פוקאצ'ה מבצק טונה ללא גלוטן
המצרכים:
לבצק -
1 קופסת טונה (עדיף במים)
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
מלח, פלפל שחור
1 שן שום כתושה
מעט עשבי תיבול כגון רוזמרין או תימין
להגשה -
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
1/4 בצל סגול, פרוס לחצי עיגולים דקים
1/2 צנונית, פרוסה דק
חופן קוביות גבינת פטה
גיוון -
אפשר להוסיף גם ירקות אנטיפסטי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מערבבים בקערה את מרכיבי ה"בצק" עד לקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית.
- מורחים את הבלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בצורת עיגול או מלבן), ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד להזהבה.
- מוציאים את הפוקאצ'ה מהתנור, מפזרים למעלה את התוספות, ומגישים.
המתכון באדיבות טונה "סטארקיסט" ורון יוחננוב, בלוגר ומנחה סדנאות בישול