המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק"ג דג בורי או פלמידה או נסיכת הנילוס
1/3 כוס שמן
3-2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה (מי שלא אוהב חריף יכול להפחית את הכמות לרבע כפית)
20 שיני שום, כתושות
1/2 כף מלח
1/2 כף כמון
1/3 כף קימל
1/2 1 מים
אופן ההכנה:
- שמים שמן במחבת רחבה ומחממים אותו על להבה בינונית. אחרי שקצת מתחמם מוסיפים את הרסק, מערבבים ומבשלים כחצי דקה.
- מוסיפים את השום ומבשלים עוד כדקה.
- מוסיפים את הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה והמלח. מערבבים את הכל יחד. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מבשלים כחמש דקות.
- מוסיפים עוד כוס מים (או קצת פחות, תרגישו את הרוטב, הוא צריך להיות סמיך). מוסיפים את הכמון והקימל, ומבשלים כ-3 דקות על להבה גבוהה.
- מוסיפים את הדגים ומבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית. חשוב להשגיח על המחבת ולשים לב שאם המים מתאדים להוסיף עוד קצת מים נוספים. מוזגים את הדג עם הרוטב לצלחת, סוחטים מעל לימון, ואוכלים.
המצרכים (ל-4 מנות):
4 עלי פילו עגולים
4 ביצים
1 תפוח אדמה, מבושל במים עד שהתרכך ומעוך למחית (מרקם של פירה)
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מחממים שמן עמוק במחבת.
- פורסים את העלה בתוך קערית קטנה, כך שנוצרת גומה.
- לתוך הגומה שוברים ביצה. מתבלים במלח. מוסיפים כפית תפוח אדמה.
- מקפלים את קצוות העלה, כשהוא עדיין בתוך הקערית, ויוצרים את צורת חצי הירח המוכרת של הבוריק. מחזיקים היטב את הקצוות בשביל שהמילוי לא יברח החוצה, וזורקים לתוך השמן.
- מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג (או בשיטת בינו - לתוך קרטון של תבנית ביצים), ומגישים חם.