טירמיסו

המצרכים (ל-6 כלים אישיים): 360 מ"ל שמנת מתוקה (כוס ו-1/2) 60 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס) 2 כפיות תמצית וניל 250 גר' גבינת מסקרפונה (בטמפרטורת החדר) 240 מ"ל אספרסו קר (כוס) 3 כפות ליקר קפה או ברנדי (לא חובה) 1 חבילת בישקוטי
2 צפייה בגלריה
טירמיסו ועוגת גבינה לשבועות
טירמיסו ועוגת גבינה לשבועות
(צילום: אייל רווח, כלים: גולף & קו)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והוניל. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית עד שהיא נטמעת בתערובת ומתקבלת תערובת יציבה. יש להימנע מהקצפת יתר.
  3. מערבבים את האספרסו עם ליקר הקפה או הברנדי.
  4. חוצים בישקוטי אחד לשניים, טובלים בקפה טבילה מהירה ומניחים בצורה מסודרת בכוס. יוצקים מעל כף גדושה של תערובת הקצפת והמסקרפונה ומשטחים.
  5. ממשיכים בשכבה נוספת של בישקוטי ומעל קצפת-מסקרפונה.
  6. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות בכדי שכל הטעמים יספגו, מומלץ לילה. מפזרים קקאו ומגישים.

עוגת גבינה לימון מרנג

המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס״מ):
לתחתית - 225 גר' עוגיות פתי בר (אפשר גם להשתמש בעוגיות ללא גלוטן לגרסה נטולה) 100 גר' חמאה 30 גר' פיסטוק קלוי טחון, לא חובה
למלית - 600 גר' גבינה שמנת 600 גר' שמנת חמוצה 15% 120 גר' סוכר לבן קורט מלח 4 ביצים גרידה מלימון גדול 45 מ"ל מיץ לימון (3 כפות) 60 גר' קורנפלור
לציפוי מרנג - 140 גר' חלבון (מ-4 ביצים) 280 גר' סוכר לבן 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
2 צפייה בגלריה
טירמיסו ועוגת גבינה לשבועות
טירמיסו ועוגת גבינה לשבועות
(צילום: אייל רווח, כלים: גולף & קו)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומעבירים לקערה באמצעות פוד פרוססור או שמים בשקית אטומה ומועכים עם מערוך.
  3. מוסיפים את הפיסטוק הטחון, ממיסים את החמאה במיקרוגל, שופכים מעל התערובת ומאחדים.
  4. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומשטחים באופן אחיד. מכניסים את התבנית למקפיא להתייצבות.
  5. בינתיים מכינים את המלית - שמים בקערה גדולה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, המלח, מיץ הלימון והגרידה. מערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  6. מנפים את הקורנפלור לקערה ומערבבים בעדינות (מוודאים שאין גושים). להיזהר מערבוב יתר.
  7. מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא ומוזגים לתוכה את התערובת.
  8. מכניסים לתנור ומורידים מיד את החום שלו ל-160 מעלות, משאירים את הדלת סגורה.
  9. אופים כשעה וחצי, עד שמרכז העוגה יציב ומעט עלה.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  11. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומכינים את המרנג.
  12. מערבבים בקערה חסינת חום את החלבון והסוכר (אפשר בקערת מיקסר ממתכת). מניחים מעל בן מארי (סיר עם מים רותחים) ומערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת נעימה למגע. להיזהר לא לחמם מידי.
  13. מעברים למיקסר, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים במהירות גבוהה כ-7 דקות. קערת המיקסר צריכה להיות נעימה למגע והמרנג מבריק ויציב.
  14. מורחים את המרנג על העוגה ושורפים בעזרת ברנר (או בתנור במצב גריל).
  15. מגישים מיד או שומרים במקרר. העוגה במיטבה עד 3 ימים.
הכלים באדיבות גולף&קו
פורסם לראשונה: 15:27, 30.05.22