טירמיסו
המצרכים (ל-6 כלים אישיים):
360 מ"ל שמנת מתוקה (כוס ו-1/2)
60 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)
2 כפיות תמצית וניל
250 גר' גבינת מסקרפונה (בטמפרטורת החדר)
240 מ"ל אספרסו קר (כוס)
3 כפות ליקר קפה או ברנדי (לא חובה)
1 חבילת בישקוטי
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והוניל. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית עד שהיא נטמעת בתערובת ומתקבלת תערובת יציבה. יש להימנע מהקצפת יתר.
- מערבבים את האספרסו עם ליקר הקפה או הברנדי.
- חוצים בישקוטי אחד לשניים, טובלים בקפה טבילה מהירה ומניחים בצורה מסודרת בכוס. יוצקים מעל כף גדושה של תערובת הקצפת והמסקרפונה ומשטחים.
- ממשיכים בשכבה נוספת של בישקוטי ומעל קצפת-מסקרפונה.
- מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות בכדי שכל הטעמים יספגו, מומלץ לילה. מפזרים קקאו ומגישים.
עוגת גבינה לימון מרנג
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס״מ):
לתחתית -
225 גר' עוגיות פתי בר (אפשר גם להשתמש בעוגיות ללא גלוטן לגרסה נטולה)
100 גר' חמאה
30 גר' פיסטוק קלוי טחון, לא חובה
למלית -
600 גר' גבינה שמנת
600 גר' שמנת חמוצה 15%
120 גר' סוכר לבן
קורט מלח
4 ביצים
גרידה מלימון גדול
45 מ"ל מיץ לימון (3 כפות)
60 גר' קורנפלור
לציפוי מרנג -
140 גר' חלבון (מ-4 ביצים)
280 גר' סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומעבירים לקערה באמצעות פוד פרוססור או שמים בשקית אטומה ומועכים עם מערוך.
- מוסיפים את הפיסטוק הטחון, ממיסים את החמאה במיקרוגל, שופכים מעל התערובת ומאחדים.
- מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומשטחים באופן אחיד. מכניסים את התבנית למקפיא להתייצבות.
- בינתיים מכינים את המלית - שמים בקערה גדולה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, המלח, מיץ הלימון והגרידה. מערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- מנפים את הקורנפלור לקערה ומערבבים בעדינות (מוודאים שאין גושים). להיזהר מערבוב יתר.
- מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא ומוזגים לתוכה את התערובת.
- מכניסים לתנור ומורידים מיד את החום שלו ל-160 מעלות, משאירים את הדלת סגורה.
- אופים כשעה וחצי, עד שמרכז העוגה יציב ומעט עלה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לה להצטנן בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומכינים את המרנג.
- מערבבים בקערה חסינת חום את החלבון והסוכר (אפשר בקערת מיקסר ממתכת). מניחים מעל בן מארי (סיר עם מים רותחים) ומערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת נעימה למגע. להיזהר לא לחמם מידי.
- מעברים למיקסר, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים במהירות גבוהה כ-7 דקות. קערת המיקסר צריכה להיות נעימה למגע והמרנג מבריק ויציב.
- מורחים את המרנג על העוגה ושורפים בעזרת ברנר (או בתנור במצב גריל).
- מגישים מיד או שומרים במקרר. העוגה במיטבה עד 3 ימים.
הכלים באדיבות גולף&קו
פורסם לראשונה: 15:27, 30.05.22