עוגת גלידת מנגו ואננס בציפוי שוקולד לבן
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
660 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 28-26 ס"מ
לתחתית:
150
גרם
עוגיות חמאה, טחונות לפירורים
2
כפות
קוקוס טחון
100
גרם
חמאה, רכה
1
כפית
סוכר חום
לשכבת התות:
1/2
חב'
אבקת אינסטנט ג'לי בטעם תות
לגלידה:
3
יח'
מנגואים גדולים ובשלים, קלופים ומגולענים
1
יח'
אננס קטן, קלוף
1
יח'
פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
1/4
כוס
(60 מ"ל) תרכיז מנגו קפוא
2
מכלים
(500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1
חב'
אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי:
100
גרם
שוקולד לבן, שבור לקוביות
100
מ"ל
(1/3 כוס ועוד כף) שמנת מתוקה
2
כפות
תרכיז מנגו קפוא
לקישוט:
קוקוס טחון
פירות טריים, חתוכים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את מרכיבי התחתית, מפזרים בתבנית ומהדקים.
  2. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן ויוצקים לתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
  3. טוחנים את המנגו והאננס למחית חלקה. מערבבים עם שאר מרכיבי הגלידה, למעט השמנת המתוקה והפודינג.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה והפודינג לקצפת יציבה, ומקפלים אותה לתוך תערובת הפירות. יוצקים לתבנית על שכבת הג'לי, מכסים ומקפיאים במשך שעה.
  5. ממיסים יחד את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק. על הכיריים: שמים את השוקולד, השמנת ותרכיז המנגו בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  6. יוצקים את הציפוי על התבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
  7. לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בקוקוס טחון ובפירות (לחילוץ נוח מניחים את כפות הידיים במשך כמה שניות בנקודות שונות מסביב לתבנית – החום שלהן ימיס את הגלידה שצמודה לדפנות).