צפו: ארז קומרובסקי מכין מופלטה
(צילום: אביהו שפירא)
ביניים
ארז קומרובסקי
המצרכים:
1/2 ק"ג קמח רב תכליתי 1 כפית מלח 2 כפות סוכר 275-300 גר' מים חמים 30 גר' חמאה רכה 30 גר' חמאה מזוקקת
להגשה - דבש
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את כל המצרכים, למעט החמאה הרכה והחמאה המזוקקת, ולשים את התערובת עד לקבלת בצק לא רך מדי. מניחים בצד, מכוסה, במשך 20 דקות.
  2. מחלקים ל-10 כדורים, ומורחים בחמאה רכה. מניחים בצד למנוחה במשך כ-15-30 דקות.
  3. מרדדים דק על משטח משומן, ומורחים בגהי (חמאה מזוקקת).
  4. מגלגלים ונותנים לנוח במשך 10 דקות. מרדדים שוב, ומטגנים במחבת מרוחה בגהי. מגישים עם דבש.
7 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
7 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
7 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
ביניים
סאני דרעי
המצרכים:
לבצק - 900 גר' קמח 300 גר' מרגרינה מומסת 1/2 1 כוסות מים רותחים תמצית וניל - לפי הטעם
לסירופ - 1/2 ק"ג סוכר 1 כוס מים 1 כף מיץ לימון טרי חופן שומשום לקישוט
7 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד לרבע שעה של התפחה.
  2. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
  3. מטגנים את השבקיות - אחרי רבע שעה, מטגנים את השבקיות משני הצדדים במחבת חמה עם שמן עמוק עד להזהבה. לאחר הטיגון, טובלים את השבקיות בקערה עם הסירופ כך שיצפה אותן היטב ומכל הצדדים. זורים שומשום מעל, ומגישים.
ביניים
המצרכים (ל-25-22 יחידות):
1 ק"ג קמח 1 כף מחוקה מלח 1 כף סוכר 2 כפות שמרים יבשים 1 ביצה 600 מ"ל מים
לציפוי - 1 כוס סוכר לבן
7 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים יחד בתוך קערה עד לקבלת מסה אחידה, מכסים בניילון נצמד או מגבת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחממים סיר בינוני עם שמן לטמפ' של כ-170 מעלות (טמפרטורת טיגון).
  3. בידיים רטובות בשמן מושכים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג ויוצרים לו חור באמצע (כמו דונאט) ומכניסים לשמן.
  4. הופכים את הספינג' כאשר הצד התחתון זהוב וקריספי. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומעבירים את הספינג'ים המוכנים לנייר סופג.
  5. לאחר הטיגון מגלגלים את הספינג'ים בתוך קערה עם סוכר, ומגישים חם.
ביניים
נופר זוהר
המצרכים:
1 ק״ג קמח מנופה 880 מ״ל מים פושרים 3 כפות סוכר לבן 2 כפות שמרים יבשים 1/2 כפית מלח דק 2 כפות ערק
7 צפייה בגלריה
חנוכה - פלאפל - סחוג - ספינג' - נופר זוהר
חנוכה - פלאפל - סחוג - ספינג' - נופר זוהר
(צילום: יאיר שגיא)
אופן ההכנה:
  1. מכניסים לקערת פלסטיק רחבה וגדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ובהתחלה רק 500 מ״ל מהמים ומתחילים ללוש עם כף. מוסיפים את המלח ובהדרגה מוסיפים את יתרת המים.
  2. מוודאים שאין גושים של בצק ולשים בתנועות טפיחה (לדמות לסטירה לבצק) במהירות למשך 5 דקות לפחות עד שמתקבל בצק דביק אבל אחיד ללא גושים.
  3. שמים מגבת לחה על הבצק ונותנים מנוחה במקום חמים למשך 40-35 דקות עד הכפלת הנפח.
  4. מסירים את המגבת ומוסיפים שקית אבקת אפייה. "מפילים" את הבצק עם הידיים ומוציאים ממנו את כל הנפח והאוויר. לשים לזמן קצר ונותנים מנוחה פעם שנייה עם מגבת לחה מעל למשך 25-20 דקות להכפלת נפח.
  5. שלב הטיגון - שמים בסיר רחב שמן עמוק ומחממים לחום נמוך עד בינוני. שמים חתיכת גזר עם הקליפה שתעזור לנו לשים לב שהשמן לא ישרף (כשהגזר יתמלא בבועות זה יהיה סימן לכך שהשמן חם מספיק).
  6. מכינים קערה עם מי סודה וקוביות קרח וטובלים את הידיים בפנים ואז לוקחים חתיכת בצק קטנה ויוצרים חור. מניחים בזהירות בשמן.
  7. מכינים בצורה הזו מספר ספינג׳ים, ואז באמצעות מצקת קטנה, או כף, מתיזים שמן על כל אחד מהם בשביל שיתנפחו. מטגנים על להבה בינונית כדקה עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
  8. הופכים באמצעות מלקחיים בעדינות ונזהרים לא למעוך. אחרי דקה של טיגון ומוציאים למסננת עם חורים ואז שמים בקערה עם סוכר לבן וטובלים את הספינג' כך שהכול מצופה סוכר.
ביניים
ארז קומרובסקי
המצרכים:
שמן תירס לטיגון
לבצק - 1 ק"ג קמח חלה 30 גר' שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים 750-700 גר' מים 1/3 כוס סוכר 1/2 כף מלח 3 כפות ויסקי
לקרם לימון - 6 חלמונים 150 גר' סוכר 1 כוס מלאה מיץ לימון סחוט קליפה מגוררת מ-3 לימונים 100 גר' חמאה רכה
להגשה - 2 כפות אבקת סוכר
7 צפייה בגלריה
ספינג ספינג' במילוי קרם לימון ו - תאנים ארז קומרובסקי
ספינג ספינג' במילוי קרם לימון ו - תאנים ארז קומרובסקי
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק - חוץ מהוויסקי והמלח - עד לקבלת בצק אלסטי. מוסיפים את המלח והוויסקי וממשיכים ללוש עוד 3-2 דקות. מניחים לבצק לתפוח בקערה מכוסה. בכל חצי שעה מפילים את הבצק (חובטים בו כדי שייצא האוויר) - בסך הכול שלוש פעמים.
  2. מכינים את קרם הלימון - בבן מארי (סיר עם מים רותחים. מעליו מניחים קערה ובה טורפים את הקרם, שמתחמם מהאדים) טורפים את החלמונים עם מיץ הלימון והסוכר עד להסמכה. חשוב לטרוף ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה. בשלב הזה ודאי תיכנסו לחרדה ותשאלו את עצמכם למה הקרם לא מסמיך ואיפה הקורנפלור. אז רבותיי, סבלנות - קרם לימון בלי קורנפלור יוצא הרבה יותר טוב. מסירים את הקערה מהלהבה, נותנים לקרם להצטנן מעט, מוסיפים את החמאה הרכה, מערבבים היטב ומצננים במקרר עד השימוש.
  3. מטגנים את הספינג' וממלאים בקרם הלימון - מחממים שמן תירס בסיר שטוח ומכינים קערת מי קרח ליד. טובלים את הידיים בקערת המים, "צובטים" מעט מהבצק ופותחים אותו לצורת בייגלה. מטגנים עד להזהבה.
  4. כשהספינג' מזהיבים, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן. 
  5. הגשה - חותכים את הספינג' לרוחבם וממלאים בקרם לימון (אל תשתמשו בכמות גדולה מדי של קרם).