לא רק טבעונים עפים על המרק הזה. עושר הירקות כאן מביא לכם לצלחת את הג'וס של כל ירק וירק שהכנסתם לסיר - הקישוא, הגזר, הכרישה, הכרובית, האפונה, הבטטה והרשימה עוד ארוכה. לא כדאי לכם לוותר על השמיר במתכון הזה, הוא פותח את כל הטעמים ומוסיף גוון מיוחד לטעם.
כל היופי במרק הזה הוא שגם אם תבשלנו אותו קצת יותר או קצת פחות, הוא יהיה לא פחות טעים, אז אפשר להנמיך את הלהבה ולשכוח ממנו עד שהבטן מקרקרת.
מתכון למרק ירקות חורפי עשיר
המצרכים:
1 בצל גדול, קלוף
2 גזרים בינוניים, קלופים
3 גבעולים סלרי אמריקאי
2 קישואים, קלופים
1/2 כרובית, מפורקת לפרחים
1 כרישה
2 פלפלים אדומים מתוקים
1 כוס אפונה קפואה
2 זוקיני, קלופים
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1 בטטה גדולה, קלופה
מלח ופלפל שחור גרוס
צרור קטן של שמיר
1 בקבוק מחית עגבניות
2 כוסות ציר ירקות (לא חובה)
מים עד לכיסוי הירקות
אופן ההכנה:
- לסיר גדול יוצקים שלוש כפות שמן. חותכים את כל הירקות לקוביות גסות בעובי של 2 ס"מ.
- מכניסים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי, הקישואים, הכרישה והפלפל האדום ומאדים כ-7-8 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומכסים בציר ירקות או מים, כ-5 ס"מ מעל גובה הירקות. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
- אחרי הרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה שנייה, מנמיכים שוב את הלהבה ומבשלים על להבה קטנה כ-45 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם