חנוכה הוא חג השמן - כמו שאי אפשר לקחת ממנו את האור, ככה בלתי אפשרי להפריד בין החג לבין שמן. את הלביבות הבאות אפשר לאפות בתנור והן יוצאות טעימות וגם בריאות יותר. במתכונים הבאים יש לביבות ירקות ממצרכים זמינים שכבר יש בבית, הן קלות להכנה, אפויות ופשוט מושלמות.
לביבות רושטי אפויות בתנור
המצרכים (כ-12 לביבות):
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לז'וליאנים
1 קישוא קלוף וחתוך לז'וליאנים
1 גזר קלוף חתוך ל-3 וחתוך לז'וליאנים.
1 ביצה
1/2 כוס קמח
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
2 כפות שמן זית להברשה מעל הלביבות
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הירקות החתוכים יחד עם הביצה, הקמח והתבלינים. מסדרים חופן מהעיסה על מגש עם נייר אפייה עם מעט רווחים (בערך 9 במגש).
- מברישים בנדיבות מעל שמן זית כך שכל הלביבה תהיה מכוסה.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות, עד שהלביבות משחימות.
- מוציאים את הלביבות מהתנור ומצננים. אפשר לאכול עם מטבל כגון גבינה לבנה או מה שבא לכם.
לביבות בטטה וסלק
הלביבות האלה הן לביבות בטטה וסלק בתיבול עדין, טעימות ובריאות. לא צריך ליטרים של שמן כדי ליהנות מלביבות, פשוט צריך לאפות אותן בתנור ותאמינו לי, זה הרבה יותר טעים. עם מטבל של גבינת לבנה ומעט צ'ילי זה בכלל יוצא מושלם.
המצרכים:
3 בטטות קטנות חתוכות לז'וליאנים קטנים
1 סלק חתוך לז'וליאנים
1 בצל סגול, פרוס דק
2 ביצים
1/2 כוס קמח, אפשר ללא גלוטן
1 שן שום כתושה
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית להברשת הלביבות
למטבל -
גבינה לבנה
קומץ צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הירקות החתוכים יחד עם הביצה, הקמח והתבלינים.
- מסדרים בכל פעם חופן קטן מהעיסה על מגש מכוסה בנייר אפייה עם מעט רווחים (בערך 9 במגש).
- מברישים בנדיבות מעל שמן זית כך שכל הלביבה תהיה מכוסה.
- מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך 35 דקות עד שהלביבות משחימות.
- מוציאים את הלביבות ומצננים. מגישים עם מטבל של גבינה לבנה שמפזרים מעליה מעט צ'ילי חריף.
לביבות תפוחי עץ עם צימוקים
הלביבות הכי טעימות לחנוכה, שילוב של מתיקות עם החמיצות של התפוחים בקיצור - חגיגה.
המצרכים (כ-10-12 לביבות):
3 תפוחים ירוקים
2 ביצים
1 גביע יוגורט
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס צימוקים מושרים ברום
1/4 כוס רום אמיתי להשרייה
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר קנים
מעט שמן להברשת הלביבות
נייר אפייה
אופן ההכנה:
- משרים את הצימוקים בחצי כוס רום אמיתי (לא התמצית).
- קולפים את התפוחים ומגררים אותם גס, מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
- מסננים את הצימוקים מהנוזלים ומוספים לתערובת.
- מוספים את הביצים, רבע כוס קמח, רבע כוס סוכר קנים ומערבבים.
- יוצרים כדורים קטנים ומשטחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. אופים בתנור 20 דקות בחום 180 מעלות.
מירי צדוק היא בעלת בלוג הבישול והאפייה עוגה לשבת