הקיץ כבר כאן ואי אפשר לפספס אותו. החום, הלחות והזיעה שמתגלגלת על המצח ועל הגב גורמת לרצות להישאר כל היום בבית, במזגן. ואם כבר נשארים בבית, זו הזדמנות מעולה להיכנס למטבח ולרענן את הקיץ עם מגוון קינוחים קפואים וקלים להכנה.
עוגת גלידה פררו רושה
כולם אוהבים כדורי פררו רושה - הם פריכים מבחוץ, ממולאים בקרם נוגט ובאגוזי לוז מבפנים והם שילוב מושלם של טעמים. במתכון הזה שילבתי אותם בעוגת גלידה ביתית טעימה וסופר קלה להכנה. עוגת גלידה היא האהבה הגדולה של המשפחה שלי - קפואה, מתוקה, נוסטלגית ויפה, היא תמיד מצליחה לרומם את רוחנו בחום הקייצי.
המצרכים (לרינג מלבני או תבנית אינגליש קייק):
לבסיס -
5-6 ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל או שוקולד לכיסוי בסיס התבנית
לגלידה -
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות נוטלה
1/2 מיכל חלב מרוכז ממותק (200 גרם)
חבילה פררו רושה
לציפוי -
1/2 חבילה שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל)
1 טבלת שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה:
- משמנים מעט את התבנית ומרפדים אותה בניילון נצמד, כך ששוליו יצאו מחוץ לתבנית ויאפשרו מאוחר יותר חילוץ קל של העוגה.
- מניחים בבסיס התבנית שכבה אחידה של ביסקוויטים.
- להכנת הגלידה: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ונוטלה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה.
- מוסיפים חלב מרוכז וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים מחצית מהגלידה על גבי הבסיס, משקיעים 8-10 כדורי פררו רושה בתוך התערובת. יוצקים את מחצית הגלידה שנותרה ומיישרים את החלק העליון.
- מקפיאים במשך 5-6 שעות לפחות (רצוי אפילו לילה).
- להכנת הציפוי והעיטור: מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים על גבי השוקולד המריר ומניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט שהתערובת לא תהיה חמה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא. מעבירים בעדינות סכין בדפנות העוגה. מניחים מעל צלחת הגשה והופכים. מקלפים את הניילון הנצמד מהעוגה. יוצקים את הגנאש שהתקרר על גבי העוגה הקפואה. מקשטי בכדורי פררו רושה ומגישים.
סמיפרדו לוטוס
משמעות הביטוי האיטלקי "סמיפרדו" הוא "חצי קר או "חצי-קפוא", ואכן המרקם של הסמיפרדו מזכיר משהו בין גלידה למוס. מה שהכי כיף במתכון הזה הוא שניתן לגוון את התוספות ומתקבל כל פעם סמיפרדו אחר לגמרי. בסמיפרדו הקלאסי מקציפים ביצים טריות ושמנת מתוקה ולמי שחושש מאכילת ביצים לא מבושלות, המתכון הזה לגמרי פותר את הבעיה.
המצרכים:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 מ"ל) חלב מרוכז
1 כפית מחית וניל
1/2 חבילה עוגיות לוטוס (150 גר')
אופן ההכנה:
- מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ותמצית וניל לקצפת יציבה, במשך כ-4-5 דקות.
- מרסקים לפירורים את העוגיות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לתוך מסת הקצפת. אני אוהבת לרסק לפירורים גסים חלק מהעוגיות, כדי שיהיה ביס קראנצ'י והעוגיה תהיה מורגשת.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומכסים בניילון נצמד.
- מעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות.
ארטיק יוגורט בננה תמר
בימים החמים של אוגוסט אין כמו להתרענן עם ארטיק ביתי, בריא קריר ומתוק. החופש הגדול כבר בשיאו והילדים מטפסים על הקירות משעמום, וזו יכולה להיות הזדמנות מצוינת לפעילות משותפת של הכנת ארטיקים נהדרים, שגם תעסיק אותם לזמן מה, וגם תהווה התנסות מלאת כיף וקרירות.
את התערובת ניתן ליצוק לתוך תבניות המיועדות להכנת ארטיקים או להשתמש בשיטה הישנה והטובה ופשוט להשתמש בכוסות חד פעמיות שבתוכן נועצים מקל ארטיק או כפית.
המצרכים:
3 בננות בשלות
6 תמרים ללא הגלעינים
1 מיכל יוגורט 3%
1 טבלת שוקולד מריר מומס (100 גר')
1 כף שמן צמחי
אופן ההכנה:
- קולפים את הבננות ומגלענים את התמרים.
- מרסקים בננות, תמרים ויוגורט במעבד מזון או בלנדר עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים לתבניות גלידה או כוסיות פלסטיק ונועצים מקל ארטיק או כפית.
- מכניסים להקפאה למספר שעות עד התמצקות.
- ממיסים את השוקולד המריר במיקרו בפולסים קצרים בכדי לא לשרוף אותו. מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב. מעבירים לכוס גבוהה או כלי צר וגבוה שניתן יהיה לטבול בו את הקרטיבים. לאחר ההקפאה טובלים את הארטיקים, מניחים לשאריות לטפטף ומחזירים להתמצקות בהקפאה.
רונית שוורץ בן דוד היא קונדיטורית ובעלת הבלוג Sugareat