לביבות גבינה מתוקות
המצרכים (ל-6-8 מנות):
500 גר' גבינה לבנה (5% או 9% שומן)
4 ביצים
קורט סודה לשתייה
200 גרם (1 כוס) קמח מנופה
1 כוס סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה רחבה את הגבינה הלבנה, החלמונים, הסודה לשתייה והקמח.
- מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב ומוצק. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומבליעים אותו בעיסת הגבינה בתנועות עטיפה עד שהבלילה אחידה.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת רחבה. נוטלים כף מהבלילה ומניחים במחבת. משטחים קלות את הלביבות בעזרת גב הכף. שומרים על רווח בין הלביבות. מטגנים עד שהלביבות מזהיבות, מגישים חם או קר.