עוגת דובדבנים עם קמח כוסמין ויוגורט
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 36X24 ס"מ
3
יחידות
ביצים
3/4
כוס (150 גרם)
סוכר
3/4
כוס (180 מ"ל)
שמן
1
גביע (200 גרם)
יוגורט לבן
1
כפית
תמצית וניל
1/2 2
כוסות (350 גרם)
קמח כוסמין לבן
1
כפית
אבקת אפייה
35
יחידות
דובדבנים מגולענים
מעט
אבקת סוכר, לקישוט
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה, במשך 3 דקות. מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן בזרם דק עד להטמעתו בקציפה.
  2. מוסיפים את היוגורט ואת הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה נפרדת. מערבבים עד שהם מתאחדים, ומקפלים את הקמח לתוך תערובת הביצים המוקצפות. משתדלים בשלב הזה לערבב כמה שפחות.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ונועצים בה את הדובדבנים.
  5. אופים 35-30 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.