ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביום, את השיעור הזה כל אחד מדקלם מתוךמ שינה, אבל היא הופכת להיות חשובה על כמה וכמה כשהילדים יוצאים מהבית ליום לימודים ארוך. נכון, בבוקר לאף אחד אין זמן לשום דבר, אבל אנחנו מציעים לפנות חמש דקות למתכון אחד פשוט - זה יכול להיות ביצה בקן, דייסה חמימה או פרוסה עם פרי - העיקר שיהיה ביס טעים שירפד את הקיבה לקראת השיעור הראשון.
ביצה בקן
המצרכים:
1 פרוסת חלה
1 ביצה
קובייה גדולה של חמאה
מעט מלח
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה. נזהרים שהחמאה לא תישרף.
- חורצים חור במרכז החלה בעזרת כוס קטנה של צ'ייסר (אפשר גם פשוט לחתוך ריבוע במרכז החלה בעזרת סכין).
- מטגנים את הפרוסה משני הצדדים.
- שוברים ביצה לתוך החור שבפרוסת החלה. ממשיכים לטגן את אותו הצד במשך כשלוש דקות, הופכים בזהירות לצד השני וממשיכים לטגן כדקה או שתיים - בהתאם למידת העשייה הרצויה של החלמון.
דייסת שיבולת שועל
אינס שילת
המצרכים (ל-2 מנות):
1 כוס קוואקר
2 כוסות חלב
1/2 1 כף סוכר חום
מעט קינמון
לתוספות -
חופן פירות יער קפואים - להפשיר מעט בטמפרטורת החדר
דבש - לפי הטעם
1 בננה טרייה פרוסה
אופן ההכנה:
- מבשלים את החלב בסיר קטן עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את הסוכר ואת שיבולת השועל. מערבבים במשך כ-5 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בשיבולת השועל.
- מסירים מהאש, מעטרים בפירות ובזילופי דבש, מפזרים קינמון ומגישים.
דייסת פודינג עם פירות יבשים
אינס שילת
המצרכים (ל-2 מנות):
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כוסות חלב
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית גדושה קורנפלור
1/4 כוס מים
לעיטור -
פירות יבשים, חתוכים לרצועות או קוביות
דבש או קינמון
אופן ההכנה:
- בסיר קטן יוצקים 2 כוסות חלב ואת אבקת פודינג הווניל.
- מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. כשהחלב והפודינג מתחילים להתאחד, מוסיפים רבע כוס מים מעורבבים עם כפית גדושה של קורנפלור לתוך התערובת.
- מבשלים את התערובת במשך כ-5 דקות. מסירים מהאש ומעטרים בפירות יבשים, דבש או קינמון.
פירות על טוסט
ליאורה חוברה
המצרכים:
1 פרוסת לחם מלא או דגנים או לחם צימוקים ואגוזים
ממרח אגוזים או שקדים ללא תוספת סוכר
1/2 כוס פירות טריים (בננה, מנגו, אפרסק, נקטרינה או מה שאוהבים)
לא חובה: חופן שבבי קוקוס ואגוזים, פירות מיובשים
מעט קינמון
אופן ההכנה:
- קולים את הלחם בטוסטר (אפשר גם טרי).
- מורחים בממרח ומצפים בפירות אהובים. אם הפירות רכים ( כמו מנגו או בננה) ניתן למרוח אותם כמו ריבה.
- מפזרים מעל שבבי אגוזים וקוקוס, פירות פירות וקינמון. אפשר גם ל"צייר" מסביב על הצלחת בקישוטים אכילים.
יוגורט בטעמים
ליאורה חוברה
המצרכים (4 מנות):
1 כוס פירות טריים לבחירה
2 כוסות יוגורט טבעי (3%-5%)
לא חובה: 1 כוס מוזלי או גרנולה
אופן ההכנה:
- מכניסים את הפירות הטריים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית.
- מחלקים את המחית לארבע צנצנות (או קעריות). מוסיפים לכל צנצנת 1/2 כוס יוגורט ו-1/4 כוס גרנולה או מוזלי. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.
- מערבבים ומגישים.
- איך מכינים מראש: מכינים עד שלב 2 (כולל). בבוקר מוציאים מבמקרר, מערבבים ומגישים. איך שומרים: כשבוע במקרר.
פודינג צ'יה
המצרכים (למנה אחת גדולה או 2 קטנות):
4 כפות זרעי צ'יה
1 כוס חלב (חלב פרה או סויה או שקדים וכו') או 1 גביע יוגורט
1/3 כוס פירות טריים, חתוכים (אפשר גם פירות יער קפואים שהופשרו)
1 כפית דבש או סילאן או סטיביה השווה לכפית (לא חובה)
תבלינים לפי הטעם: 1/2 כפית תמצית וניל אמיתי או 1/4 כפית זרעי וניל טחונים או 1/4 כפית קינמון
לפודינג שוקולד: 1/2 כף אבקת קקאו
לקישוט -
אגוזים מכל סוג, פירות מיובשים או טריים, שבבי קוקוס, מוזלי או גרנולה
אופן ההכנה:
- מערבבים את החלב עם זרעי הצ'יה - אפשר בבלנדר או לשפוך את הזרעים לתוך הנוזל תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את הפירות, התבלינים, הממתיק ואבקת קקאו (לפודינג בטעם שוקולד), ומערבבים היטב. יוצקים לתוך קעריות הגשה ומכסים. מכניסים למקרר ללילה ל-4 שעות עד לילה שלם.
- מקשטים עם פירות טריים, אגוזים, פירות מיובשים, שבבי קוקוס או גרנולה. ניתן להזליף מעט דבש או סילאן.
- איך מכינים מראש? מכינים את המתכון עד שלב 2 (כולל). בבוקר מוציאים מהמקרר וממשיכים מסעיף 3. איך שומרים? עד 3 ימים במקרר.
ביצת עין
המצרכים:
1 כף שמן זית
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס דק
להגשה -
לחם קלוי
אופן ההכנה:
- יוצקים ביצה בעדינות (מבלי לשבור את החלמון) לקערית ומוודאים שהביצה תקינה.
- מחממים מחבת על אש גבוהה במשך 20 שניות. מוסיפים שמן זית ומחממים.
- יוצקים את הביצה למחבת, מנמיכים מייד לאש נמוכה, מסובבים מעט את המחבת כך שהחלבון יתפזר ומטגנים עד שהחלבון יציב. בוזקים מעט מלח ופלפל, מסירים מן האש, מניחים מייד על צלחת או על פרוסת לחם קלויה ומגישים.
ביצה מקושקשת
המצרכים:
2 ביצים
3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן גרוס דק
2 כפות חמאה
8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (לא חובה)
כלים - מטריפה
אופן ההכנה:
- יוצקים ביצים לקערית ומוודאים שהן תקינות. מוסיפים חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.
- מחממים מחבת על להבה גבוהה, כעשרים שניות. ממסים כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף), יוצקים את בלילת הביצים למחבת, מנמיכים מייד לאש נמוכה וטורפים את הביצים במחבת בעזרת מטרף, תוך שמשחקים עם עוצמת הלהבה לפי הצורך, תוך המשך ערבוב במטרף. טורפים ברצף כמעט עד למידת העשייה הרצויה.
- מוסיפים את כף החמאה הנותרת (אם בחרתם בשמנת מתוקה במקום חלב - אין בכך צורך) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש, מעבירים מייד לצלחת כדי לעצור את הבישול ומגישים מיד.