כמה פעמים כבר קרה שסיימתם ארוחת שיפודים רצינית על האש אבל נתקעתם בשלב הקינוח - במקרה הטוב - עם עוגות קרם כבדות ולא קשורות בכלל לאירוע, ובמקרה הפחות טוב - בלי קינוח בכלל? זה גם המקום להסביר לכל המארחים שמשקיעים בבשר איכותי ובגחלים טובות - הארוחה לא נגמרת בשיפוד, וכדאי מראש להתכונן גם לקינוחים שווים.
אבל אנחנו כאן בשביל המנגל: אחרי שגמרתם לצלות את כל הסטייקים שלכם, כדאי לנצל את הגחלים הלוהטות גם לקינוח, כי לגריל יש השפעה נפלאה על פירות, במיוחד לאחר שמרחתם אותם בחמאה ובקינמון.
בגדול תוכלו להשתמש במנגל שלכם גם כמקור אש (כדוגמת כיריים) לכל דבר ועניין, רק לפני כן יש שני כללים חשובים - בחרו במחבת שמתאימה לטמפרטורות גבוהות (ולא במחבת עם ידיות עדינות שעלולות להינזק); וזיכרו שזה לא כיריים כך שאתם לא יכולים לשלוט באש כמו שאתם שולטים בה במטבח. אפשר לשחק עם המיקום של הגחלים אבל לא יותר מדי, ולכן אתם חייבים להיות קשובים לקינוח שלכם לא פחות מאשר לקבב.
כנאפה ב-5 דקות
מיכל בוטון
המצרכים:
150 גר' אטריות קדאיף
20 גר' חמאה רכה
40 גר' אבקת סוכר
50-60 גר' ג'יבנה (גבינה ערבית מלוחה)
לסירופ -
30 גר' סוכר
30 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- שמים בסיר קטן מים וסוכר, ומניחים על גריל עם להבה בינונית עד לרתיחה.
- מערבבים בקערה את אטריות הקדאיף יחד עם החמאה ואבקת הסוכר.
- משטחים מחצית מכמות הקדאיף על תבנית מתכת שטוחה בקוטר 12, ומהדקים.
- מפוררים מעל את גבינת הג'יבנה, ומעליה מהדקים עוד שכבה של אטריות הקדאיף. מכניסים לאבן האפייה בגריל ל-2 דקות, ומסובבים.
- מחכים כ-2 דקות נוספות, ומוציאים כשמזהיב לחלוטין.
- שופכים מעל את הסירופ הרותח, ומגישים חם.
סלט פירות צלוי
המצרכים:
צלחת פירות העונה, חתוכים לפרוסות גדולות
2 בננות בשלות, חצויות לאורכן וצלויות עם הקליפה
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם מעט קינמון.
- מורחים את כל הפירות בחמאה וצולים על המנגל, 3-5 דקות כל צד.
- מעבירים את הפירות לצלחת הגשה, ומפזרים מעל עשבי תיבול, ומגישים.
*מומלץ להגיש עם גלידת וניל
בננות בגריל עם שוקולד
דרור פילץ
המצרכים (ל-4 מנות):
4 בננות או כמספר הסועדים
3-2 קוביות שוקולד חלב או מריר לכל בננה
אופן ההכנה:
- על גריל חם מניחים את הבננות בקליפתן. לאחר שהן משחימות מצד אחד צורבים גם מצידן השני. כשהן מתחילות להשחיר מורידים מהגריל.
- חורצים פתח לאורך הצד הקעור של הבננה, דוחסים קוביות שוקולד, ממתינים דקה ואוכלים בכפית.
שיפודי אננס עסיסיים
מיכל בוטון
המצרכים:
1 אננס גדול
60 גר' חמאה
30 מ"ל מיץ תפוזים
30 גר' סוכר לבן
אופן ההכנה:
- שמים בכלי מתכת שטוח חמאה, סוכר ומיץ תפוזים ומניחים מעל הגריל להמסה ורתיחה קלה.
- מקלפים את האננס, וחותכים לקוביות של בגודל של כ-1/2 2 ס"מ. משפדים על שיפודי עץ רטובים (כדי שלא ישרפו מאש הגריל), ומורחים עליהם מתערובת מיץ התפוזים.
- מניחים את השיפודים על גריל נקי עם אש בינונית, והופכים כעבור דקות ספורות. כשהשיפוד זהוב וחרוך מכל צדיו, מעבירים לצלחת הגשה.
קינוח מרשמלו על האש
מיכל בוטון
המצרכים:
1 חבילת בסקוויטים
1 כף ממרח שוקולד
1 כף ממרח מרשמלו
2 בננות
אופן ההכנה:
- פורסים בננות לפרוסות בעובי 2 מ"מ. מורחים מחצית מהבסקוויטים בממרח שוקולד, ואת המחצית השנייה בממרח מרשמלו.
- שמים בננות על אחד החלקים וסוגרים בשני - כך שיצא "סנדוויץ'" של שוקולד, בננה ומרשמלו.
- גוזרים ריבועי רדיד אלומיניום, ועוטפים איתם את הסנדוויצ'ים הקטנטנים באופן חופשי.
- מניחים בתוך אבן הגריל או על הרשת החשופה במשך חמש דקות.
- פותחים את רדיד האלומיניום בזהירות, ואוכלים חם.