כדי שלא יתפרקו.
קציצות קינואה עם כרובית
המצרכים (לכ-25 קציצות):
1 כוס (200 גרם) קינואה
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
1 כרובית בינונית
3 ביצים
2 כפות שמן זית + עוד שמן להברשת הקציצות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
חופן עלי כוסברה קצוצים
1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם
1/2 כפית כורכום, טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
- מפרידים את הכרובית לפרחים. מבשלים אותם כ-20 דקות במים רותחים שהומלחו מעט, עד שהם מתרככים ואפשר לנעוץ בהם בקלות מזלג. מסננים ומקררים מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מועכים את הכרובית במזלג למחית גסה שעדיין יש בה חתיכות קטנות. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
- אופים 35-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות.
קציצות קינואה עם פטריות
המצרכים (לכ-13 קציצות):
1 כוס קינואה
1 סלסילה פטריות שמפיניון
4 כפות שמן זית
3 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס פירורי לחם דקים, רצוי ללא תוספת מלח
2 ביצים
חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים לקערה ומניחים לקינואה להתקרר מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים דק 3-2 מהפטריות לאורכן. קוצצים דק את שאר הפטריות.
- מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ואת השום, מקפיצים 2 דקות ומעבירים לקערת הקינואה.
- מוסיפים למחבת כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות הפרוסות במשך דקה – ולא יותר. מסירים מהכיריים.
- מוסיפים לתערובת הקינואה את שאר המצרכים, למעט הפטריות הפרוסות וכף השמן הנותרת, ומערבבים לעיסה אחידה (אם יש צורך, מוסיפים ביצה).
- יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים אותן בתבנית, משטחים מעט ומניחים על כל אחת מהן 2-1 פרוסות של פטרייה. מברישים את קציצות הקינואה בשמן הזית שנותר ואופים 25-20 דקות, עד להשחמה.
קציצות קינואה עם עדשים
המצרכים (לכ-25 קציצות):
1 כוס (200 גרם) קינואה
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
5 קישואים
3 ביצים
2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן קטן של שמיר קצוץ או כוסברה קצוצה
1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
קורט אגוז מוסקט טחון
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר את המים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כרבע שעה דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
- מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. סוחטים אותם היטב ומניחים כמה דקות במסננת, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הקינואה והקישואים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
- אופים 35-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות. אפשר להגיש עם מטבל של גבינה לבנה ובצל ירוק.
קציצות קינואה עם חמוציות
המצרכים (ל-15 קציצות):
1 כוס קינואה
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים או קמח שקדים
4 גזרים בנוניים, מגוררים
חופן אגוזים קצוצים גס
2 חופנים חמוציות (עדיף ללא סוכר)
3 ביצים
1 כף שמן
1 כפית חומץ בלסמי
3 גבעולי בצל ירוק חתוך דק (רק החלק הירוק)
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון, לפי הטעם
מעט שמן (להברשה)
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה ושמים בסיר (לא מדלגים על שלב השטיפה, אחרת הקינואה תהיה מרירה). מוסיפים את המים ומבשלים 13 דקות עם מכסה סגור. מכסים את האש ומניחים לעמוד 15 דקות. פותחים, מעבירים למגש ומצננים לחלוטין. מעבירים לקערה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן להברשה ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, מניחים אותן בתבנית ומשטחים אותן מעט.
- מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים 30 דקות עד להזהבה.
מתכונים נוספים של מירי צדוק תוכלו למצוא בבלוג "עוגה לשבת"
פורסם לראשונה: 08:00, 02.02.21