כשמרציפן מתחפש לבצק של אוזן המן: היום אפשר בקלות למצוא תחליפים מצויינים לקמח לבן, אבל זה לא הסיפור של אוזני המן המטריפות האלה. את ההשראה למתכון המשגע הזה קיבלתי מעוגיות שקדים איטלקיות שאני אוהבת מאוד, וזו התוצאה.

אוזני המן מבצק מרציפן

המצרכים:
200 גר' (2 כוסות) שקדים, טחונים דק 200 גרם (2 כוסות) פיסטוקים, טחונים 200 גר' אבקת סוכר 2 חלבונים
למלית - 100 גר' חמאה 100 גר' אבקת סוכר 100 גר' שקדים טחונים דק 2 חלבונים 1 כוס אוכמניות או דובדבנים
1 צפייה בגלריה
אוזני המן ממרציפן, קרן קדוש
אוזני המן ממרציפן, קרן קדוש
(צילום: אלכס קולומויסקי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המלית - מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון, מלבד האוכמניות או הדובדבנים.
  2. מוסיפים את האוכמניות או הדובדבנים ומערבבים בעזרת כף, עד שהם נטמעים בתערובת. מכניסים למקרר לשעתיים.
  3. מכינים את הבצק - מערבבים את השקדים והפיסטוקים הטחונים עם אבקת הסוכר ומכניסים למעבד מזון.
  4. מוסיפים את החלבון, ומערבלים עד לקבלת בצק.
  5. משטחים בעזרת מערוך בין שני ניירות אפייה את בצק השקדים לעובי של 3 מ"מ, וקורצים לעיגולים בעזרת קורצן או כוס.
  6. מניחים מעט מהקרם של המילוי במרכז, ומוודאים שיש מעליו קצת פרי. מרימים את השוליים של העיגול ומהדקים היטב לצורה של אוזן המן.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, ואופים כ-5 דקות.